Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Primo Rastrove mapy Google

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Primo Rastrove mapy Google

Příspěvekod amatér v 02 srp 2011 19:20

Litoměřicko z18

Snap_2011.08.02_19h25m28s_004.png

pro porovnání:
Snap_2011.08.02_19h21m32s_003.png

Kód: Vybrat vše
https://rapidshare.com/files/321066021/Litoměřice_z18_CZE_Google_110802.rar

Od začátku načítání po finální rastr 5 hodin. Výsledný rastr má velikost cca 38 MB, původní Litoměřicko z16 (stejná oblast) má velikost 16 MB.
Tak porovnejte, zda to stojí za to.
:arrow: :idea:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 03 srp 2011 08:21

Já se ještě vrátím ke včerejší debatě a taky sem dám jedno porovnání. Jak vidno na Mirkově mapě Prahy je ten posun mnohem menší. Pokud jste tedy oba postupovali stejně tak mi z toho logicky vyplývá, že ta odchylka se s vyšším zoomem projevuje víc i když na těch screenech v Mirkově předchozím příspěvku nic takového nepozoruji. A ještě jedna věc. Ta mapa z18 je už hodně kvalitní zatímco mezi z16 a z17 je rozdíl opravdu minimální.
Beze jména.png

EDIT Mirečku nechtělo by se ti udělat Prahu z18 :P
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod amatér v 03 srp 2011 08:34

Mohl bych, ale nefunguje spojení se Satellite Google maps. :(

Problém s posunem map mají i na Ukrajině. viz zde matrockin 4pda
...Заметил не совсем приятную вещь. Во всех картах Украины смещение дорог в растре относительно карт(любых) и смещение это в направлении "юг-север" особо заметно....
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 03 srp 2011 10:04

Dovolím si malé OT které sem ale trochu patří. Viděli jste už nové mapy na atlas.cz :?: Tam kde se při přiblížení na seznamu objeví že pro tněj nemá k dispozici mapový podklad tak atlas vesele pokračuje. Dokonce lze mapy přiblížit víc než v google a nově má taky streetwiev a 3D virtuální prohlídky.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod Danny_S v 03 srp 2011 10:52

Před nějakým časem jsem viděl na jednom zpravodajském webu link na 3D fotomapy.
Asi to byly, si myslím, Nokia maps nebo něco takového a Praha tam byla dosti detailně, včetně výškového reliéfu budov, stromů apod.
Jen škoda, že to snímkování neumělo vzít i prostor pod mosty, tunely atd, ale bralo most a silnici pod ním jako jeden objekt a silnice tak "vedla" nahoru do mostu. :-)
Byl to docela zvláštní pohled na 3D foto Prahy, ale pak už by nemusely být nutné 3DC a 3DL, nebot už by objekty zobrazovala výškově ta mapa. ;-)

P.S. Tak to byly mapy Nokie. :-)
http://maps.nokia.com/#|50.0743859|14.4340501|20|0|0|hybrid.day?

Je tam i možnost 3D, ale to chce nainstalovat nějaký modul do PC a to jim ted asi nejde, ale i 2D mapy jsou dosti detailní. :-)
Code.JPG
Danny_S

Příspěvekod vu5936 v 03 srp 2011 13:57

Ahoj, ještě jsem včerejší download Prahy z cache SASu nesmazal a tak jsem zkusil udělat i Z18. V SASu jsem ponechal optimalizaci bitmapy defaultně na "Quality for JPEG..." na 95. V Raster-NNG jsem nastavil kompresi ze 65 na 85. Výsledek je posunutý stejně jako moje předchozí Z17. Soubor .raster má velikost 92MB.

Nicméně mám pocit, že tato metoda výroby Z18 nebyla korektní a proto ji tu ani nebudu vystavovat. Domnívám se, že Google má pro každý zoom level svoji vlastní databázi mapových podkladových dlaždic. Tzn. pokud chci výsledek v Z18, musím si také předem v SASu stáhnout podklady určené pro Z18. Proto si myslím, že to co jsem udělal dneska vyšlo z podkladových dlaždic pro Z17, ale extrapolovalo je na rozlišení pro Z18 (viz včerejší nabídka, že stahování podkladů pro Z18 bude trvat 23 hodin). A další věc, která mne zaujala je to, že takovýto jednotkový čtverec pro Z18 měl v .jpg velikost kolem 70MB, ale po konverzi měl .rst soubor jenom kolem 6MB. Nějak mi to hlava nebere.

Nebylo by vysvětlení, že pro Z17 má Google prostě posunutý podklad? Večer doma zkusím stáhnout a udělat načisto Z16, jestli bude můj výsledek stejný jako původní Praha Z16 od psb/Amatéra.
vu5936

Příspěvekod amatér v 03 srp 2011 14:42

vu5936 píše: Domnívám se, že Google má pro každý zoom level svoji vlastní databázi mapových podkladových dlaždic. Tzn. pokud chci výsledek v Z18, musím si také předem v SASu stáhnout podklady určené pro Z18.

Ano je to přesně tak, jak jsi popsal.

vu5936 píše:A další věc, která mne zaujala je to, že takovýto jednotkový čtverec pro Z18 měl v .jpg velikost kolem 70MB, ale po konverzi měl .rst soubor jenom kolem 6MB.

Když jsem dělal ty Litoměřice z18, zabíral jsem prostor 1/4 stupně severně a 1/4 stupně východně, tedy prostor o 4 čtvercích po 1/8 stupně. Výsledné čtverce (.jpg) měly velikost po načtení od 78 do 105 MB, celkem tedy cca 400 MB, po konverzi do souboru .raster těch výsledných 36 MB.

Oba poměry zhruba odpovídají
70 : 6, jako 400 : 36
To pro případ, že by třeba Danny_S, měl pocit, že to není přesně.
amatér
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 03 srp 2011 19:56

Stáhnul a vyrobil jsem novou Prahu v Z16. Souřadnice 50,250N, 14,125E a 49,875N, 14,750. Tentokrát jsem na zkoušku zaškrtnul v SASu kvalitu JPEGu 100 a v Rastru-NNG taky 100. Výsledný soubor má 205 MB. Výsledek: Posun je stejně velký, jako v předchozích případech.
vu5936

Příspěvekod kiprio v 04 srp 2011 15:18

Myslím si,že velikost posunu,který vzniká je přimo úměrná počtu vytvořených bloků.Při jednom bloku by byl posun minimální.
kiprio

Příspěvekod vu5936 v 04 srp 2011 16:15

ano, něco na tom bude. Navíc tam nějakou roli hraje i míra komprese jpegu jak v SASu, tak v Raster-NNG toolu.
Včera jsem konečně vyladil konstantu posunu na zkušebním jednotkovém čtverci při Z16. Dneska když jsem to chtěl aplikovat za Prahu v Z17, tak je zase všechno jinak. Ani vědecký přístup přes vzoreček délky kruhového oblouku a poloměr zeměkoule v našich souřadnicích mi příliš nepomohl. Akorát se ta velká Praha s 15 jednotkovými bloky blbě ladí. Co pokus, to hodina kompilování, a zase od znova...
vu5936

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE