Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Primo Rastrove mapy Google

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Primo Rastrove mapy Google

Příspěvekod jablonexxx v 12 zář 2011 19:22

Korekce na vertikální posun vektorů proti bitmapě - používáte je

Jesli jde o -0,000004, tak ja to nepouživam v 1x5 proto že podle miho nazoru to muže taki uškodit. Použival bych to jenom v 2x2.
Přidržuju se z17
Přidržuju se 1x5
Co s okrajovými částmi rastrů, které zasahují do zahraničí a kde je formát 1x5 zbytečně dlouhý. Budeme se i tam držet formátu 1x5

Ti to mista nechat na konec a dělat 1x2 nebo 1x3 jak to vyjde.
Ukazka mich map bez použiti -0,000004
Pokračovani od Jičina dolu-na zapad napojeno na Matroskina superblok.
F7
Slatiny
50,375 50,250
15,125 15,750
Kód: Vybrat vše
http://www.uloz.to/10249073/cze-slatiny-google-hq-110912-raster
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil jablonexxx dne 17 zář 2011 22:16, celkově upraveno 1
Navigon 2200 320x240
jablonexxx

Příspěvekod Mirus v 13 zář 2011 11:45

Mám možná hloupý nápad , ale nebylo by vhodné pro případné zájemce o rastrové mapy založit komplet nové vlákno , kde by byly soustředěny pouze odkazy ke stažení :!: ? Samozřejmě s rozlišením od koho rastry pocházejí nebo na koho navazují . Myslím tím , že by to vypadalo obdobně jako ve skinu "GJ skin pro PRIMO 1.2" , kde se přidávají aktualizace nebo amatér přidává aktualizace k "Hlas TTS Zuzana pro PRIMO" . Potom by prostě by jenom přibývaly odkazy .
Nebo to umístit úplně nahoru k "Úpravy SYS.TXT" , "Skiny a úpravy DATA.ZIPu" atd . Nebo také sem viewforum.php?f=9y .
Nevím , jestli by odkazy mohl přidávat jenom administrátor (nerad bych někomu přidělával další starosti) nebo i zaregistrovaný člen fóra :?: .
Podle mého by to bylo přehlednější .
Jestli je to blbost , tak na to zapomeňte a tento příspěvek smažte .
GoClever 4384FMBT
Prestigio GeoVision 7777
Xiaomi Redmi 3S 3GB/32GB , CZ LTE - Android 6.0.1
Mirus

Příspěvekod vovi v 13 zář 2011 12:54

Blbost to rozhodně není - právě naopak. Dobrý nápad. :D
Není problém zřídit nové vlákno (mně osobně by se nejvíce líbilo v tom tématu o mapách, v té horní části, aby to nemizelo v propadlišti dějin). Pokud se správcování rastrů někdo chcete ujmout, dejte vědět - pro konkrétní "oddíl" se dají přidělit i lokální moderátorská práva a pak může dotyčný správce mít pod kontrolou i případnou návaznou diskusi a odstraňovat nevhodné příspěvky, případně si vlákno i průběžně zamykat.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Danny_S v 13 zář 2011 12:56

Také se k tomu připojuji ... tohle založit a jako hlavní vlákno, jak už zmínil vovi. :-)
... a založit podvlákna dle jednotlivých krajů. ;-)
Danny_S

Příspěvekod tomsoft v 13 zář 2011 13:09

A pak ještě pod-pod vlákna podle měst :D

... už mlčím :)
tomsoft

Příspěvekod peppa v 13 zář 2011 13:24

vu5936: Do kladu listu bych dával jen ty rastry, co navazují na matroskina - nic jako překrývání na severu Čech - vybrat ty, co jsou OK, ostatní kvůli přehlednosti vynechat. Izolované obasti, které nejsou podle kladu, znázornit jinou barvou. možná, že i ty úseky poledníků (vertikální čáry), mezi kterými by měly být dlaždice 1x5, zdůraznit nějakou barvou (jako rámeček)

jinak jsem v sešitu hledal ty odkazy, co se mi zdály, že jdou jinam a zatím jsem nic nenašel - asi to bylo tím, že jsem předpokládal překrývání zleva :oops:

Danny_S: nevím, jestli podle jednotlivých krajů... protože některé rastry překrývají i několik krajů. V tom by byl opět hokej. Maximálně na ČR, SR a zahraničí

Jinak lidi, neblbněte tu se znovuvytvářením rastrů, které nejsou úplně podle nynějšího kladu listů - např. matroskinův superblok kolem Prahy. Až budou skoro všechny rastry, tak dodělejme takovéto "detaily". Navíc mně osobně nepřijde vhodné, aby Prahou, nebo jakýmkoliv větším městem procházela další zbytečná nazelenalá čára, reprezentující spár mezi jednotlivými rastry - stačí už ty dvě horizontální. Podobně tomu bude i u Plzně. Otázkou je jen, jestli ty dosavadní rastry jsou dost přesné a kvalitní. Jestli platí stále to, že jeden rastr se vyrábí 2 hodiny, tak by to bylo zbytečné mrhání časem.

Kolik očekáváte, že celá republika může mít v rastru? Už teď mám v navi 3 GB rastrových map. Já to tipuji na minimálně 8 GB...

A k pojmenovávání - co je pojmenovávat CZE_souřadnice-leveho-horniho-rohu_5(dlazdic)_jmeno-vetsiho-mesta_zdroj_kvalita_datum ? (např. CZE_50.375-15.125_5_Slatiny_Google_z17_110912.raster)
Navon N660: iGo Primo 1.2.1 + MapChanger + Gj Skin + rastrové mapy + TTS Zuzana
.:: iGo Primo detailně a srozumitelně >>> pokračovatel iGo Prima pro začátečníky a Aktivace videa a hudby v menu Navonu ::.
peppa

Příspěvekod vovi v 13 zář 2011 13:35

Tak rady a doporučení už tu máme - teď už jen toho správce :(

Podle mého je blbost to nějak dělit - prostě se udělá hrubá mapka a na ní budou očíslované obdélníčky, pod tím seznam čísel s odkazy. Co na tom proboha chcete vymýšlet jiného? Kdo nepozná, kde je na mapě jeho oblast zájmu, tak si toho prostě stáhne víc. Stažení "zbytečných" pár desítek mega snad dnes už nikoho nezabije.

Speciálně pro Dannyho: nechtěl bys ještě, aby tam byl rejstřík ulic s odkazy na příslušný rastr? :roll: :roll:
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod peppa v 13 zář 2011 13:39

vovi: to jsem myslel pro současnou Excelovskou mapu od vu5936 a některé starší rastry, co nejsou ještě 1x5. Píšeme-li o možná dost vzdálené budoucnosti, kdy bude celá republika pokrytá, tak čísla budou stačit ;)
Navon N660: iGo Primo 1.2.1 + MapChanger + Gj Skin + rastrové mapy + TTS Zuzana
.:: iGo Primo detailně a srozumitelně >>> pokračovatel iGo Prima pro začátečníky a Aktivace videa a hudby v menu Navonu ::.
peppa

Příspěvekod vovi v 13 zář 2011 13:46

Já to pochopil. Ta mapka by měla vyjít z té současné excelové; kdyby se už teď pokryla celá republika těmi očíslovanými obdélníčky (byť fiktivními) 1×5 či 1×X, tak by to mohlo usnadnit orientaci a domluvu tvůrců rastrů. Pak by stačilo napsat třeba: "udělám řadu A sloupce 01-10" a ostatní mají jasno a nemusejí pracně v mapě hledat jména měst a na co to vlastně navazuje...
Netvrdím, že je nutné číslovat zrovna takto (A05, B12, ...), ale nějaký systém by v tom měl být, aby člověk nemusel moc přemýšlet nad tím, co s čím sousedí, a jaké asi budou souřadnice.

A ta jména rastrů by pak mohla kromě země buď obsahovat to větší město, nebo to naše číslování, nebo lépe obojí - např: CZ_C10_Praha, SK_E25_Bratislava (samozřejmě čísla pálím od boku ;) ).
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod vovi v 13 zář 2011 13:58

Ještě jednu poznámku - pokud si vzpomínám na své první pokusy se SAS Planet, tak si ten program umí ukládat ty stažené dlaždice na disk a pak je používat v kombinaci se stažením těch, co ještě nemá. Takže teoreticky by neměl být zase takový problém vytvořit i v dříve pokrytých místech systém rastrů 1×5 - pokud se dlaždičky mezitím nesmazaly, proběhne "jen" kompilace.
Pokud se mýlím, tak mě, prosím, netlučte! ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE