od vu5936 v 10 bře 2011 15:37
Chlapi, díky, že jste se do toho pustili s takovou vervou.
K mod driveru z XDA:
Je to zajímavá věcička, ale značně nespolehlivá. Po prvním spuštění mi Primo tvrdilo, že jsem v Polsku. Pak jsem se na mapě rozjel přímo do moře rychlostí 55 km/h. To mě docela vyděsilo. Pak se zbláznila Zuzana a začala mi neidentifikovatelným hlasem, který trochu připomínal němčinu, číst info o Polsku a nedalo se toho zbavit. Ve zkratce. Mod driver je mezivrstva, která umožňuje nastavit přístup k GPS rádiu dvěma způsoby - pomocí MSAPI a pomocí přímého přístupu na port (u HTC na COM4). Vůči softwaru vystupuje navenek jako např. COM1, který si Primo mapuje přes GPS intermediate driver. Zkoušel jsem obě varianty. Přes COM 4 to hned ztratí GPS rádio a opět pomůže až soft reset, aby zase začalo komunikovat, takže žádná změna. Přes MSAPI Primo neukazovalo teploměry se satelity, ale přesto psalo přesnost Vysoká. V tomto režimu se Primo na pár metrů chytlo, ale pak vytuhlo celý, takže zase musel jít soft reset. Jako celek to bylo i tak velmi nespolehlivé, mod driver při stání na místě indikoval nějakou rychlost, při mnoha pokusech nenašel satelity, atd.
K source="virtserial". Aby mohlo Primo pracovat s GPS rádiem, musí se nejdřív GPS přemapovat z fyzických portů COMx na virtuální port GPDx. V GPS sekci je potřeba vyhodit port i baud. Správnou konfiguraci GPS rádia pak Primo provede autodetekcí. Virtuální port, v mém případě GPD4 najde sám a přidělí mu fyzický port COM0. Přistupuje k němu opět přes GPS intermediate driver. Při jízdě žádná změna, GPS hned vytuhne.
G XT mne ale přivedl na jinou myšlenku. V seznamu dával na výběr mj. vždy jak GPS intermediate driver, tak i COM4 a fungoval přes obě volby. Primo podle debug logů všechno honí přes GPS intermediate driver (jak COM4 v našich zápisech, tak COM1 v případě mod driveru, tak i virtuální GPD4). Zkusím zapátrat, jestli by nešel GPS intermediate driver jakožto prostředník vyřadit, aby Primo sahalo na COM4 rovnou, pokud to umí, stejně jako G XT.