Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Doba přepočtu trasy

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Doba přepočtu trasy

Příspěvekod Julinaa v 17 dub 2012 13:10

aha,takže primo je defaultně nastavené na hodnotu 90? Má vůbec cenu si tu hodnotu nějak měnit? Jaké s tím máte zkušenosti?
China 5" 600MHz HD 800x480,WinCE 6,128 RAM,4GB,8GB micrSD class4,Primo 2, mapy převážně TT
Julinaa

Příspěvekod mkb v 17 dub 2012 14:12

Již od iGo8 mám zmíněný parametr nastaven na 70. Možná jsem někde najel pár metrů navíc. :lol: :lol:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 17 dub 2012 16:43

@Julinaa: Pokud si přečteš předchozí diskusi, mělo by ti být jasné, že někomu vadí dlouhý přepočet trasy. Nižší hodnota je jeden ze způsobů, jak přepočet zkrátit.
vovi
Honor Magic 7 Pro (Android 15)
TCL NxtPaper11+ (Android 15)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Julinaa v 17 dub 2012 23:56

no,ono to je dost zvláštní s těma hodnotama,zkoušel jsem si s tím hrát a nějaké urychlení jsem teda moc nezpozoroval,když jsem hodnotu měnil v rozmezí 70-100,zato vypočtená trasa se dosti kolikrát měnila a alternativní trasy se taky zásadně změnily.
Zkoušel jsem trasu z ČR do Chorvatska přes Plitvický jezera a cíl Gradač a výsledky jsou i s alternativníma trasama při různých hodnotách 70-80-90 docela rozdílné.Asi bylo lepší se v tom vůbec nešťourat :D
China 5" 600MHz HD 800x480,WinCE 6,128 RAM,4GB,8GB micrSD class4,Primo 2, mapy převážně TT
Julinaa

Příspěvekod DCSpeedy v 17 kvě 2012 07:38

Tak sem použil zde uvedený změny na cestě do Hannoveru (500km tam, 500 zpět) a nepostřeh sem žádné zlepšení. Přepočty stále trvají přes minutu :? Spíš mam pocit, že došlo ke zhoršení, pač se mi stávalo, že nebyl schopen pořádně určit mojí polohu a stále opakoval přepočítání i když sem stál. Ale je možně, že to bylo způsobeno počasim a špatnym signálem....těžko říct
DCSpeedy

Příspěvekod DCSpeedy v 03 črc 2012 14:26

Pro všechny se stejným problémem doporučuji vyzkoušet iGO Primo 2. S touto verzí už nemam s přepočtem problém. Vždy je to do 5sec hotové... ;)
DCSpeedy

Příspěvekod Tule v 25 úno 2013 19:49

Zdravím!
Nevíte někdo jestli i v Primo 2.4 má nějaký smysl ten výše uváděný zápis v sys.txt:
Kód: Vybrat vše
[route]
correctness=90

??
Zkoušel jsem nastavit correctness=100 a nevidím žádnou změnu.
Podle mé zkušenosti je výpočet trasy často horší o 5 - 10 % oproti optimální trase (bez zápisu v sys.txt), což mi přijde dost. Nedá se s tím něco dělat? Raději bych si dvě minuty počkal na lepší výsledek než ztratil deset minut jízdou :(. Mám nastavenou zelenou trasu a i když dám vypočítat alternativní trasy, tak ty další tři zelené jsou ještě horší než ta první navržená. Očekával bych, že budou lepší (zvlášť, když vím, že lepší existuje!). Jaké s tím máte zkušenosti? Dá se s tím něco dělat nebo ne?
Mio C710, iGO Primo 2.4, DimkaWA P171
POI: čerpací stanice ethanol E85
Tule

Příspěvekod Tule v 26 úno 2013 08:37

Abych dal příklad:
trasa Rudná (Praha západ) -> Kaznějov, mapy Navteq, mimo dálnice
zelená 1:
203 Kč, 1:57
zelená 2:
214 Kč, 2:09
.
.
rychlá:
203 Kč, 1:57

Když však přidám průjední bod na staré plzeňské (třeba Cerhovice) je zelená trasa:
182 Kč, 1:46

Lze nějak přimět Primo, aby počítalo důkladněji a tuhle trasu, která je o deset minut kratší a o dvacet korun levnější, našlo samo :?: :?:
Mio C710, iGO Primo 2.4, DimkaWA P171
POI: čerpací stanice ethanol E85
Tule

Příspěvekod SvoDa v 26 úno 2013 08:54

S tím plánováním mimo dálnici mám podobný problém.
Např. Olomouc - Brno, je nejideálnější (nejrychlejší a nejkratší) přes Vyškov, prakticky stále souběžně s dálnicí, ale Primo tahá ve všech variantách jinudy a Vyškovu se zdaleka vyhne.
Trasa s průjezdním bodě na průtahu Vyškovem je opravdu nejrychlejší, ale Primo ji v žádné alternativě nenabídne a jeho nejrychlejší je pomalejší.

Zápis correctness to asi nevyřeší, Primo pro návh trasy počíta s průměrnými rychlostmi obsažených v mapách, které nemusí na okreskách odpovídat realitě (to zjistíš, když si dáš simulaci s rychlostí 1x a uvidíš, že aktuální rychlost při simulaci je třeba 60, ale ty tudy jezdíš v reálu bez problému 90). Roli také hraje čas kdy trasu plánuješ s ohledem na soubory .fsp a .hsp
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Luke v 26 úno 2013 08:58

Osobně si myslím, že to záleží na zpracování map od výrobce a také na algoritmu výpočtu trasy.
Nejlépe dle mých zkušeností vycházejí v tomhle případě mapy od TomToma (hlavně od jeho předchůdce TeleAtlasu).
NavteQ zase má více silnic a je mnohem detailnější.

Na tvém místě bych se stejnou trasou zkusil použít mapy od jiného výrobce a pak se podívat, jaké trasy se ti vypočítají a kudy povedou.
Luke

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE