Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO Primo 2 pro Android

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: iGO Primo 2 pro Android

Příspěvekod vu5936 v 09 dub 2013 11:38

Ahoj, všiml jsem si takového nepříjemného projevu u Prima 9.6.7.281004. Pravidelně se mi při jízdě stává, že se v mapě 3D přestávají zobrazovat názvy ulic (ve 2D jsem nezkoušel). Vypadá to tak, že při spuštění Prima jsou zobrazené názvy všech ulic, které se mají zobrazit. Během jízdy názvy ulic pomalu řídnou, až mám nakonec jenom slepou mapu. Pomůže přepnutí do úvodní obrazovky a zpět a ulice se opět na chvilku zobrazí.
Stejně tak mám podobný problém i se zobrazováním bloků budov, které se mi oproti konfiguraci zobrazují jenom těsně vedle navigační šipky (podle definice v mém schematu se mají zobrazovat až k horizontu a stejný soubor schématu se mi ve verzi pro WinCE chová správně). Používám data.zip pro 12080x800 od bb2005 a HW telefonu nedostatkem výkonu rozhodně netrpí. Nesetkali jste se s podobným chováním někdo? Děkuji.
Naposledy upravil vu5936 dne 10 dub 2013 17:19, celkově upraveno 2
vu5936

Příspěvekod amatér v 09 dub 2013 19:37

Na 4pda už ti odpovídal bb2005, ale já věděl, že tam někdo popisoval lepší způsob, podívej se sem:
Kód: Vybrat vše
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=179179&view=findpost&p=21021550

No, a ještě se zde často diskutují návěstní tabule v map NQ.
Zde řešení od gtsvg ze 4pna:
Kód: Vybrat vše
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=172002&view=findpost&p=20765963

Možná to někomu pomůže.

Ani jeden z uvedených postupů jsem nezkoušel.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 09 dub 2013 23:59

Ten zápis od bb2005 a nebo z příspěvku od GPSmappera je správně a na WinCE funguje korektně. Bohužel na mojí verzi Androidu se se stejnými zápisy v color.ini budovy zobrazují tvrdošíjně jenom v blízkosti kurzoru, viz třeba ukázka zde :(. Budov "za rohem" je vidět více, ale jakmile pootočím mapou, tak se schovají a vidím zase jenom ty v bezprostředním okolí.
(Moje upravené soubory ze schématu to opravdu používá, ne žádné falešné, např. z defaultu a nebo ze skinu).
vu5936

Příspěvekod amatér v 10 dub 2013 00:38

Podobné problémy vznikají právě těmi patlaninami v sys.txt, a jiných souborech. Zde je příklad z default scheme v data.zip.
20130409222209.jpeg
20130409222251.jpeg
20130409222349.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 10 dub 2013 01:10

Problém se zobrazováním budov byl vyřešen. Název sekce se zápisy ve schématu se jmenoval [clip_planes]. Z něho to z nějakého důvodu zápisy nebralo. Po změně názvu sekce na [clip_plane_configs] byl problém odstraněn a budovy se zobrazují až na horizont.
vu5936

Příspěvekod tomasii v 10 dub 2013 17:50

Tak se mi v noci aktualizoval Samsung S2 na Jelly Bean a kromě řady problémů, které jsem nakonec vyřešil, mi zatím zůstaly dva otevřené - Smartmaps a Primo.

U obou je problém v tom, že po aktualizaci zapomenuly licenci. Smartmaps jedou ve free módu a Primo vůbec. S podporou Smartmaps jsem mluvil, koukal i na androidský web, kde je to známý problém, navržené řešení ale nefunguje (nejen mně).
U Primo je to jiné, to se ani nenatáhne a skončí na chybě licence, na hlášce
Chybějící, nebo nekompletní složka: /data/data/com.navngo.igo.javaclient/licence

Taková složka tam vůbec není... Smazání save nepomůže, odstranění ui_android, které pomohlo Jerrymu taky ne, vytvoří se nová prázdná složka. , Ani nová instalace spuštěním souboru ...apk nevede k cíli.

Nesetkali jste se už s tímto problémem?
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 10 dub 2013 18:06

Včera jsem po mnohočetné reinstalaci Prima řešil podobný problém s nekompletním adresářem Lang na Xperii. Xperie se chová po připojení k PC přes USB jako dva disky pojmenované Karta SD a Vnitřní úložiště. Na Karta SD je složka iGO s celým Primem. Problém byl v tom, že některá předchozí instalace vytvořila na disku Vnitřní úložiště složky Content a Appdata/Content (nebo něco podobného, už si přesně nepamatuji) a pak byl zmatek v cestách. Takže postup byl v Applications zastavit stávající Primo, smazat data Prima, odinstalovat Primo, z disku Vnitřní úložiště smazat složky Content a Appdata a provést novou instalaci.

A ještě jedna vychytávka. Xperia mi po připojení k PC nezobrazuje všechny soubory a složky, které jsou ve skutečnosti na kartě. Prostě nějaké soubory a adresáře přes PC nejsou vidět. Je to známý problém Androidu. Takže existuje appka SDrescan, který nějak v Androidu přeindexuje náhled na obsah karty a pak jsou na chvíli ve Windows zase všechny vidět. Takže pokud na disku Vnitřní úložiště přes PC nic podezřelého nevidíš, neznamená to, že to tam není.
vu5936

Příspěvekod vovi v 10 dub 2013 18:36

Lepší je zařízení rootnout a pak se hrabat s plnými právy v interní paměti "zevnitř" - já používán k plné spokojenosti ES Explorer.

A k té licenci - já řešil podobný problém u OZIho po uprgadu na ICS. Háček je v tom, že přechodem na jinou verzi Androidu se změnilo unikátní ID přístroje, na které má OZI vázanou licenci. Naštěstí z toho Des Newman nedělal problémy a vygeneroval mi novou licenci. Možná by tedy mohlo stačit smáznout DEVICE.NNG, Primo by si pak mělo vytvořit nové.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Mio-Treo.info v 10 dub 2013 19:18

Osobně si veškeré aplikace a systémová data zálohuji pomocí Titanium Backup Pro - po aktualizaci pak není problém obnovit nejen programy nebo systémová nastavení, ale aplikace dovede bez problémů obnovit i původní ID zařízení a tak se vyhnout problémům s licencemi na něj vázanými :cool:

Mio-Treo.info
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 10 dub 2013 19:54

Kompletní backup mám taky, ale nepomáhá, stejně jako u Primo smazání device.nng, nebo přeinstalace pomocí ...apk. Nezkoušel jsem ještě kompletní odinstalaci Primo a odstranění všeho z mobilu a čistou instalaci (tovární nastavení ale určitě nepoužiji).
Smartmaps v nejhorším zařídím s jejich podporou, akorát musím znát postup, nebo to budou muset dělat 3x (mám 3 licence).
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Android