Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů

Příspěvekod SvoDa v 02 črc 2008 12:39

Principielně lze jednoduše ze skinů odstranit nepotřebná tlačítka (třeba tak, jak píše jerry). Problémem je údržba skinů, už dneska je na webu asi 10 nadstaveb a dělat ke každé varianty je nad síly jednotlivce (nejen upravovat samotné skiny, ale i udržovat je na webu).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 02 črc 2008 12:40

ohledně BT.... Skiny Riks a iGO8++ mají v rychlém menu tlačítko "nastavení" dostaneš se s tím jen do Menu nastavení v Miu, kde nastavuješ podsvícení, hlasitost,...a ohledně BT jen preference. My se potřebujem dostat na vyhledávání mobilního telefonu, což je na startovací obrazovce Mia jak je Miomap, zvuk, obrázky, kontakty, mobilní telefon, stereo, nástroje a nastavení.
Nemůžem nikde v Miu najít odkaz na to Mio nastavení k tomu mobilnímu telefonu.

Po dlouhé době hledání jsem nic nenašel, ani voviho utilikta BtOnOff nic bohužel neřeší, takže jediný spolehlivý a odzkoužený způsob, jak mít stále aktivní BT je ten klasický:
zapnout BT mimo iGO8, připojit telefon a nechat ho připojený stále.

Při uspání Mia ti mobil (dle typu mobilu) zahlásí "zařízení Cx20 odpojeno" a po znovuprobuzení Mia "zařízení Cx20 připojeno, profil ve vozidle...".
Pokud Mio nerestartuješ, nebo nevypínáš natvrdo, BT se takto chová spolehlivě a nemusíš nic nastavovat.
Nezáleží ani na délce uspání (v noci vypneš, ráno zapněš a BT se spojí), pokud ti tedy ve spícím režimu nedojde baterka. Přepínání mezi skiny na funkci BT nemá vliv, BT běží, přotože se nerestartovalo Mio, ale jen navigační program.
Neměl bys ale BT zařízení (Mio) v mobilu odpojovat, jelikož by se ti nemuselo jej z mobilu opět připojit a musel byt tase jít přes základní Menu Mio - mobilní telefon - hredat zařízení,...
Jen ještě pořád nejde volat na čísla z POI, ale z kontaktů lze Miem "vytáčet" bez problému.

Mám Sony ericsson a BT mám pořád zaplé, po uspání Mia se mobil odpojí a po probuzení se zas po pár vteřinách připojí a aktivuje profil handsfree.
Problém je v tom, že když Mio zkolabuje, nebo jej restartuješ, nebo natvrdo vypneš, profil handsfree se samozřejmě přepne do normálního, ale v mobilu je pořád vidět připojené zařízení c520 (nelze připojit, když je de facto připojené), ale BT handsfree nejede, bo bylo přerušeno restartem.
Pak musím připojit BT v základním Menu Mia, protože mobil má normální profil, ale připojeno zařízení c520, a nekomunikují.
Když v mobilu zařízení c520 odpojíš, nebo vypneš BT, a znovu vyhledáš zařízení, Mio se opravdu zeptá (i v běžícím iGO8), jestli se chci připojit k telefonu, zadám do něj klíč, ale nepřipojí se.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 02 črc 2008 14:09

Dane, mám malý problém. U skinu iGo PlusPlus++2008-06-27 t&S jsem si mj. změnil barvu v časových údajích na levé straně, změna barvy se při naplánované trase zobrazí podle nového nastavení, odstraním-li trasu, zůstane barva původní (bílá). Hrabu se v tom už pár dní, ale asi jsem slepý, nemohu najít ten správný řádek. Můžeš mi poradit?

Díky.
Jerry
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod SvoDa v 02 črc 2008 14:46

Hledej v navigatemap_472_272.ui pod nadpisem OFF ROUTE = co se má ukazovat v panelu, když není naplánovaná trasa.

