Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Primo Rastrove mapy Google

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Primo Rastrove mapy Google

Příspěvekod matrockin v 13 zář 2011 20:07

Korekci používám podle oblasti. Zjistil jsem, že není konstantní. Bloky dělám 2x2.

нет никакой постоянной переменной. Она всегда будет разная для карт 2х2 - 3х3 - 4х4 и так далее
если хотите могу рассказать как делать карты быстро, без всяких переменных любого размера
Карты размером выше одного блока по У. то есть 2х2 - 3х3 - 4х4 и так далее всегда будут кривые если их делать по инструкции. Я это разгадал быстро. потому и могу без всякого напряга сделать не кривую карту даже 9 (девять) блоков по У. Никто и никогда не угадает на сколько делать там поправку и по инструкции такую карту прямой просто сделать нереально. Но её сделать можно быстро не внося никакой коррекции никуда
matrockin

Příspěvekod hladik2 v 13 zář 2011 20:14

Matrockin, следуйте обсуждения здесь, и ваш опыт, что вы посоветуете нам?, Поэтому мы должны экранах, и не спорю, мы могли бы также сделать экраны в большее количество людей.
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod matrockin v 13 zář 2011 20:25

как я и сказал выше - карта по У выше 1 будет всегда кривая хотим мы этого или нет
миниинструкция как сделать карту большого размера быстро и без всяких правок
например карта 3х3
1. скачиваем по координатам карту 3х3 как обычно
2. склеивание рисунков самый основной момент и вот поэтому просто нельзя клеить рисунки целым комплектом
3. клеим рисунки по горизонтальным полоскам 1х3 от верхней до нижней части карты. Таким образом получаем 3 комплекта рисунков карты 1х3
4. переименовываем рисунки уже для последующей компиляции
5. компилируем растр
Карта таким способом получится всегда ровная и без сдвигов дорог относительно растра
Почему так происходит объяснять долго. тем более мы разговариваем на разных языках и понять друг друга очень сложно
matrockin

Příspěvekod vovi v 13 zář 2011 20:55

Jen ještě k tomu pojmenovávání. Aby to šlo smysluplně řadit v adresářích, bylo by dobré používat čísla vždy dvojciferná (s nulou na začátku u jednociferných) - pak bude správné pořadí 01,...,09,10,11,...
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 13 zář 2011 21:08

vu5936 píše:V příloze posílám aktualizaci listokladu.
Z mapky jsem odstranil překrývající se rastry na severu (KRNAP a Trutnov), ale tím zmizelo několik kvalitních, hotových, ale překrývajících se rastrů od Hladíka2. Můžeš prosím časem dokompilovat podle nové osnovy oblasti, které jsem ti smazal + překompilovat ty fialové kolem Police nad Metují, kterých mi bylo líto je zatím mazat?

jablonexxx píše:Uplně souhlasim s hladik2.Akorat neviznam se v tom C10 E25 jelikoz Excel neznam a taki ho mam na RusWindowsu tak že jesli v tom je Česki pismenka,tak to mi ukaže neco co nedokažu přečist.Stejně jak vam Na CZ Windowsu azbuka.

Pro představu:
Magical Snap - 2011.09.13 22.03 - 002.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 13 zář 2011 21:19

@Amatér
Excel pokaždé po otevření špatně zobrazí mapu. Hrana mapy musí přesně lícovat s hranou bílého podkladu s čísly souřadnic (s křížem ukotvených příček vlevo nahoře). Změň si měřítko zobrazení tam a zpátky na 85% (např. podrž CTRL a sroluj kolečkem myši tam a zpátky). Bohužel neumím přímo do fóra vkládat obrázky, abych ukázal detail....
vu5936

Příspěvekod peppa v 13 zář 2011 21:36

Ohledně toho nového listokladu - má posunuté buňky více doleva - teď máme před sebou oba soubory v měřítku 85% a je to prostě tak...

EDIT: tak ne, jen mi blbne Excel 2010 :evil: Stačí po otevření hýbnout posuvníkem doleva. Jinak jsou buňky rozhozené...

Jinak myslím, že v kladu listů chybí Ostrava od matroskina - viz viewtopic.php?f=74&t=2169&p=74121&hilit=ostrava#p74121
Navon N660: iGo Primo 1.2.1 + MapChanger + Gj Skin + rastrové mapy + TTS Zuzana
.:: iGo Primo detailně a srozumitelně >>> pokračovatel iGo Prima pro začátečníky a Aktivace videa a hudby v menu Navonu ::.
peppa

Příspěvekod vu5936 v 13 zář 2011 22:06

Mapa se zobrazuje správně, ale při načítání bohužel zlobí zobrazovací chyba v Excelu. Takže jak jsem psal o příspěvěk výše, stačí pohnout s rozlišením z 85-100-85% a je to OK.
S Ostravou máš pravdu. Bude doplněna do další verze, dokud ji někdo nepřepíše vytvořeným rastrem 1x5.

Bohužel jsem pro dnešek dostal ban na stahování z Google maps, neboť jsem byl vyhodnocen jako robot :( Nevíte někdo, jak uspíšit odblokování?
vu5936

Příspěvekod peppa v 13 zář 2011 22:20

Změna IP adresy? Pokud máš dynamickou IP, tak stačí vypojit modem z elektřiny na cca 30 sekund. Máš-li pevnou např. od UPC, tak to můžeš zkusit, občas se to taky povede.
Navon N660: iGo Primo 1.2.1 + MapChanger + Gj Skin + rastrové mapy + TTS Zuzana
.:: iGo Primo detailně a srozumitelně >>> pokračovatel iGo Prima pro začátečníky a Aktivace videa a hudby v menu Navonu ::.
peppa

Příspěvekod kiprio v 13 zář 2011 22:23

vu5936
Jinak čekáš 24hod.
kiprio

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE