Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

prujezdní bod v primo2

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

prujezdní bod v primo2

Příspěvekod Rendadc v 21 kvě 2013 18:40

Zdravím všechny a předem se omlouvám že zakládám nové téma.
Potřebuji poradit jak dostat do Prima zadání prujezdniho bodu při plánování na mapě jako u IGo8. Tohle je jediná věc ktera me sejří a proto zatím používam Igo 8.
Nepotrebuji přeplácany skin vecma co nepotrebuji a odvadi pozornost od samotné navi, jen tohle je pro mne dost zasadní vec kterou postrádám.
Budu vděčný pokud mě někdo nakopne spravnym směrem. Dik moc
Rendadc
 
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2009 17:42
Bydliště: Děčín

Re: prujezdní bod v primo2

Příspěvekod SvoDa v 21 kvě 2013 18:45

Vždyť při výběru adresy, souřadnic nebo po kliku do mapy (po té, co máš naplánovanou trasu, čili existuje nějaký start a cíl), se objeví (již v defaultu, či i bez jakéhokoliv skinu) trojnabídka:
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Obrázek
- nová trasa = stávající trasa se zruší a naplánuje se k tomuto bodu (od tvé aktuální pozice) trasa nová
- konečný cíl = stávající cíl se stane průjezdním bodem a vybraný bod bude na tvé trase novým cílem
- průjezdní bod = vybraný bod bude na tvé stávající trase průjezdním bodem

Průjezdních bodů lze mít kolik chceš.
Už se o tom, jak zadat průjezdní bod diskutovalo třeba zde
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: prujezdní bod v primo2

Příspěvekod Rendadc v 31 kvě 2013 14:26

Jasný, ale práve že v primo nelze prujezdní bod nastavit jinak nez v Hledat, Hledat na mapě a pak si lze zadat pouze jeden prujezdni bod, ne treba 10 jako v IGo8. Tento postup je slozitejsi nez najet na moji trasu, přehled na mapě a tak již neudelam nic, protože se kurzor na mape neukaže. Přece nebudu pokažde stavet kdyz me zavede na jinou cestu než po ktere bych mel jet. V Igo to bylo jednoduché a cestu třeba z Rokycan do Hamburgu jsem si nastavil přes 17 pruj bodu a jelo to jak jsem si dal. Jezdim nakladakem a po trasach urcenych sefem, tak se nemužu nechat vest navigaci.
Rendadc
 
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2009 17:42
Bydliště: Děčín

Re: prujezdní bod v primo2

Příspěvekod SvoDa v 31 kvě 2013 14:30

Kvůli tomu vytvořil už pro Primo 1 Lakva možnost drobnou úpravou scriptů plánování trasy s více průjezdními body z tzv. Lakva plánovací mapy.
Pro Primo 1.1.
Kód: Vybrat vše
http://mio-treo.info/viewtopic.php?p=48632#p48632
pro Primo 1.2
Kód: Vybrat vše
http://www.mio-treo.info/viewtopic.php?p=54199#p54199
Pak je to ještě zde na tomto fóru, přičemž analogicky dle návodu pro Primo 1.2 se to dá dodělat i v Primo 2.
Dovoluji si zde použít obrázek od IvoK
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

plan_map.jpg
a Lakvův popis funkcí
Lakva píše:- v plánování "Moje trasa" je přehledová mapa nahrazena mapou plánovací. Je tak možno z lokálního menu vyblokovat kus trasy nebo třeba vyhledat POI v okolí... cokoliv...
- do téhle plánovací/přehledové mapy (a je jedno jestli se volá z "Moje trasa" nebo z "Hledat") jsem přidal tlačítka "Najít adresu", "Najít místo", "Oblíbené" a "Historie". Dále je v téhle mapě nahrazené tlačítko pro "návrat na polohu GPS" tlačítkem "zoom na trasu". Takže se dá trasa v přehledové mapě rovnou korigovat a dají se přímo na té mapě hledat další... objekty hledání, řekněme...
- do rekapitulační mapky s přehledem délky trasy, spotřebou a tak jsem přidal tlačítko pro návrat do té upravené univerzální mapy. Takže pokud ještě nechcete jet a potřebujete přidat třeba další cíl nebo průjezdní bod, je to jen jeden tap daleko.
- a na závěr do lokálního menu obou těchto mapek je doplněné tlačítko simulace trasy a 3 tlačítka pro přeuspořádání průjezdních bodů
Jinak ale všechno funguje jako dřív
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: prujezdní bod v primo2

Příspěvekod Ivo K v 31 kvě 2013 15:45

Připravuji (už mám hotovo i otestováno) ux utilitu, která vychází z nápadu Lukáše (díky Ti tam nahoru ;-) ) , tzv. Lakva plánovací mapa o které píše SvoDa.
Zatím jsem neměl čas to vyvěsit s popisem funkce a instalace. Jak najdu chvilku času, tak to vyvěsím. Vydžať!
Nyní alespoň malý náhled, jak vypadá plánovací mapa a doplněnými tlačítky (fialové orámování):
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

obr_01a.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5502
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: prujezdní bod v primo2

Příspěvekod Ivo K v 11 čer 2013 15:57

Tak jsem to už konečně dokončil. :oops: :ano:

ZDE je zmiňovaná ux utilita rozšiřující možnosti při plánování trasy s průjezdními body, tzv. Plánovací mapa.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5502
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)


Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků

cron