Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

nový hlas Zuzana pro PRIMO 2

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: nový hlas Zuzana pro PRIMO 2

Příspěvekod Jerry v 17 bře 2012 18:03

Novou Zuzanu jsem nainstaloval hned jak byla zveřejněna, ale teprve nyní po přečtení posledních příspěvků jsem zjistil, že jsem něco zkonil.

Na obrazovce TTS Pro mi chybí položky „Číst údaje o možném zvýšení rychlosti“ a „Nastavení rychlostního limitu + test“. Dnes jsem znovu stáhl potřebné soubory z první stránky (obě Zuzany, UX, ui_9, i nový czc a stále nic.
A to u skinů fmilan&amatér i amatér.

Poradí mi někdo, kde dělám chybu? Děkuji.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod Mirus v 17 bře 2012 18:58

Chybu zřejmě děláš pouze v tom , že v Primu nemáš patřičnou UX utilitu . Ta je ke stažení --- ZDE ---
GoClever 4384FMBT
Prestigio GeoVision 7777
Xiaomi Redmi 3S 3GB/32GB , CZ LTE - Android 6.0.1
Mirus

Příspěvekod Jerry v 17 bře 2012 23:29

Díky rychlou radu, už je to OK. Jen se mi vrátilo kmhá, ale s tím si již poradím.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod amatér v 18 bře 2012 00:18

Stačí jen aktivovat volbu
Snap_2012.03.18_00h17m08s_001_.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 18 bře 2012 09:18

Netuší někdo co mám špatně :?: Tuto utilitu používám taky. Volbu mám aktivovanou a Zuzana správně hlásí kilometrů za hodinu. Ale včera při překročení hranice do německa mi sdělila rychlostní limity ká em há. :roll:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod amatér v 18 bře 2012 09:36

Cituji úmyslně, neboť má následující odpověď se týká pouze tohoto dotazu.
Jasper píše:Netuší někdo co mám špatně :?: .... včera při překročení hranice do Německa mi sdělila rychlostní limity ká em há. :roll:

Zdá se, že má domněnka byla špatná. Asi je přeci jen potřeba, pro tento případ, provést i opravu (doplnění) souboru customized.lua + zápis do sys.txt
amatér
Moderátor

Příspěvekod lapal v 18 bře 2012 17:25

Ahoj, mám tu novou Zuzanu a vše OK, mám aktivované hlášení o možnosti zvýšení rychlosti atd. Jen nevíte někdo, jestli jde nějak nastavit, aby neříkala to "je možné zvýšit rychlost......", ale aby jen zahlásila povolený rychlostní limit při zobrazení značky? Např. kde je padesátka, tak by jen řekla něco jako "Povolená rychlost padesát" atd, prostě aby jen hlásila značky s rychlostním limitem. Nechal jsem tam jen to "Oznámit rychl. limit", ale to pak neřekla ohledně rychlosti nic.
Díky L.
lapal

Příspěvekod mkb v 18 bře 2012 18:38

Řeším podobnou věc, při překročení rychlosti. Když odstraním to "kilometrů za hodinu", je hlášení např. "..... padesát vykřičník". Ten vykřičník se tam objeví po nahrání nového engine. (Zkoušeno s původní i novou Zuzanou).
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 18 bře 2012 19:02

Hoši, já nevím. Jeden chce to, druhý tamto.
Celá utilita ux, TTS hlas a způsoby hlášení jsou navrženy tak, aby hlásily různé, pro někoho potřebné, pro někoho nepotřebné informace.
Proto se dá taky ledasco, resp. všechno vypnout, ledasco, jako např. četnost navigačních pokynů omezit.

Mnohdy jednoduchý individuální požadavek může mít velmi složité řešení, takže mnohdy nezbude než zkoušet a zkoušet, nebo používat to, co lze vypnout/zapnout. Mnohdy je naopak řešení snadnější než se zdá.

Buď chci oznámit rychlostní limit, když ne, tak to vypnu. Nebo chci oznámit u zapnutého limitu i jednotku nebo ne a když jo, tak buď kmhá nebo kilometrů za hodinu.

Já si od začátku níže zmiňované změny v customized.lua nechal, vše funguje od začátku jak má.

Pokud chce někdo Zuzku naučit říkat to, co si někdo individuálně přeje, tak od toho je především dictionary.voice a u drobností i info.ini v hlasu.zip

Já osobně mám např. pouze dle svého vkusu poupravované znění některý hlášek (překladů), tak, jak mi vyhovují, jak jsem psal zde viewtopic.php?p=82579#p82579.

Když vypnu hlášení jednotek, test mi zahlásí "Můžete přidat až na limit sedmdesát" a žádný vykřičník, přestože v překladu ten vykřičník za hodnotou je (... %s!" ).

Jestli někdo nechce, aby Zuzka neříkala to "je možné zvýšit rychlost......", ale jen hodnotu, tak si prostě v dictionary.voice upraví překlad třeba na ticho, čili nenapíše do překladu nic, tudíž výraz
You can increase speed.="Je možné zvýšit rychlost." upraví na You can increase speed.=""
a pak by Zuzka zahlásila "Omezení rychlosti je 70"", popř. se zapnutým hlášením jednotky zahlásí "Omezení rychlosti je 70 kilometrů za hodinu".
Nebo si taky můžu "výraz The speed limit is %s!="Omezení rychlosti je %s!" upravit jen na The speed limit is %s!="%s!" a bude se hlásit jen "sedmdesát" a pokud tam zlobí ten vykřičník, nemusí tam být ani ten vykřičník, takže The speed limit is %s!="%s"
Naposledy upravil SvoDa dne 18 bře 2012 19:20, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 18 bře 2012 19:13

Ano je to o zkoušení. A přiznám se, že smazání toho vykřičníku bych asi nechal jako poslední možnost. Dík za info.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo