Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Příspěvekod Ivo K v 29 led 2009 20:24

Když jsem o tom ještě přemýšlel při cestě z práce, tak jsem si uvědomi, že rozdíly mezi časy kdy každému z nás naskočí autochanger-night můž být i rozdílným nastavením šoupáků (podsvícení den a noc).

Já mám nastavené: den - na max. a noc na 3/4.
Při sky6 u mne "červánky" mi Themechanger stáhne podsvícení den na 1/2 a nikdy né méně.
Nevím co by se stalo kdybych měl na začátku(před spuštěním Themechangeru) nastavené podsvícení den 1/2. :!: :?:

Jinak mám na SD(v832) a MFD(831) stejnou verzi 2.6.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 20:29

Tak tos mně dostal. Já mám oboje podsvícení 0 (slovy nula), jelikož testuju kdekoli a kdykoli a ne vždy je po ruce zásuvka pro nabíječku, takže šetřím baterku a proto jsem žádnou reakci themechangeru a hodnotu podsvícení nezaznamelal, ale pokud to tak má dělat, tak je to dle mého nározu velmi praktické.

jakou to má však souvislost s okamžikem reakce netuším. mělo by to reagovat na hodiny a tvou polohu dle GPS a na nic jiného (si myslím).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 29 led 2009 20:39

Já tahám nabíječku do práce a z práce.
Doma mám držák s TMC a v práci bez(ten co byl v sadě).

srpek.jpg

Tak takto to mám. Někdo tu na fóru chtěl vidět měsíc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod mkb v 29 led 2009 20:47

Taky mám necelý půlměsíc nyní v2.7. Byla by spíš záhada, kdyby tam nebyl. :lol: :lol:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 20:49

Taky tak. jen jsem někde sehnal a už nevím kde nebe, kde je ten měsíc níž, takže je dobře vidět i za jízdy, jen si ho příslušně pojmenuj a dej srpek do xerses/night a úplněk do xerses/night/fullmoon:
sky.jpg
sky1.jpg

a nezapomenout konverovat na bmp :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 29 led 2009 20:52

Svoda: To jsou myslím obrázky z v2.6. Ve v2.7 je ten srpek jaksi oteklejší, ale také správně nízko.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 29 led 2009 20:52

Pámové, právě jsem dovalil dom - valil sem šalinó přes celej Prágl a tak jsem měl fůru času pozorovat šochtli. Zapínal jsem ji v 18:55 (hodiny ukazovaly 14:58 - poslední vypnutí na stole v práci), zobrazilo se denní schéma. Po minutě to chytlo signál, hodiny ukázaly 18:57 a nastal soumrak - ten trval dle nastavení přesně 10 minut a v 19:07 nastalo noční schéma. Obloha s hvězdičkami a měsícem (nad východním obzorem ve 3. fázi ... C - to si musím překontrolovat, jestli to sedí i podle astronomů).

Takže z toho vyvozuji, že TCH evidentně funguje. Na dané znamení začne stmívat (když to zapnete až po západu slunce, tak začne stmívat ve chvíli, kdy chytí signál).

A co se týče experimentů s posouváním času - opravdu jste to tím (tím myslím tuto verzi 2.7) dokázali ovlivnit? Vzhledem k tomu, že satelity vysílají čas dle GMT a šochtle si počítá polohu sama a z ní pak odvozuje místní čas, by mě velice překvapilo, kdyby ten TCH používal pro výpočty místní čas a ne GMT ze satelitů.
Pozoroval jsem při hledání signálu už několikrát GPS obrazovku - ve chvíli zafixování signálu tam naskočí víceméně přesná poloha a GMT čas. Ve stejné chvíli se změní i podsvícení, a to dle místního, nikoliv GMT času (koukal jsem na to včera krátce po páté - ještě bez TCH - GMT ukázal 16:10, tedy ještě den, ale podsvícení spadlo okamžitě na "noční" polovinu dle místního času 17:10)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 20:57

Jestliže tady píšeš o měsíci ve 3. fázi, znamená to, že máš THC s lunárními fázemi?
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 29 led 2009 21:00

Čo ja viem, prostě to tak vypadalo. Až si to tady všechno přečtu, zapátrám v nějakých astronomických ročenkách.
A časem se ukáže...
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Ivo K v 29 led 2009 21:01

Já jsem "čaroval" s časem jen ve verzi 2.6, ale jak jsem již psal, tak ty pokusy k ničemu nevadly, protože TCH si dělal co chce.
Dokonce 2x po 18:30hod mi přepl z nočního schéma na denní! :roll:
Samosebou s vypnutým GPS přijínačem. :D

Edit: Dane, děkuji za nové měsíce. :D
Naposledy upravil Ivo K dne 29 led 2009 21:02, celkově upraveno 1
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8