od vovi v 29 led 2009 20:52
Pámové, právě jsem dovalil dom - valil sem šalinó přes celej Prágl a tak jsem měl fůru času pozorovat šochtli. Zapínal jsem ji v 18:55 (hodiny ukazovaly 14:58 - poslední vypnutí na stole v práci), zobrazilo se denní schéma. Po minutě to chytlo signál, hodiny ukázaly 18:57 a nastal soumrak - ten trval dle nastavení přesně 10 minut a v 19:07 nastalo noční schéma. Obloha s hvězdičkami a měsícem (nad východním obzorem ve 3. fázi ... C - to si musím překontrolovat, jestli to sedí i podle astronomů).
Takže z toho vyvozuji, že TCH evidentně funguje. Na dané znamení začne stmívat (když to zapnete až po západu slunce, tak začne stmívat ve chvíli, kdy chytí signál).
A co se týče experimentů s posouváním času - opravdu jste to tím (tím myslím tuto verzi 2.7) dokázali ovlivnit? Vzhledem k tomu, že satelity vysílají čas dle GMT a šochtle si počítá polohu sama a z ní pak odvozuje místní čas, by mě velice překvapilo, kdyby ten TCH používal pro výpočty místní čas a ne GMT ze satelitů.
Pozoroval jsem při hledání signálu už několikrát GPS obrazovku - ve chvíli zafixování signálu tam naskočí víceméně přesná poloha a GMT čas. Ve stejné chvíli se změní i podsvícení, a to dle místního, nikoliv GMT času (koukal jsem na to včera krátce po páté - ještě bez TCH - GMT ukázal 16:10, tedy ještě den, ale podsvícení spadlo okamžitě na "noční" polovinu dle místního času 17:10)
vovi
Honor 50 (Android 13)