Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

PRIMO 1.2 - obecná diskuse

Re: PRIMO 1.2 - obecná diskuse

Příspěvekod SvoDa v 12 kvě 2011 14:36

jsi blízko rakouských hranic a jejich vysílač je silnější než tuzemský.
Kdyby jsi uvedl lokalitu, kde se ti to stává, byla by odpověď jednoznačnější.
U nás vysílá TMC události jen stanice a frekvence viz viewtopic.php?p=26300#p26300 a najdeš tam i odkaz na dobrý článek v mobilmanii kolem iGO a TMC
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod 2swat v 12 kvě 2011 14:55

Jsem v Českých Budějovicích, dle Prima v eských Budějovicích :D . Díky z aodpověď. Jelikož používám PDA HTC HD2, tak je jasné, že TMC využívat nepůjde. Proto jsem doufal, že řešení online přes datové spojení bude možné. Jak vidno tak ne. U mého předešlého HTC Touch HD se řešení našlo. Bouhužel u tohoto PDA se nepodařilo použít vestavěný FM modul pro TMC informace. Díky a ještě jednou se omlouvám za duplikování dotazu.
2swat

Příspěvekod Danny_S v 12 kvě 2011 14:57

Já byl nedávno v okolí Nýrska a hledalo mi to tam české stanice, možná snad jen pár rakouských. :-)
... ale když jsem pak jel domů do Phy, tak se mi nastavily ty české, takže v tom bych problém neviděl. :-)
Danny_S

Příspěvekod 2swat v 12 kvě 2011 15:00

Myslel jsem, že při Zapnutí TMC online se informace tahají z webu. Nelze někde nastavit TMC http pro česko? Připadá mi, že nyní je nastaveno Rakousko.
2swat

Příspěvekod Deer v 12 kvě 2011 15:06

Možná by někdo mohl poreferovat, zda vůbec nějaké info o dopravě na webu je pro Primo a ČR. Možná ti to chodí bez problémů, ale nejbližší informace od tvojí pozice jsou v Rakousku.
Mio H610, Mio C720
Deer

Příspěvekod 2swat v 12 kvě 2011 15:09

Ano, vypadá to, že online TMC z webu v ČR nebude. V každém případě Rakousko načítá výborně. Možná v budoucnu se dočkáme i tady. U zařízení, které nemá TMC modul by to bylo výborný řešení, zvlášť když Primo tuto volbu nabízí.
2swat

Příspěvekod Jasper v 12 kvě 2011 15:33

On-line TMC funguje pouze pro západní Evropu. To jaké události to načte opravdu záleží na aktuální pozici na mapě. Takže třeba v Praze to načte události v Německu. Pokud provedu výmaz složky save tak po puštění Prima mám pozici v Paříži a tudíž mi to načte události pro Francii. ;) V podstatě lze ověřit pro jaké země jsou události k dispozici tím že zkusíte naplánovat trasu ne z místa pozice ale např ve Španělsku (s vypnutám GPS) a uvidíte jestli to něco načte.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod 2swat v 12 kvě 2011 15:45

Přesně tak. Když naplánuju trasu s počátečním i konečným bodem v Itálii a pak vymažu v SAVE soubor tmc-http-static.sav, tak po znovu spuštení Prima se načtou události TMC v itálii. To znamená, že na HTC HD2 můžeme na TMC zapomenout. v Praze se skutečně načte Německo. Když jsem viděl v novém Primu 1.2 tuto volbu "http TMC" tak jsem zajásal. Teď vidím, že těžce předčasně. Opět jsme trochu pozadu... za Evropou. Každopádně dík za info.
2swat

Příspěvekod kubais v 27 kvě 2011 11:49

Problem s POI

Rad bych vas pozadal o radu/pomoc:

Uspesne se mi podarilo zprovoznit primo 1.2 na mio c710 - zejmena diky loaderu od "lulu". Vse beha jak ma, zacal jsem pak ladovat ruzna uzivatelska POI ulozena v ruznych kategoriich - v kml formatu ulozena do /content/userdata/poi. V "nastaveni displeje" je mozne moje poi zvolit, aby se zobrazovali na mape - potud vse stale tak, jak bych ocekaval.

Ted bych ale rad sve POI vyhledal a navigoval se k nim:
- na uvodni obrazovce zvolim "find", pote "find places" a tady mam moznost zvolit pouze ze 4 kategorii "petrol station, parking, restaurant accommodation". Nejsou tam zadne jine kategorie ani moje uzivatelske poi v kategoriich
- dalsi volba je pak "quick search" a "custom search" (ani v jedne moznosti se uzivatelska poi hledat nedaji)
- ve starem igo 8.x bylo vzdy tlacitko "my poi" nebo tak neco, anebo se to objevilo alespon mezi vsemi kategoriemi

Vyzkousel jsem jiz nekolik verzi primo 1.1 i 1.2 - vsude se to chova stejne.

Zkousel jsem rovnez pomoci UPOI Editor 2.1 vytvorit svuj vlastni upoi soubor a ani zde jsem neuspel, nic to nemeni na tom, ze nevim, jakym zpusobem listovat ve svych poi a napr. jeden zvolit jako cil cesty.

Diky!
kubais

Příspěvekod SvoDa v 27 kvě 2011 12:01

Co se týče oblíbených položek:
Hledat (find) -> vlastní hledání (custom search) - vybereš cokoliv, třeba v okolí a tam máš seznam katergorií POI, vč. oblíbených.
Další (rychlejší) způsob je hledat (v hlavním menu) a tam máš 4 položky - najít adresu, najít místo hledat na mapě a OBLÍBENÉ. Další položkou je historie

Vlastní POI lze vytvářet třeba takto viewtopic.php?p=61824#p61824
ale vlastní kategorie vlastních POI (oblíbených) umí vytvářet jen nadstavba formou tzv. skinů
skin diMka
Kód: Vybrat vše
http://www.igo8mods.com/dimka.htm
nebo miotreo úprava skinu diMka
http://www.tomsoftware.net/navigace-igo-primo.aspx

nebo

skin Gurjon
http://www.gps.lt/forumas/viewtopic.php?f=44&t=4112&p=32941#p32941
nebo zdejší úprava skinu Gurjon pro Primo 1.1. viewtopic.php?f=77&t=1277 a pro Primo 1.2. viewtopic.php?p=65889#p65889
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO verze, patche, update