Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

PRIMO 2

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: PRIMO 2

Příspěvekod amatér v 08 zář 2012 14:11

Na to žádný zápis do sys.txt není. Vše je v souboru navigatemap.ui. Možná máš jen špatný data.zip, nebo používáš skin se starým souborem navigatemap.ui. Pokud chceš zjistit, kde je chyba, stáhni si skin fmilan & amatér pro Primo 2 verze 2.0.6 .

Pokud to nepůjde ani s ním, je chyba v data.zip.

Také bych se podíval sem, a podle návodu si uprav cesty ke složce s obrázky.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod velsak v 08 zář 2012 16:24

Vracím se k WiMAN:
chtěl jsem tam doplnit hlášení položky "Zbývající čas do cíle je: ...". Vše je poupravil, doplnil položku menu, posunul to v .lua a doplnil dvojřádek:

elseif MODEL.lua.changeINfo() == 3 then
sc_wsayspeech(translated_voice_format(m_i18n_voice("Time to destination %s."), MODEL.other.format_time_dayperiod(MODEL.navigation.time_to_destination(), MODEL.regional.timeformat(), 0)))

Krásně mi to čte, že zbývají čas do cíle je nula hodin :-)
Poradí mi místní zkušení borci co je na tom zápisu blbě - vycházel jsem z podobného zápisu pro eta_at_destination a naivně se domníval, že to takhle bude fungovat.
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod nenicododat v 08 zář 2012 21:20

@amater
Ahoj, skin fmilan & amatér pro Primo 2 verzi 2.0.6 mám a používám.Asi to bude v tom data.zip...jen se zeptám na ten soubor navigatemap.ui. Je to v data.zip/ui_igo9/common/ui/navigatemap.ui ? Tam bych měl někde přepsat to na co odkazuješ "sem" ?
Dik za Tvuj čas a pochopeni...
NAVON N670 PLUS ; P 2.4 ; Skin fmilan&amatér v.2.4.1 ; TTS hlas Zuzana (CZ) ; NQ
Toshiba Excite Pure AT10-A-104 ; Android 4.2 ; P 2.4 9.6.29.375713
Možné ihned...nemožné do tří dnů...zázraky do týdne...
nenicododat

Příspěvekod amatér v 08 zář 2012 21:26

Nevím, co používáš za verzi.
amatér
Moderátor

Příspěvekod nenicododat v 09 zář 2012 09:35

Mám P2 9.6.5.216230, skin fmilan & amatér pro Primo 2 verzi 2.0.6,mapy NT.
NAVON N670 PLUS ; P 2.4 ; Skin fmilan&amatér v.2.4.1 ; TTS hlas Zuzana (CZ) ; NQ
Toshiba Excite Pure AT10-A-104 ; Android 4.2 ; P 2.4 9.6.29.375713
Možné ihned...nemožné do tří dnů...zázraky do týdne...
nenicododat

Příspěvekod velsak v 09 zář 2012 11:44

doplňuji k problému s úpravou WIMAN:
- zkusil jsem MODEL.other.format_timespan(MODEL.navigation.time_to_destination(), MODEL.regional.timeformat(), 0)))
to už nehlásí nula hodin, ale např čas 02:02:20 přečte jako 2 hodiny 2 hodiny 20 minut, 00:04:20 jako 4 hodiny 20 minut, kupodivu 32:19:20 zuzana přečetla správně stejně tak jako 00:54:20
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod vu5936 v 13 zář 2012 01:02

nenicododat píše:Ahoj,složku Picture mám v rootu jak píšeš,ale přes funkci hledat/více/obrázek mi to zatím nejde.Můžeš mi napsat co máš přesně v sys.txt ? Třeba to je nějaká prkotina kterou nevidím... :? Dííík...

Ahoj. Chvíli jsem tu nebyl. Po návratu jsem se docela bavil diskusí nad tímto tématem, do doby, než mne napadlo si to také zkusit. Načetl jsem si k tomu všechna témata na fóru, ale musím konstatovat, že je to fakt hodně nepřehledné a některé odpovědi obsahují i nepřesnosti, tím, jak se postupně přicházelo na řešení.

Testoval jsem s neupravovaným DZ z verze 9.6.5.216230, klasickým čistým skinem GJ-AK 1.08, bez zápisů v sekci [oasis] v sys.txt a bez signálu z gauče. Moje zařízení je PDA, s "disky"/paměťmi typu %root% a %sdcard%. Paměť %myflashdisk% nemám.
V defaultním DZ mám následující zápisy:
Kód: Vybrat vše
[oasis]
exclude_directories="%root%/Application Data,%root%/Program Files,%root%/Windows,PICTURE::%app%"
include_directories=GAME::%app%/content/games,PICTURE::%sdcard%,PICTURE::%myflashdisk%/pictures,PICTURE::%myflashdisk%/dcim

Moje poznatky:

1. Fotky umístěné v %sdcard%/pictures
- volba v 'Hledat > Více > Obrázek' je aktivní a obsahuje všechna místa z uložených fotek
- po výběru místa, kliknutí na 'i' jako Informace o místě a následně 'Více > Zobrazit obrázek' se ukáže jeho fotka
- po kliknutí na Více fungují volby Přes celou obrazovku i Informace o obrázku
- v POI kategoriích se založí kategorie 'Moje obrázky' a rovněž obsahuje všechna místa z uložených fotek
- v náhledu mapy se místa zobrazují jako standardní ikona POI bublina, ne jako miniatura obrázku, jak jsem u někoho také zahlédl
- volba 'Menu > Více... > Prohlížeč foto' nejprve prohledá média a zobrazí náhledy všech uložených fotek
- po výběru fotky se zobrazí maximalizovaná fotka a po výběru Více na ni lze navigovat a fungují volby Přes celou obrazovku i Informace o obrázku

2. Fotky umístěné v %sdcard%/picture
- s defaultním zápisem v [oasis] nefungují body 1-7

Je uveden správně název adresáře picture v příspěvcích viewtopic.php?p=82610#p82610, viewtopic.php?p=82650#p82650, viewtopic.php?p=82653#p82653 (tam je nekonzistencí hodně), a možná i jinde?

3. Fotky umístěné v %sdcard%/DCIM/*
- fungují výše uvedené body 1-5
- nefungují body 6-7, Prohlížeč foto s defaultním zápisem v [oasis] žádné obrázky nenajde. Aby fungoval, je nutno do zápisu doplnit cestu PICTURE::%sdcard%/dcim

4. Fotky umístěné v %app%/picture nebo %app%/pictures
- s defaultním zápisem v [oasis] nefungují body 1-7

Fotky v adresáři pod Primem se mi nepodařilo oživit vůbec žádnými zápisy v [oasis]. Pokud do include_directories doplním cestu, např.jako PICTURE::%app%/pictures ručně, tak ji to ignoruje. (Pozor na cestu v zápisu exclude_directories=PICTURE::%app%, který prohledávání hatí.)

Prosím opravte mne, pokud jste se někdo dostal dále s tímto:
- zobrazení míst z adresáře pod adresářem Primo
- zobrazení míst v mapě ne jako klasických bublin, ale jako miniatur fotek místa. A nebo se zobrazí až při cestě? (nezkoušel jsem)
- co znamená červeně zvýrazněná podmínka v zápisu v souboru variable_def.ui v příspěvku viewtopic.php?p=82653#p82653? Je pro plnou funkcionalitu potřeba ještě nějaká další licence?
vu5936

Příspěvekod vu5936 v 14 zář 2012 20:41

K ux utilitě tts_by_Wiman_Primo_ver.1.3.zip:
SvoDa píše:Chtělo by to tuto utilitu otestovat u "nedimkařů".
U mne se to bije s jednou funkcí v mém brandingu a netuším proč....

Utilita je taktéž nekompatibilní se skinem GJ-Ak v1.08. Opět se tluče skript sc_start_customize mezi customized.lua v GJ-Ak skinu a tts_by_wiman.lua v UX utilitě. Řešení popisuje SvoDa zde: viewtopic.php?f=74&t=2408&start=610#p87157.
vu5936

Příspěvekod SvoDa v 14 zář 2012 20:47

jj, není to až taková klasická UX (na skinu nezávislá) utilita, ale to dokopírováni kolizních (chybějících) scriptů z GJ skinu funguje. Najezdil jsem s tím už dost km a jsem s tou utilitou moc spokojen.
Díky vu5936 za potvrzení ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod audis v 14 zář 2012 21:03

Lze u Prima2 nějak nastavit, aby hlášení radarů bylo prováděno s větším vzdálenostním předstihem? Mám Primo2 + TTS hlas + skin Milan+amater. Děkuji za radu.
audis

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE