Tak soudruzi, Jaroušek už je zpátky
Bylo to super, ale krátké.Byl jsem velice překvapen z kvality polských silnic.Mnozí známí mě varovali, že polské silnice jsou ve velice špatném stavu, ale tam kde já jsem projížděl je opak pravdou

Silnice z Liberce do Zhořelce silnice velice dobrá a ze Zhořelce do Krakova ( cca 400 km) dálnice A4 na které jsem po celou cestu tam i zpět nezaznamenal jednu dírku či nějakou vlnu.Dále pak okolo Zakopaného přejez přes Tatry na slovenskou stranu naprosto bezproblémovou silnicí (akorát mi vadilo 70 km/h v místech, kde to podle mne nebylo nutné - ale zase naopak bylo dost úseků přes vesnice, kde bylo místo 50 km/h povoleno 70km/h a skoro celou cestu po dálnici byla povolena rychlost 140 km/h).Co mě ale velice překvapilo bylo to, že ani na oficiálních stránkách polských dálnic nebyla uvedena správně cena mýtného.Zatímco tam psaly, že cestou tam a zpět jsou dva useky (v každém směru) placení mýta a bude to stát 36 zlatek(celkem), tak úseky byly tři a každý směr stál 40 zlatek.O nic nešlo, ale vyměnil jsme si málo Zlotých (protože je na nic nepotřebuji a chtěl jsem jenom zaplatit tu cestu) a cestu zpět jsem musel platit v eurech (pokud tam někdo pojedete a budete platit Eurem, dávejte co nejmenší bankovky, protože syčáci vraceji na Eura Zloté).
Takže dnes bych rád připil polským stavitelům a opravářům silnic, protože fakt nemám proti jejich práci jednu jedinou negativní poznámku
Zato bych ruce usekal nějaké kurvě ( žádné tečkování, protože jsem strašně nasranej ), která mi v proběhu mé krátké dovolené sebrala ze stavby (dvoje dveře bez známky vloupání) ukradla moje veškeré elektronařadí,takže jsem lehčí asi o 12 litrů