Tak přátelé, na přistání raketoplánu jsem samozřejmě byl přítomen, ale viděl jsem z přistání asi tolik co vy, akorát to bylo na větší obrazovce.Vůbec člověka totiž k té přidávací dráze nepustí a návštěvní centrum je vzdáleno od přistávací dráhy několik kilometrů.Ale prostě, byl jsem u toho

Ale raketoplán jsem viděl na vlastní oči a to z několika metrů,protože když jsme se vraceli z projížďky ke startovací rampě raketoplánů (mimochodem, tak vás taky nepustí, prohlídka končí ve čtyřpatrové budově,kde je nahoře vyhlídková terasa s dalekohledy a ty rampy - jsou dvě - jsou tak pět kiláků daleko), tak jsme zrovna přijížděli,když raketoplán přesunovali z přistávací dráhy (normálně ho strkalo takoví vozidlo a jel po vlastních kolech) a poslední asi dva kilometry jel po normální silnici a my jsme zrovna přijeli, když policie zavřela cestu a raketoplán vjížděl na silnici.Vzhledem k tomu, že jsem byli v koloně první, tak jsem viděl raketoplán na cca 10 metrů.
Přestože vstupné do návštěvního centra je poměrně vysoké (62 USD a to ne kvůli raketoplánu, to je standart a důchodci nad 65 let platí polovinu, stejně tak jako děti),tak pokud se bude někdo z vás někdy někde v okolí pohybovat, fakt zajděte, je to zážitek

A abych nezapomněl, tak vstupenka je platná po dva dny (druhý den je zdarma).Doporučuji také hotel, protože pokud tam nejste ráno, jak si to prostě celé neprohlídnete.My jsme tam byli od deseti ráno a odjížděli jsme v šest a ještě jsme všude nebyli

Pokud se trochu uskromníte,tak vás celá ta sranda (včetně nějakého suvenýru a hotelu) vyjde na nějakých 300 USD, což fakt není tak strašné,vzhledem jedinečnosti zážitků.Je to bomba

Video samozřejmě mám a až se vrátím,tak ho někam upnu
Dnes tady celé dopoledne pršelo a byla docela zima (ale pořád je to na kraťasy), ale od zítra má být jasno a v sobotu už má být přes 30°C.
Ale koukal jsem, že v Čechách se taky otepluje,takže vám přeji alespoň poloviční teplo, které je tady.