Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Primo Rastrove mapy Google

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Primo Rastrove mapy Google

Příspěvekod vu5936 v 20 zář 2011 09:33

To už mám taky hotové.
Mapu jsem nejprve naplnil všemi vytvořenými HQ rastry (neočíslované fialové kontury na mapě). Později vznikl projekt pokrytí celé mapy a to bloky ve standardizovaném formátu 1x5. Těmi na mapě postupně nahrazuji již dříve vytvořené rastry v nestandardních formátech. Pro orientaci na mapu zařazuji i hotové LQ rastry ve formátu 1x5, ale barevně je odlišuji (zelené kontury). Všechny bloky na mapě mají na sobě link na zdrojový článek k souboru pro stažení.

Zároveň mám všechny publikované soubory stažené a standardizuji jejich souborové i interní display names v Primu, aby odpovídaly jak označení listů mapy, tak jmenným konvencím a základní přehlednosti. Současně opravuji gramatické chyby a v několika výjimkách jsem zvolil i jiné charakteristické město v názvu.

Teď ještě řeším s Jasperem, kam ve finále umístiti celý balík souborů, čímž bychom mohli nakonec odstřihnout vazbu na průběžně expirující linky na veřejných úložištích. Problém je objem, zkonsolidované soubory měly ke včerejšímu dni 5,8 GB.

Co naopak nedělám - není v mých silách (nedostatečný výkon mého zařízení a čas) kontrolovat kvalitu vytvořených souborů (nedotažené segmenty, posun vektorů proti rastrům, návaznosti sousedních bloků). Tady bych poprosil o spolupráci a reportování případných reklamací dříve, než tvůrci promažou své cache.
vu5936

Příspěvekod Danny_S v 20 zář 2011 09:36

vu5936>
Já mám Premium na RS a DL/UL: 30/30, takže bych to mohl teoreticky šoupnout na Rapida, ale to by se některým nemusel líbit, jako např. Tatkovi a dalším, kteří spíše preferují Ulož.To. ;-)
Danny_S

Příspěvekod peppa v 20 zář 2011 09:57

vu5936: vážně s tím končím. teď si dodělávám pro mě zajímavé, ale nepokryté oblasti. půlku včerejška jsem jen kompiloval rastrové bloky :( buď to chce nějaký batch skript, který to převede automaticky, nebo takové množství rastrů vytvořit nezvládnu časově. ono není problém to stáhnout v SASu, ale vytvořit z toho tu mapu v RasterNNG. Jedna mi trvá přes 10 minut.

Pokud chceš, tak mi pošli souřadnice, co ti mám stáhnout v SASu a já ti někam nahraju těch 5 vytvořených JPG souborů. V základu jedu bez korekcí. Pokud chceš korekce, tak mi rovnou pošli zkorigované souřadnice. Já ti to stáhnu. Zatím mě Google ani jednou nezabanoval za nadmíru stažených satelitních snímků...

Danny_S: V současné době taky podporuji RS. Sice mám jen free účet, ale už několik měsíců to jede jako blesk a nemá žádné problémy s dostupností jako ulož.to. Dobrý je taky multiupload.com, pokud je umožněn direct download přímo z něj. To teče taky dost rychle a není problém mít ani víc vláken najednou.

Tady máte odkaz na E21 s tagem CZE:
Kód: Vybrat vše
https://rapidshare.com/files/1763986632/CZE_E21-Karlstift_Google_HQ_110920.raster

Donahrána a ke stažení bude tak za 10 minut. (11:02)

A tady takový menší pokus s multiuploadem:
E21 - Karlstift
Kód: Vybrat vše
http://www.multiupload.com/I9M722JTGL

A koukám, že bez registrace nenahrává na rapidshare :(
Naposledy upravil peppa dne 20 zář 2011 10:12, celkově upraveno 1
Navon N660: iGo Primo 1.2.1 + MapChanger + Gj Skin + rastrové mapy + TTS Zuzana
.:: iGo Primo detailně a srozumitelně >>> pokračovatel iGo Prima pro začátečníky a Aktivace videa a hudby v menu Navonu ::.
peppa

Příspěvekod Danny_S v 20 zář 2011 10:11

Peppa>
Proč máš u toho KarlStift uvedeno CZE, když to je GER a už ten samý soubor z data: 19.09.?

Nebo to GER neplatí?
Danny_S

Příspěvekod amatér v 20 zář 2011 10:16

vu5936 píše:
Teď si dám od rastrů menší pauzu. Budu vytvářet už jen rekreačně a pár oblastí, co mě budou zajímat.

Peppo nevzdávej to, teď když se to tak pěkně rozjelo. Nedodělal bys pro nás alespoň ještě "vrcholově" zbytky sloupců C a G?
Můžeš prosím ještě jednou zkompilovat a znovu nahrát E21 pojmenovaný v country jako CZE místo GER? To přejmenovat nedokážu. Dík moc.

Trochu číst, a je to jasné :roll:

CZE = Česká republika
GER = Německo
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 20 zář 2011 10:19

Jasně, rozumím. Tak alespoň nám i nadále zachovej přízeň a tvoř své oblasti zájmu ve standardní formátu, aby nám doplnily mapu.
Pokud bys mi mohl poslat nakešované soubory Z17 pro určité oblasti, tak to by mi stačilo (současný Z17 adresář si dočasně přejmenuj, aby to založilo nový a byly tam jenom soubory, které mi chceš poslat. Pak můžeš soubory sloučit.). Korekce si už udělám sám a zkompiluji to také. Pro začátek bych potřeboval dokončit sloupec C a G. Kdyžtak dále prosím v SZ.
vu5936

Příspěvekod peppa v 20 zář 2011 10:20

Danny_S_ V RasterNNG jsem změnil název státu a znovu zkompiloval. Doufám, že to stačí.
Navon N660: iGo Primo 1.2.1 + MapChanger + Gj Skin + rastrové mapy + TTS Zuzana
.:: iGo Primo detailně a srozumitelně >>> pokračovatel iGo Prima pro začátečníky a Aktivace videa a hudby v menu Navonu ::.
peppa

Příspěvekod Danny_S v 20 zář 2011 10:23

Peppa>
No, sice mi není jasné, proč německá obec má CZE značku, ale budiž. :-)
Ty s VU tomu rozumíte lépe než já obyčejný BFU, tak dám na vaši radu.
Danny_S

Příspěvekod vu5936 v 20 zář 2011 10:24

Stačí díky. Vím, že je to taková menší nepřesnost, ale pokrýváme CZ a tento blok do CZ zasahuje, tak aby nám seděly i názvy.
Třeba se časem někdo pustí i do pokrytí Německa a pak se ten původní soubor hodí :lol:
vu5936

Příspěvekod Danny_S v 20 zář 2011 10:28

Peppa>
Tak všechny mapy u mě zabírají 6.284.328.373B a je jich 114 souborů.
Cesko, Slovensko, Německo, Rakousko, Madarsko, 2x mapa Itálie a 2x mapa Španělsko. :-)
Danny_S

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE