od vu5936 v 14 kvě 2011 11:47
Ahoj, když už jsme u těch jinakostí chování Zuzany na různém HW, mám také jednu tak trochu záhadu. V HTC mám nainstalovaný jako hlavní jazyk Zuzanu a k tomu kvůli studijním účelům ještě řadu dalších TTSPro hlasů (EN, DE, NL, IT, RU, atd.). Pokud v menu kliknu na preread Zuzany nebo Laury, trvá cca. 1s. než hlas začne mluvit. U neslovanských jazyků začne preread okamžitě bez jakékoliv prodlevy, takže v extrému při zběsilém překlikávání mezi hlasy si doslova skáčí o řeči. Ne však Zuzana nebo Laura, ty si vždy nechají patřičnou odmlku.
Na Dejvidovi je prodleva neznatelnější (cca 0,5s.), ale je také. Různé použité verze vautov5.dll na to nemají vliv. Žádná prodleva není ani u jazyků Loquendo 6,5 a 7 (ten bohužel kvůli problémům s knihovnou nejde uložit a použít při navigování).
Netušíte, čím by to mohlo být? Že by složitější jazykový model než mají ostatní či nefabrický původ hlasu?
Všiml jsem si toho při hledání důvodu zpožďování Prima při navigování a opožděný nástup hlasu by k tomu mohl také přispět. Díky.