SPRITE sprTurnRestriction x=4 y=95 z=10 bmp="$turnrestrictions.spr" = značka zákazu odbočení
TEXT xxx template=xtxt x=300 w=20 y=222 align="CENTER" fontsize=14 font="tahomabd" glowsize=1 color=#FFFFFF textmodel_wstr="map.cursorpos.lefthousenumber" = domovní číslo na levé straně
TEXT xxx template=xtxt x=73 w=20 y=222 align="CENTER" fontsize=14 font="tahomabd" glowsize=1 color=#FFFFFF textmodel_wstr="map.cursorpos.righthousenumber" = domovní číslo na pravé straně
TEXT xxx template=xtxt x=5 y=161 z=10 w=65 font="tahomabd" align="LEFT" glowsize=1 fontsize=16 color=#FFFFFF color2=#000000 textmodel_wstr="navigation.current_speed_limit.number_text" visiblemodel="navigation.current_speed_limit.valid" = max. povol rychlost
SPRITE sprNMCCompass x=7 y=184 z=10 h=15 w=70 attach_sprite_provider="other.attach_linear_compass(linear_compass.bmp,navigation.car_heading)" visiblemodel="!navigation.has_route" = lineární kompas (ve skinu je tam "na tvrdo")
TEXT xxx template=xtxt x=4 y=204 z=10 w=75 font="tahomabd" align="CENTER" glowsize=1 fontsize=30 color=#FFFFFF color2=#000000 textmodel_time="gps.current_time" formatmodel="local.short_timeformat" visiblemodel="!navigation.has_route&gps.current_time.valid" dayperiod=1 = aktuální čas

Jak už bylo řečeno na začátku i na konci každého řádku musí být špičaté závorky.
Některé řádky mají záměrně na začátku středník = jsou záměrně vyrušeny, aby toho v off route nebylo na panelu zbytečně moc. Já myslím, že tam stačí jen aktuální čas, bo rychlost a speed limit je mimo panel. Průhledností panelu pak získáváš větší panorama i pod panelem.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 02 črc 2008 15:04

Špičatý závorky < i > tohle fórum bere!!

Píšu je CZ QWERTY klávesnici jako Ctrl+AltGr+ čárka nebo tečka.

Zkouška i se skriptem:
<SPRITE sprTurnRestriction x=4 y=95 z=10 bmp="$turnrestrictions.spr">
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 02 črc 2008 15:08

@vovi:
díky, přístě už to budu psát i se závorkama, ať to nikdo nesplete. Dík.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 02 črc 2008 17:47

Dane, už to mám přebarvené.

Veliké díky!
Jerry
Jerry
Realme 8
Jerry

Příspěvekod SvoDa v 02 črc 2008 17:52

Jsem rád, že se ti to Jerry povedlo a hoď sem taky semtam nějaký screenshot, ať to vidíme, jak to tuníš.
SvoDa
Moderátor

Re: úpravy skinů iGO8

Příspěvekod Jerry v 02 črc 2008 20:24

Já dělám jen drobné úpravy podle návodů, z mé hlavy sotva co vzejde, vždyť ani ten screenshot neumím zaznamenat a hodit na internet. To musím teprve někde nastudovat - to víš (pře)stará škola.
Jerry
Realme 8
Jerry

Re: úpravy skinů iGO8

Příspěvekod jaho v 03 črc 2008 09:29

@SvoDA: Dane, prosím Tě, můžeš mi poradit, jak upravit skin Riks 2.6+ tak, aby "maximální povolená rychlost" byla zobrazována "dopravní značkou" jako ve skinu 2.5? Myslím, že zobrazení "dopravní značkou" je lépe viditelné a nesplývá tolik s ukazatelem okamžité rychlosti. Mluvil jsem o tom s více lidmi, kteří by tuto změnu uvítali.
Díky.
Jarda, Mio C520 TM+,
Miomap 3.3, skin J&T 4.3 na My Flash Disk,
iGO8 v.8.3.2.64873, skin Plus2 v0.8 tS na SD, spouštěno kalkulačkou
jaho

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu