Hodiljsem ty italský stránky o changeru barev/den/noc a ročních období do překladače, mrkněte se na to
http://translate.google.com/translate?u ... l=it&tl=csa vychází mi z toho, že bychom si měli v themechangeru.mscr měli nastavit nějaké údaje - datum úplňku (rangemoon) a dle aktuálního data se pak odpočítávají úplňky následujících měsíců.
koukám na měsíční kalendář (ne na kalendář měsíčků

) a úplňky jsou 13.11.2008, 12.12.2008,...
a vychází mi z toho, že bychom si měli nechat
RangeMoon=7, jelikož jestli jsem to dobře pochopil, tak od 7. dne v měsíci (rangemoon=7) začne měsíc nabývat 14. bude úplněk a od 15 do 22. dne v měsíci začně ubývat a pro toto období (7-22) si iGO8 automaticky "vezme" pro noc místo tmavějšího nočního režimu autochancer-night světlejší crepusolo (česky pološero).
x=FormatTime("m",TimeStamp(
11))
; listopadRangeMoon=
7 ; den úplňku (že bychom to změnili na 5, když je (byl) úplněk v listopadu 13. a pak bude 12.12.
y=FormatTime("Y",TimeStamp(
2008))
; aktuální rokfase=FormatTime("d",TimeStamp(
14))+capomese+patta+(11*(y-2000))
;dnešní datumx=FormatTime("m",TimeStamp(
11))*1
; listopadz=FormatTime("d",TimeStamp(
14))*1
; dnešní datumVůbec nevím, jestli jsem to ale pochopil dobře, to je na tom to nejlepší

když se ale dívám na ty scripty:
If (fase>(14-rangeMoon) && fase<(15+rangeMoon)) luna = 1
14 minus den úplňku => měsíc začíná nabývat a když je datum vyšší než 15 => měsíc začíná ubývat .
Zajímavý je i ten modul pro střídání ročních odbobí:
if (x<=3) season="winter" if (x=3 && z>20) season="spring" elseif (x<=6) season="spring"
; když je hodnota měsíce menší než březen => zima, když je březen a den má větší hodnotu než 20=>jaro a také když je hodnota měsíce menší než červen => jaro if (x=6 && z>20) season="summer" elseif (x<=9) season="summer"
;
když je červen a den větší než 20 => léto a taky když je měsíc menší měsíc než září => léto if (x=9 && z>20) season="autumn" elseif (x<=12) season="autumn"
; když je září a den je větší než 20 => podzim a také když je měsíc menší než prosinec => podzim if (x=12 && z>20) season="winter"
; když je prosinec a den větší než 20 => zima, a tak pořád dokola zase od začátkua pak už jenom samá pozitiva