Tak jsem dnes ukazoval krásnou oblohu se sluncem známým.A poslechl jsem si,že to má jednu vadu na kráse.To slunko je před mrakama

A nedalo mě to a trochu jsem se v těch souborech vrtal.Nebylo by od věci dát modrou oblohu(jedna bmp),slunce(druhá bmp) a mraky (třetí bmp) zvlášť, poskládat je tady v tom pořadí a pak by se teoreticky mělo slunko schovávat za mrak.Když se podívám do sun.spr tak tam moc dat není a nevím co konkrétně znamenají.
Bmp = "gfx/day/sun.bmp"
BmpFlags = 0
DefFlags = TRANS_COLOR | GRAB_CENTER
DefPhase = 0
Nejspíš odkaz na bmp(adresář)
nějaká transparentní barva a dál nevím.Ale myslím si,že by to neměl být problém poskládat 3 bmp soubory za sebe a třeba by se to slunko opravdu za virtuální mraky schovávalo a postupně by se ukazovalo.Je tu někdo,kdo do toho vidí víc? Dát oblohu,slunce a nakonec mrak. takže v ini souboru schéme (color.ini) by to mohlo vypadat asi takto:
background_picture_0="gfx/Xerses72/day/Winter/sky0.bmp"
background_picture_1="gfx/Xerses72/day/Winter/sky1.bmp"
background_picture_2="gfx/Xerses72/day/Winter/sky2.bmp"
background_picture_3="gfx/Xerses72/day/Winter/sky3.bmp"
background_picture_4="gfx/Xerses72/day/Winter/sky4.bmp"
sun_picture_0 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_3.bmp"
mrak_pictur_0="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak0.bmp"
mrak_pictur_1="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak1.bmp"
mrak_pictur_2="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak2.bmp"
mrak_pictur_3="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak3.bmp"
A třeba v data.zip????? dát soubor
Bmp = "gfx/day/mrak.bmp"
BmpFlags = 0
DefFlags = TRANS_COLOR | GRAB_CENTER
DefPhase = 0
Ale to už chcu asi moc

Příště bych mohl třeba chtít, ať to bere data z meteorologické stanice z netu a pokud pojedu někde,kde bude pršet,ať mě v GPS prší.
Pokud se tu najde někdo,kdo tomu rozumí a přispěje....já se mrakům a schovávajícímu se slunci bránit nebudu.A rád přidám ruku k dílu.