od maros888 v 15 zář 2011 17:24
@amater
Mám otázky na skloňovanie čísloviek a jednotiek vzdialenosti (km).
1. Skloňovanie jednotiek vzdialenosti (km).
Ak hlási "Po (vzdialenosť k manévru) km odbočte (opustite,.......)........atď" sú možnosti
- vzdialenosť k manévru < 1 - hlási v metroch ............"metroch"............2 metroch, 35 metroch ......to je v poriadku
- vzdialenosť k manévru > 1 - hlási v kilometroch ........."kilometra" a kilomeroch" ..........2 kilometroch, 37 celá 5 desatín kilometra ......aj to by šlo
- vzdialenosť k manévru = 1 - hlási v kilometroch ....a tu je problém ........správne by malo byť "jednom kilometri" ............hlási jednom kilometra
Možno mám ja niečo nesprávne. Samozrejme je to len jeden pripad - ak vzdialenosť k manévru sa rovná "1"
Tu je práve rozdiel medzi slovenským a českým skloňovaním
SK : Po 1 kilometri Po 2,5 , .....37,6 kilometra ....t.j. nie celé čísla Po 2, ...37 kilometroch
CZ: Po 1 kilomertu Po 2,5 , .....37,6 kilometru ....t.j. nie celé čísla Po 2, ...37 kilometrech
SK používa 3 tvary (km) a CZ používa 2 tvary (km). Pre 1 km a 2,5..........37,6 km (nie celých čísel) používa jeden tvar.
Dá sa s tým niečo robiť ?
2. Neviem ako je to v nastavení bez skínu alebo gj skine - ale používam tomsoft - dimka skin, kde je v nastavení hlasu TTS PRO volba "Informácie o dojazde". Odkiáľ číta čas príchodu do cieľa. Nie všetko je správne. Teda aspoň mne to nečíta úplne korektne. Mám dojem ako by to nejako skladalo číslovky. Ide o to, či je vôbec možne to nejak rozumne spraviť.
Vďaka za odpoveď.
* MIO MOOV 360 * * VisualGPS - dalanik *
* IGO 8 8.3.4.142975 * * Dimka 1.1.39 - TomSoft 272 (c) *
* IGO PRIMO 9.6.5.245577 * * Dimka - TomSoft 1.5.3. (a) *