Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

hlas Zuzana pro Primo 2 - All In One - WinCE

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: hlas Zuzana pro Primo 2 - All In One - WinCE

Příspěvekod SvoDa v 19 lis 2012 08:31

kubrticek1 píše:...vyzkoušel jsem krátce jen 12 hodinový tvar. Narazil jsem u nového hlasu na chybné čtení cíle ve wiman. Předchozí verze čte např.: cíl krátká tři sta dvacet tři. Nová verze: cíl krátká tři sto dvacátý třetí...

amatér píše:.. Pár lidí zde diskutovalo, o vložení mezery mezi jednotlivé hlášky, tak jsem před hlášku dosáhnete přidal tečku, no a hlas to v případě čísla 323 bere jako číslovku pořadovou. Oprava je jednoduchá, v souboru config_eta12_redress.lua opravte zápis v řádku

return L" .dosáhnete v "..hours..mins..tod
na
return L" dosáhnete v "..hours..mins..tod

Koukal jsem ještě na tu pauzičku za oznámením názvu cíle a před vyslovením slova "dosáhnete" a vypadá to, že mi zafungovaly znak čárka a mezera před slovem dosáhnete, čili v
config_eta12_redress.lua
return L", dosáhnete v "..hours..mins..tod

a v config_eta24.lua
local wi_hour_table = {L", dosáhnete v jednu hodinu",L", dosáhnete ve dvě hodiny"... až do konce řádku

Testoval jsem to na cílech jak s číslovkou na konci názvu tak bez ní a vypadá to, že to funguje.
Jestli můžete, vyzkoušejte a dejte vědět.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 19 lis 2012 10:08

Já bych s těmi interpunkčními znaménky u utility wiman byl opatrný. Přesto, že jsou v souboru userdct_czc.dat zakázány, po zkušenosti s tečkou, kdy některou číslovku čte jako pořadovou, bych vsadil celkem dost na to, že se v nějaké situaci ozve za adresou cíle, nebo PB slovo čárka.

EDIT:
Potvrzeno. Pokud zadáte cíl/PB ve tvaru město/ulice/číslo, záleží na tom, v jakém tvaru číslo domu je
- pokud např. 100/23, vše je v pořádku
- pokud je ale číslo pouze ve tvaru např. 23, před slovem dosáhnete, se ozve slovo čárka. Vyzkoušet může každý, zde je příklad z Litoměřic jedna ulice jeden dům, rozdílné zadání adresy.
obr_115.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 19 lis 2012 12:18

jj, je to bohužel tak.
Otázka je, nastaneli někdy případ, kdy potřebuji, aby mi TTS hlas oznamoval interpunkční znaménko "," slovem "čárka".
Jestli takový případ není, pak by se ta čárka popř. použít nějaký jiný nepoužívaný (slovy nevyslovovaný) znak, mohla překládat jako prázdné místo (,=" ") a pak by to snad zafungovalo.
Zkoušel jsem schválně další různé další znaky, které by neměly být vyslovovaní, jako např. vykřičník či otazník a vždycky to Zuzka odrecitovala slovy, čili někde ty překlady pro , ? a ! musí být, ale já je nenašel :( a soubory .dat v tts_nua_v5 neumím otevřít :oops:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 19 lis 2012 12:42

Když jsem psal
amatér píše:Já bych s těmi interpunkčními znaménky u utility wiman byl opatrný. Přesto, že jsou v souboru userdct_czc.dat zakázány, po zkušenosti s tečkou, kdy některou číslovku čte jako pořadovou,...

To znamená, že jsou zakázány. Jinými slovy, ten tvůj nápad
Kód: Vybrat vše
...mohla překládat jako prázdné místo (,=" ")...
už tam dávno zakomponovaný je, stejně tak, jako kilometrů, metrů a pod. Proto ten userdct_czc.dat opravuji.

A ono to není tak jednoduché. Wiman ti přečte třeba cíl "náměstí metrů jé Husa". V souhrnu trasy i při navigaci je to správně náměstí mistra Jan Husa.

Jak chcete dělat opravy, když chcete v utilite slyšet metrů a ne em? Jak odlišit M. J. Lermontova, od náměstí M. J. Husa? Stejná zkratka, jiný význam. Stejné je to se znaky, potlačím ho v jednom místě a schází jinde. Co je podstatné, tak k těmto pokrouceninám názvu dochází pouze při volbách:
Waypoint/Destination name + \nDistance="Názevu PB/cíle + \nvzdálenosti"
Waypoint/Destination name + \nArrival time="Názevu PB/cíle + \nčase příjezdu"
Waypoint/Destination name + \nArrival time and distance="Názevu PB/cíle + \nčase příjezdu a vzdálenosti"

není potom snažší v takovém případě zvolit pouze:
Arrival time and distance="čase příjezdu a vzdálenosti"

Nechápu tvé sdělení o použití !, ?, a pod, nefunguje to, tak proč o tom píšeš? Někdo to tam namastí, zapomene a pak jsou z toho ty různé dotazy typu: nefunguje mi to, někde jsem něco opravil ...
amatér
Moderátor

Příspěvekod agent007 v 19 lis 2012 14:53

Než něco domastit tak se raději pozeptám "profesionála". Používám mapy CEDA a UH.Hradiště čte Zuza UH ...Radiště nebo tak nějak zkomoleně,místo Uherské Hradiště,mě se zdá,že z těch dvou H jedno vynechá?? Jinak obdivuji,jak se v tom vyznáte a kdy spíte!! :roll:
agent007

Příspěvekod SvoDa v 19 lis 2012 14:56

amatér píše:Nechápu tvé sdělení o použití !, ?, a pod, nefunguje to, tak proč o tom píšeš? Někdo to tam namastí, zapomene a pak jsou z toho ty různé dotazy typu: nefunguje mi to, někde jsem něco opravil ...
myslím, že z toho, co píši je evidentní, že to nefunguje, takže až to tam někdo namastí, tak to už je jeho problém. Já to psal právě proto, aby to nikdo další nemusel zkoušet.

Nicméně mi není stále jasné, proč vůbec v TTS hlasu existuje překlad pro čárku, vykřičník a otazník ? Kdy asi nastane TTS oznámení s takovýmito výrazy ?
Nebo je to obecná vlastnost text to speech, bez ohledu na to k čemu se ten hlas použije ?
Vysvětlovat mi to ale nemusíš, to byla jen taktová řečnická otázka, nemusím vědět všechno, a navíc používám info o dojezdu bez názvu cíle/PB.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 19 lis 2012 15:36

Engfine nuance už je holt tak postavený. Pokud bys měl možnost porovnat s hlasem Eliška od Acapela zjistil bys, že interpunkce je opravdu důležitá.

Dojedeš-li do cíle s WinCE Zuzana, hlas stroze oznámí "Dojeli jste do cíle" pouze oznamovací větou, i když v textu je za větou otazník, ne tečka.
Oproti tomu hlas Eliška od Acapela větu opravdu vysloví tázacím způsobem.

K potlačení čárek, teček, středníků ... u nuance jsme s Dráčkem přistoupili po známých problémech "... na silnici číslo xx tečka" "...odbočte na silnici xx středník" ...
amatér
Moderátor

Příspěvekod kubrticek1 v 19 lis 2012 18:14

Možná to není nic nového. Třeba cíl 17.Listopadu 299 čte: cíl náměstí sedmnáctý listopadu 299 dosáhnete. Když si tento cíl uložím ve tvaru "Náměstí 17 Listopadu 299" do oblíbených (tj. bez tečky za 17). tak čte wiman správně. Cíl náměstí sedmnáctého listopadu 299 dosáhnete. Takže špatná výslovnost se dá obejít. To samé platí např. pro 28. Října Mikulov.
kubrticek1

Příspěvekod Joska v 21 lis 2012 21:04

Pánové, mám dotaz, můžu použít tuto verzi hlasu Voice_TTSpro-Nua5-Z-Czech_v.6.4.4 121115.zip , když nepoužívám vezi wiman s hlášením dopoledne , odpoledne ale tu verzi před tím, nebo lépe řečeno má to pro mě nějaký význam?
Navon N670 plus Primo 2.0.1, skin fmilan & amatér
Freelander 7" PD10 3G Pro Android
Sony NV-U93TC
Huawey P9 Lite
Joska

Příspěvekod amatér v 21 lis 2012 21:07

Pokud nepřidáš zápis do sys.txt hlas hlášení dopoledne, odpoledne ... ignoruje a hlásí původní časy.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo