Pánové, navážu na můj příspěvek o sedm stran zpátky. Zkusil jsem taky jeden svůj rastr a původně jsem se chtěl zeptat proč se mi nedaří dosáhnout kvality jako má třeba matrockin. Místo ptaní jsem si znovu poctivě přečetl všech 57 předcházejících stran a už mám jasno - nemám ten správný kompilátor.
Ale jak jsem se trochu zkamarádil se SAS Planet, tak bych tady napsal dva tipy, pro tvůrce rastrů. Po přečtení tohodle vlákna od začátku mám pocit že o nich někteří nevíte.
První tip se týká případných nedotažených dlaždic. Po kliknutí na ikonu v červeném kroužku si vyberete požadovaný zoom a potom se vám zobrazí dlaždice mapy, které již máte v cache. Oblasti, které máte nakešované se zobrazí normálně, přes ty co nemáte jsou černé čtverečky představující jednotlivé dlaždice. Myslím že je to pochopitelné z přiloženého obrázku. Sice jsem neměl to "štěstí", ale předpokládám že by se ukázaly i případné výpadky dlaždic a nemusí se nic kontrolovat vizuálně.
Snímání-1.jpg
Druhý tip se vztahuje k tomu, jak jsem si posteskl, že matrockinovy rastry jsou hezčí, víc barevnější. Objevil jsem, že v nastavení, v záložce View se dají upravit hodnoty kontrastu a gamma pro zobrazovanou mapu. Potom když se dělá výsledný stitch, tak se vlevo zatrhne políčko "Use color settings" a to barevné nastavení se projeví i u těch pěti vytvořených jpeg souborů. Sice v momentě, kdy je skoro hotovo to nemá smysl používat, ale jenom pro informaci...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.