od SvoDa v 22 pro 2008 18:36
Zkoušel jsem v Q3 trasy tam, kde to znám, např. Drozdov -> průjezd Janoušov -> Cotkytle, tě vede zakázanými lesními cestami, mezi Drozdovem a Janoušovem, kde jsou odjakživa zákazy vjezdu. V TA tyto cesty nejsou, proč taky. Nehájím TA, ale nerad bych dojel s podrobnou mapou někde k závoře a musel se kdovíkudy vracet.
Mě to klidně naviguje přes ně a v nastavení mám zakázané nezpevněné cesty i "jen na povolení". V info o trase ani zmínka, že část trasy vede po nepevné silnici, nebo zakázanými úseky a s omezeními. Metoda zvolena nejrychlejší.
Může to být ojedinělost, ale toto mne z použití Navteq vyléčilo.
Pro cyklo nebo pěší turistiku je ale dobrá, ale na to zas máme OZIho nema SmartMaps.
Zavádějící jsou i "ulice" v areálech fabrik, přes které to taky v klidu navede, pod má fabrika i zadní bránu.
Vyzkoušejte trasu přes místa, kde to znáte a kde se normálně nedá jet, např. lesní a polní cesty. Když dáš průjezní bod na normální silnici před lesem a za lesem, klidně tě to vede přes les, i při nejrychlejší metodě.
Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.