Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON N750

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON N750

Příspěvekod Melkes v 26 srp 2011 12:11

nastavení za screenshotu mám mám přesně stejné, další jiné nastavení nenacházím. Je mě divné, že za rok mě to nic nenabídlo, což při dnešním stavu silnic se zdá divné
Melkes

Příspěvekod addam v 26 srp 2011 12:20

Melkes píše:Ještě mám otázku k aktualizaci map zdarma, je nějaká naděje,že do 20.9.2011 něco vyjde?
Navi zakoupena v Entershop /Adam
zdravím Melkes
Naděje je vždycky ;-) Ale jediný způsob jak to zjistit, je čekat. Ještě nikdy jsem nezažil, že by výrobci předem zveřejňovali konkrétní termín vydání nových map.

Melkes píše:nastavení za screenshotu mám mám přesně stejné, další jiné nastavení nenacházím. Je mě divné, že za rok mě to nic nenabídlo, což při dnešním stavu silnic se zdá divné
Pokud se Ti "hýbe" respektive mění frekvence (MHz) v pravém části obrazovky (viz. tento obrázek download/file.php?id=11363), tak TMC funguje a vyhledává.
Pokud ovšem nikdy nevyhledá žádné dopravní informace - tzn. pokud kolonky v levé části obrázku (např. Uzavírky a blokády, Nehoda, Omezení pruhu) jsou neustále na nule a tlačítko "Seznam událostí" je zašedlé, tak navigace nenaladila žádnou radiovou stanici, která vysílá TMC informace. V takovém případě bych já osobně zkusil změnit umístění TMC anténky v autě. Jinak samozřejmě nelze vyloučit ani nějakou technickou závadu, takže pokud bys chtěl, tak mi svoji navigaci pošli a já provedu otestování...
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod Melkes v 26 srp 2011 13:02

to: Adam
ladění frekvencí tam probíhá ale jestli naladí nějakou stanici to nevím, jak to poznám?
co se týká signálu v autě, si myslím,že je v pořádku, protože právě mám Navi doma na stole a ladění frekvencí probíhá a to
i bez anteny, kterou mám v autě. Ještě počkám 3 týdny na update map kdyby se mě to nedařilo stáhnout tak bych to spojil s TMC a domluvil se sTebou a zajel do Poličky.
Melkes

Příspěvekod addam v 26 srp 2011 15:55

To že probíhá ladění stanice, znamená že TMC modul je funkční a navigační program jej detekoval a pracuje s ním (kdyby ladění neprobíhalo, tak by to znamenalo softwarový, nebo hardwarový problém).
Ladění stanic samozřejmě probíhá i když není připojena TMC anténa (protože u N750 je TMC modul umístěn na MB), ale pokud nebude připojená anténa tak je velmi malá pravděpodobnost (v podstatě nulová) že se Ti nějakou TMC stanici podaří naladit. Když použiju přirovnání, tak to řeknu ještě jinak - když na střeše svého auta odšroubuješ anténu od autorádia, tak autorádio samozřejmě bude stále vyhledávat stanice, ale bez antény nejspíš žádnou stanici nenaladí.
Dále samozřejmě záleží na dalších vlivech, jako je síla a kvalita FM signálu dané stanice v daném místě, další rušení, umístění a poloha TMC antény, atd.

To že navigace naladila nějakou rozhlasovou stanici vysílající TMC informace, poznáš podle toho, že ladění se zastaví (nebudou již přeskakovat jednotlivé frekvence) a namísto toho se tam objeví název stanice a v seznamu událostí se Ti začnou zobrazovat jednotlivé dopravní události.

Takže příklad - já například vím, že tady v Poličce na žádné GPS navigaci (samozřejmě s připojenou TMC anténou) nenaladím nikde žádnou rozhlasovou stanici, která by vysílala TMC informace. Když potřebuji na nějaké autonavigaci otestovat funkčnost příjmu TMC signálu, tak musím vyrazit několik km na kopec za město a tam už mám za těch několik let vyzkoušené místečko, kde zastavím auto, počkám několik minut a stanici vysílající TMC (CR1) navigace naladí a začne stahovat dopravní informace.
addam
Administrátor

Příspěvekod Melkes v 26 srp 2011 18:30

dík za obsáhlé vysvětlení, zítra to vyzkouším znovu v autě
zdravím Melkes
Melkes

Příspěvekod bobopip v 01 zář 2011 19:34

Nejprve děkuji addamovi za vysvětlení a zároveň se omlovám,nemám 750,ale Navon 470.Objeví se mi druhý obrázek,ale nezačne to hledat žádné stanice.Pokuk kliknu na poskytovatelé,zobrazí se mi ceda a odpoěď,že poskytovatelé nejsou v dosahu . Ještě jednu věc,pokud připojím anténu do zdířky,kliky nevydávají žádný zvuk a ani zvuková navigace,je to normální ??
bobopip

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2011 19:44

nejspíš to bude zdířka sluchátek
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod addam v 02 zář 2011 07:55

@bobopip - Jo, tak Ty máš model N470? ;-) No tak tím je vše vyřešeno - model N470 nikdy neměl a mít nebude možnost příjmu RDS-TMC.
Takže tímto je causa uzavřena 8-)
addam
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 02 zář 2011 08:50

pak nechápu jak mohl Melkes psát toto
Melkes píše:... vyhledávání stanic, tak to mě funguje, seznam události na trase taky. Ale myslel jsem si, že mě to bude zvukově nebo graficky upozornovat co se děje na trase po které jedu.. ...
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod wisiwig v 09 zář 2011 13:48

moje otázka směřuje nejvíce na addama
už máš nějaké přesnější indicie, kdy by měla přijít N760 ???
případně i jak to bude ve skutečnosi s velikostí interní paměti a rozlišením LCD ???
wisiwig

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy