Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Příspěvekod deusexx v 02 úno 2009 17:15

Dane sjuper.Díky.Už to tam mám a vypadá to dobře.Měl jsem podobný,ale zapadalo dost brzo.Uvidím jak tady to dopadne ;) Včera jsem se pustil do obloh.Mám pěknou,něco jako po bouřce, kdy prosvítají paprsky slunka.Ale vypadá to dost divně,když už slunko zapadá :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 02 úno 2009 22:38

Tak jsem dnes ukazoval krásnou oblohu se sluncem známým.A poslechl jsem si,že to má jednu vadu na kráse.To slunko je před mrakama :D A nedalo mě to a trochu jsem se v těch souborech vrtal.Nebylo by od věci dát modrou oblohu(jedna bmp),slunce(druhá bmp) a mraky (třetí bmp) zvlášť, poskládat je tady v tom pořadí a pak by se teoreticky mělo slunko schovávat za mrak.Když se podívám do sun.spr tak tam moc dat není a nevím co konkrétně znamenají.
Bmp = "gfx/day/sun.bmp"
BmpFlags = 0
DefFlags = TRANS_COLOR | GRAB_CENTER
DefPhase = 0
Nejspíš odkaz na bmp(adresář)
nějaká transparentní barva a dál nevím.Ale myslím si,že by to neměl být problém poskládat 3 bmp soubory za sebe a třeba by se to slunko opravdu za virtuální mraky schovávalo a postupně by se ukazovalo.Je tu někdo,kdo do toho vidí víc? Dát oblohu,slunce a nakonec mrak. takže v ini souboru schéme (color.ini) by to mohlo vypadat asi takto:
background_picture_0="gfx/Xerses72/day/Winter/sky0.bmp"
background_picture_1="gfx/Xerses72/day/Winter/sky1.bmp"
background_picture_2="gfx/Xerses72/day/Winter/sky2.bmp"
background_picture_3="gfx/Xerses72/day/Winter/sky3.bmp"
background_picture_4="gfx/Xerses72/day/Winter/sky4.bmp"
sun_picture_0 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_3.bmp"
mrak_pictur_0="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak0.bmp"
mrak_pictur_1="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak1.bmp"
mrak_pictur_2="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak2.bmp"
mrak_pictur_3="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak3.bmp"

A třeba v data.zip????? dát soubor
Bmp = "gfx/day/mrak.bmp"
BmpFlags = 0
DefPhase = 0
Ale to už chcu asi moc :( Příště bych mohl třeba chtít, ať to bere data z meteorologické stanice z netu a pokud pojedu někde,kde bude pršet,ať mě v GPS prší.
Pokud se tu najde někdo,kdo tomu rozumí a přispěje....já se mrakům a schovávajícímu se slunci bránit nebudu.A rád přidám ruku k dílu.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 02 úno 2009 22:58

Ono to nebude tak od věci, pokud jsou v souboru gfx obrázky sky.bmp a sun.bmp, pak někde musí být nastavena priorita zobrazování souborů sun.bmp před sky.bmp (tím myslím hodnotu z=xyx), pokud někdo ví kde toto nastavení je, stačí když někdo šikovný vyrobí obláčky, kde bude nastavena průhlednost, a pak postupně nastavit prioritu zobrazování v pořadí sky (nejnižší) sun (vyšší) mrak (vysoká)
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 02 úno 2009 23:02

No já si myslím,že to pořadí těch bmp souborů je dáno v tom ini souboru collor.ini a průhlednost mraků bude asi podobná jako slunce.Ale s tím nemám zkušennost.Možná by nebylo od věci testnout prohození pořadí..napřed slunce a pak obloha.Pokud se slunko neobjeví,je posloupnost jasná.
Pak je ještě rozdíl v data.zip tady v jednom řádku.Ten by mohl mít taky vliv:
Bmp = "gfx/day/sky.bmp"
BmpFlags = 0
DefFlags = 0
DefPhase = 0

Bmp = "gfx/day/sun.bmp"
BmpFlags = 0
DefPhase = 0
Takže by to mohlo vypadat "snad"takto
Bmp = "gfx/day/mrak.bmp"
BmpFlags = 0
DefPhase = 0
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 03 úno 2009 06:57

Myšlenky jsou to zajímavé, ale netestoval jsem to. Nejlepší bude, to vyzkoušet, co říkáš Radku. ;)
Pokud bys mrakům dal stejné pořadí jako sluncím, tzn.
mrak_picture_0="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak0.bmp"
mrak_picture_1="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak1.bmp"
mrak_picture_2="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak2.bmp"
mrak_picture_3="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak3.bmp"
pohybovaly by se po obloze ve vztahu ke slunci staticky.

Spíše by každý mrak (lokální skupinka mraků) na obloze měl mít jiné bmp a pohybovat by se po obloze různě, tzn., že by v color.ini byly zápisy spřeházené
mrak_picture_0="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak2.bmp"
mrak_picture_1="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak0.bmp"
mrak_picture_2="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak3.bmp"
mrak_picture_3="gfx/Xerses72/day/Winter/mrak1.bmp"

takže bys to měl jak v 3D cinema.

Hlavně by mne zajímalo, který soubor v data.zip vytváří souřadnice té trajektorie sluncí. Drbali jsme se s posuny sun_X.bmp, aby se neztratilo Slunce z diplaye a jednodušší by bylo poupravit tu trajektorii a mít Slunce celý den na horizontem.
I s těmi posunutými Slunci je většinu dne Slunce sice na diplayi, ale pokud nejezdíš s náklonem 90°, tak jej většinu dne stejně nevidíš.
Trajektorii mraků data.zip učitě nežeší, takze by se takovýto soubor musel vytvořit.
Nicméně mít Slunce za mraky by bylo myslím kontraproduktivní, bo bys někdy to slunce neviděl vůbec, bo by bylo za mraky.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 03 úno 2009 10:05

Jestli by nešlo ty mraky vytvořit jako ty slunce s transparentní složkou místo modré barvy. Pak by byla modrá vidět z color.ini (3d-sky), mraky normál a pak ještě slunce do nižší vrstvy, než mraky. No dobře se to píše.... :lol:

Trajektorii slunce jsem taky nenašel. Snad jí udává samotný iGo. :(
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 03 úno 2009 10:47

To SvoDa Dane,já se tomu nebráním a věř,že toto testnu,hned jak budu mít čas.Možná dnes večer.Ale ať se bavíme o tom, co já mám v plánu.Mraky nechcu aby se pohybovaly.Teda zatím.Takže bude třeba...modrá obloha(vezmu z letního schématu)slunce nechám jak je a mrak bych dal pro začátek jeden,na testování.A byl by vlastně menší,průhlednej jak slunce,ale to bmp by asi muselo mít stejnou velikost jako bmp oblohy.Pak by se snad natáčely stejně.A slunko by se jednou za čas za ten mrak dostalo.Možná.Zatím nevím jak určit(ve kterém souboru)polohu toho mraku,abych mohl testovat,jak se to slunko bude chovat.Pokud ale dodržím pořadí zobrazování bmp, tak jak jsem psal a mrak bude průhlednej,tím myslím taková bmp jak je děláno slunce,musí to klapnout.Akorát bych někoho poprosil o tu bmp mraku(někoho,kdo si hrál s tou průhledností sluce)Pokud by se někdo takovej našel,předem díky.Velikost už si pak upravím.Ale asi by nebylo na škodu ,aby mrak byl malej a celková velikost té bmp asi taková jak jsou pozadí těch mraků ve skinech.Snad jsem se vyjádřil dobře.Pospojovat si to už zvládnu.
Asi mám první problém.Ví někdo k čemu a nebo co řeší soubor data.zip\ui_igo8\common\sun.spr popř. sky.spr?Jsou "skoro" stejné,ale nic neříkající :o Alespoň teda mě nicneříkající.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 03 úno 2009 19:04

Amatér má scheme :arrow: , kde prý dokonce lítají po nebi Ufouni a rakety - píše o tom tady viewtopic.php?f=41&t=172&p=13233&hilit=rakety#p13233 . To samo o sobě je to sice hovadina a pěknej úlet, ale třeba by ti pomohlo prozkoumání toho scheme, kde by se dalo pracovat se soubory, kterými se ty rakety a UFO po obloze pohybují.
Naposledy upravil SvoDa dne 28 bře 2009 13:43, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 03 úno 2009 20:21

Tak tenhle fujtabl, u mne na ftp určitě nikdo nenajde, ten obrázek je z netu a bylo to jen jako příklad, do těhle obludností nejdu, mé Mio je k navigování a ne přehlídka UFOnů.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 03 úno 2009 20:28

Já to spletl, on to píše mkb:
mkb píše:Kdyby těch schemat nebylo dost, tak další je na FTP. Je to schema VN7. Nemám sílu to zkoušet, ale měly by tam občas létat rakety, nebo UFA. :geek:

a myslel jsem, že ti to tam visí (tedy to schema :arrow: ) :lol: :lol:
Naposledy upravil SvoDa dne 28 bře 2009 13:43, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8