Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

PRIMO 2

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: PRIMO 2

Příspěvekod SvoDa v 17 zář 2012 07:57

@Miroš: chápu, ale Zuzka s touto ux utilitou čte jen to, co je v mapách (spodním proužku) a vím, že se jsou v mapách některé částí obci (katastry) hlásí jako samostatná obec, ikdyž jsou jen částí jiné obce. S tím asi nic nenaděláme.

@velsak: budu jen rád, když budeš experimentovat, já tomu obětoval podstatnou část víkendu a zkus měnit ty formattime , čili
MODEL.navigation.time_to_destination(), 1. Možná se tím vyřeší i nehlášení nula hodin, ale jen minut u tras <1hodina .

Jestli to ale hlásí s pětkou OK, jeli trasa <24 hodin a s jedničkou zas když je >24hodin, tak pochybuji, že nějaká číslovka to sladí, to se fakt musí vyzkoušet a když to nepůjde, opravdu jen málokdo jezdí trasu nad 24 hodin.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 18 zář 2012 14:25

Hlásím dnešní zkušenost s chybami v oznamování vzdálenosti Wimanovy UX utility: - ... do cíle zbývá jedna tisíc sedmsetpadesátjedna metrů.
Složená hláška také nerespektuje čárky v souvětí, takže jsou jednotlivé věty jsou čtené bez intonace a slyšitelného oddělení jednotlivých vět vedlejších/částí hlášky.

Jinak, pokud Amatér nebo někdo jiný připravuje vlastní verzi utility, navrhuji vyházet ikonky vypínačů a reproduktorů před jednotlivými položkami v menu Wimana. Bezesporu je to otázka vkusu, ale toto nekonzistentní zvýraznění řádků jaksi zmate význam jednotlivých položek, resp. souvislosti mezi nima.
Naposledy upravil vu5936 dne 18 zář 2012 14:30, celkově upraveno 1
vu5936

Příspěvekod velsak v 18 zář 2012 14:28

já včera zkoušel varianty formátu zbývajícího času - s "1" to čte všechno dobře, ale jsou tam i sekundy, s "5" bez sekund, ale blbě u času >24h, hromada dalších čísel nepoužitelná.
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod amatér v 18 zář 2012 14:44

vu5936 píše:...navrhuji vyházet ikonky vypínačů a reproduktorů před jednotlivými položkami v menu Wimana. ..

Také se mi to nelíbí, ale šlo by toto:
obr_01.jpg
obr_02.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod velsak v 18 zář 2012 14:53

Proč ne.
Já si přidal mezi možnosti samostatné hlášení aktuálního času a kombinaci vzdálenosti a zbývajícího času.
Kdo si hraje nezlobí.
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod amatér v 18 zář 2012 16:40

SvoDa píše:jj, jinak to(zatím) nejde.
Wiman nerozlišuje predikci (to slovo před názvem) pro obec s tím pro její okolí a nazývá to "You are passing near by" což by doslova přeloženo hlásilo např. "projíždíte blízko Aš", což není moc dobré a jestli chceš, tak si v dictionary.voice přelož You are passing near by="katastr" , jenže pak to bude např. "katastr Aš" hlásit i při vjezdu do Aše a nejen v jejím okolí a tak jsme to zatím přeložili jednotně (obecně :D ) "obec..."
Amatér to chce rozdělit na hlášení v obci (např. obec Aš) a v okolí na (okolí Aš, nebo katastr Aš), dělá na tom.

I v tomto případě, ale dochází k určitým nesrovnalostem, v mapách je opravdu vše podle, dejme tomu, katastru. U nás ještě navíc podle tzv. střediskových obcí.
To rozdělení na okolí a obec se celkem povedlo, jenže spousta malých obcí nemá statut jako obec ale pouze statut části obce jiné. V mém okolí je např. obec Rohatce, nemá vlastní OÚ a je vedena pod obcí Hrobce, pokud tedy jedu ve směru té obce, utilitka zahlásí nejprve okolí obce Hrobce (to je i ve spodním proužku), po příjezdu do obce Rohatce zahlásí obec Hrobce (i přes to, že ve spodním proužku je nápis Rohatce)

Je možné nastavit hlášení v obci tak, aby to hlásilo pořadí středisková obec + místní část (pak by to změlo Hrobce, Rohatce), jenže u střediskové obce by to pro změnu bylo dublované (např. Hrobce, Hrobce). Ono hledání kompromisů je někdy docela složité.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 19 zář 2012 10:15

vu5936 píše:...Složená hláška také nerespektuje čárky v souvětí, takže jsou jednotlivé věty jsou čtené bez intonace a slyšitelného oddělení jednotlivých vět vedlejších/částí hlášky....

"Složené" hlášky, např. (čas dojezdu a zbýv.vzdálenost) jsou odděleny znaky " .. "
Pauzu mezi jednotlivými hláškami můžeš vyřešit tím, že to rozhraní složené hlášky nebude vypadat takto
Kód: Vybrat vše
 ..
čili mezera dvě tečky a mezera, ale takto
 .. L" , " ..
čili mezera dvě tečky mezera L"mezera čárka mezera" mezera dvě tečky mezera nebo totéž ale místo čárky krátká pomlčka
 .. L" - " ..
. Zkoušel jsem, to, v obou případech Zuzka nevysloví slovo "čárka" nebo "pomlčka", ale udělá krátkou pauzičku a myslím, že už by to mohlo vyhovovat.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 19 zář 2012 15:26

Děkuji za návod na přidání pomlček. Pomlka je i tak docela krátká, tak s tím budu ještě laborovat. Teď už alespoň vím kde co hledat.

Ještě jsem se chtěl zeptat na vaši zkušenost s Wimanem s hlášením ulic. Projížděl jsem dneska Prahu a naivně jsem si myslel, že bude oznamovat každou ulici, která se objeví ve spodní bublině mapy, popř. ji to ještě zopakuje každých zvolených x minut. (Pro test mám nastaveno opakovat každou 1 minutu a potlačit upozornění 0m před manévrem. Trasa vždy naplánovaná). Po zhruba půl hodině motání se v ulicích Prahy mi to zahlásilo sotva tak dvě ulice a v některých jsem byl déle, než několik minut. Podobné to bylo včera, když jsem zkoušel čas příjezdu a vzdálenosti. To mi ohlásilo jenom jednou. Jak mám rozumět logice téhle utility?
vu5936

Příspěvekod amatér v 19 zář 2012 18:08

Logika této utility je prostá, teď budu popisovat jen originál, protože jsem se s všemožnými úpravami ještě nestačil seznámit.
- utilita je složena ze dvou částí
1) hlášení o dojezdu do cíle (kam je mimo jiné nešťastně vložena i volba "Kde se nacházím" a Aktuální pozice). K této volbě se vztahují i nastavení Opakování po x minutách a potlačení ve vzdálenosti y před manévrem.
2) druhou část tvoří oznámení o obci (okolí obce), tato volba je nezávislá na nastavení "Číst informacve o cíli" (Aktivní/Neaktivní), pokud bude vybrána jedna z možností hlásit obec/okolí obce, bude tato hláška vždy.

Pokud ti to oznamuje ulice, pak jedině při volbě Číst informace: Kde se nacházím.

Hlášení ulic, by bylo možné přidat jako další samostatnou volbu. Už jsem to zkoušel, ale je to hrozné, mohu to v případě zájmu zprovoznit.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 19 zář 2012 18:34

@vu5936: já to čtení aktuální ulice zkoušel jen v simulaci (1min., nehlásit před manévrem jsem dal jako neaktivní, Om se nastavit nedá) a normálně to každou minutu oznamuje ulici v proužku.
Jinak v reálu jezdím na nastavené hlášení čas a vzdálenost do cíle, 15min., 300m a za cca hodinu jízdy mi to Zuzka zahláslila poprvé po cca 18 minutách, pak v 40 minutách. To zpoždění oproti nastaveným 15-ti minutách přikládám tomu, že asi v té době dostalo hlášení sady manévrů, které byly blíž než nastavených 300m, přednost a proto s tou hláškou o času a vzdálenosti Zuzka "vyčká" na "až potom".

Smysl spíš hledám k tomu, proč by Zuzka měla hlásit každou minutu aktuální ulici (možná je to tak dobrý pro sanitky či taxi, aby věděli, kde zrovna jsou, byť to mají na displayi (to že si to lze přečíst samozřejmě platí i pro ostatní volby této ux utility)
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE