Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Primo 1.2 na zařízeních HTC

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Primo 1.2 na zařízeních HTC

Příspěvekod hladik2 v 07 bře 2011 09:24

Do sys.txt,do sekce GPS :
maximise_baud=0
To má právě odstranit popisované problémy s gps
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vu5936 v 07 bře 2011 13:18

S padáním mnoha lidem pomohl zápis set_messages=0 v GPS sekci. Ten omezuje režijní komunikaci se staršími GPS čipy, které ji neumí zpracovat.

Jinak je zajímavé si zapnout debug log (do sekce debug dát zápis log_1="\Storage Card\Primo\save\_debug.log::5" se správnou cestou). To by také mohlo něco málo o chování tvé GPS napovědět.
vu5936

Příspěvekod Jasper v 07 bře 2011 15:26

Tyhle zápisy tam mám ale je to pořád stejné. :evil: Navíc se to nedá zkoušet od stolu protože se to projevuje pouze pokud jsem v pohybu :evil:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 07 bře 2011 15:59

To jsme na tom bohužel stejně. U stolu se GPS chytne, Jakmile se člověk pohne, tak se GPS přepne do autodetekce zařízení a je konec. Co je horší, že pak ani nepomůže znovu zapnout Primo, ale jenom restart Windows, protože pak není GPS přijímač detekovatelný na úrovni systému (testováno detektorem gpsspy.exe i Primem 1.1).
Zkus u sebe zapnout ten debug mód. Nevím, jestli je to příčina nebo následek, ale znepokojují mne tam zapsané události:
Kód: Vybrat vše
[13:29:44             gps warning -                               ] parse nmea failed: GPVTG,nan,T,nan,M,0.0,N,0.0,K,A*23
vu5936

Příspěvekod Jasper v 07 bře 2011 16:08

Mám tam to samé a něco navíc
[15:06:30             gps warning -                             ] parse nmea failed: GPVTG,nan,T,nan,M,0.0,N,0.0,K,A*23
[15:06:32             gps notice -                               ] gps driver stopped
[15:06:32             gps notice -                               ] serial source stoped
[15:06:32             gps notice -                               ] serial port closed
[15:06:32             gps notice -                               ] aborted
[15:06:32             gps notice -                               ] gps driver destructed
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 07 bře 2011 17:14

Ty události co píšeš pod parse nmea failed se ti opakují a nebo jsou jenom na konci session? To vypadá na standardní ukončování procesů při vypínání Prima. U mne za nimi následuje postupná terminace dalších služeb až po --- Log stopped --- . No nic, večer cestou domů zkusím ještě odlogovat, jak se chová funkční Primo 1.1.
vu5936

Příspěvekod hladik2 v 07 bře 2011 21:20

U mne na HTC Kaiser také bída.Jdu dát igo8 a bude klid.Primo chytí satelitní signál a tím končí,pak nejde ani ukončit,musím resetovat. :mrgreen:
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 08 bře 2011 06:09

Tome,nezkoušel sis dát můj sys?Já to za jízdy netestoval,bo mě to při simulaci nenavádělo,ale chrchlalo.Po tom,co jsem si tu včera početl,mě to při cestě do práce nedalo a zapnul jsem to.Chvilku trvalo,než se to chytlo,ale pak to 20 km drželo jak luteránská víra.A co mě dostalo,tak pokud jsem byl v mapě,tak Zuzka chrchlala a nestíhala,nebylo jí rozumět.Protože jsem neřídil,tak jsem čistě náhodou vyskočil z mapy a testoval v jiných obrazovkách.A světe div se,ona mimo mapu začala mluvit a navigovat normálně.Máte někdo podobnou zkušennost?
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jasper v 08 bře 2011 10:41

Radku já už jsem si z tvého sys.txt něco málo půjčil ale zatím to nic neřeší :evil: A celej ho použít nechci. Na můj vkus je tam toho zbytečně moc a já netoužím hledat zakopané sobáky :lol: :lol: Teď jsem ještě udělal nějaké úpravy a večer to zkusím. Dneska musím v práci aspoň něco udělat. ;) Včera jsem se trápil s data zipem pro moje rozlišení :?
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 08 bře 2011 18:18

Pokračoval jsem ve studiu logů a o malý kousek jsem se pohnul. Zdá se, že problém HTC spočívá v tom, že jejich chipset podporuje kromě standardního GPS přijímače také funkci A-GPS. Ta umožňuje při nedostupnosti satelitů stahovat lokalizační data po síti. Využívá ji např. aplikace QuickGPS. Defaultně je A-GPS v registrech vypnutá. Moje domněnka je, že Primo při autodetekci a při inicializaci zařízení tuhle funkci najde, ale neumí s ní pracovat a proto GPS jako celek chybuje. Viz ty eventy v logu o parse nmea failed:. Po zapnutí A-GPS v registrech a po odstranění zápisů v sekci GPS kromě portu a baudu se mi nic takového v logu už neobjevuje, log je mnohem kratší a ne tak depresivní. Nicméně, PDA po zafixování satelitů a pohybu dělá pokaždé to samé :evil: :evil:

To mne přivedlo na další stopu, která opět souvisí s přehnanou samostatností Prima:
[14:41:10            http notice -                               ] InternetConnect success.
[14:41:10            http notice -                               ] AddRequest /nng-igo-tmc/0/servers?v=2.4&t=1299595270&pla=+52.5&plo=+13.4
[14:41:11         network notice -                               ] AddConnectionToken
[14:41:11             gps warning -                               ] Cannot write to GPS device
[14:41:11             gps warning -                               ] Cannot write to GPS device
[14:41:11         network notice -                               ] Connection manager error status (0x24)
[14:41:11         network notice -                               ] reporting result to NETWORK_CONNECTION 1
[14:41:11         network notice -                               ] reporting result to NETWORK_CONNECTION 3
[14:41:11            http notice -                               ] Killing request, Response.mState=ERROR_NETWORK_OTHER
[14:41:11            http notice -                               ] LastResponseForRequest, mSelfDeleteLockCount: 3
[14:41:11            http notice -                               ] HTTP_COMMUNICATOR_WININET::StopConnection 0x0
[14:41:11            http notice -                               ] session delete: HTTP_SESSION::Release
[14:41:12         network notice -                               ] Connection manager error status (0x24)
[14:41:12         network notice -                               ] Connection manager error status (0x24)
[14:41:12             gps warning -                               ] Cannot write to GPS device
[14:41:12             gps warning -                               ] Cannot write to GPS device
[14:41:13         network notice -                               ] Connection manager error status (0x24)
[14:41:13         network notice -                               ] Connection manager error status (0x24)
[14:41:13             gps warning -                               ] Cannot write to GPS device
[14:41:13             gps warning -                               ] Cannot write to GPS device
[14:41:14         network notice -                               ] Connection manager error status (0x24)
... a těchto dvou posledně uvedených mi to do logu vygenerovalo běhěm 5 minut asi 2 metry...

Co si o tom myslet? Primo zřejmě chce načíst nějaká síťová data a nastavit podle nich GPS čip. Data se snaží stáhnout z adresy "/nng-igo-tmc/0/servers?v=2.4&t=1299595270&pla=+52.5&plo=+13.4", ale to je bohužel jenom její torzo. Conection manager ve windows to vyhodnotí jako chybu 0x24 (ta podle Microsoftu znamená, že je neznámá cílová adresa) a stále se snaží prát nějakou neočekávanou hodnotu do čipu GPS. Ta tomu nerozumí, ale je v nekonečném cyklu zahlcována dalšími a dalšími událostmi až se zhroutí systém a nebo GPS vytuhne. To by odpovídalo i těm příšerným počátečním response timům na tlačítkách do doby, než GPS spadne do nekonečné autodetekce, pak už je krásně svižné. ...snad moc nekoukám na seriál Mentalista :lol:

Co s tím? Zkusit Primo spustit se zakázanými síťovými vlastnostmi (zápisy v sekcích network, http, tmc-htp). Tyto zápisy mi nechtějí fungovat přes sys.txt, ale musím je dávat do system.ini. Skutečnou komplikací je také příliš samostatná autodetekční schopnost Prima. Takže jdu pátrat dál, co s tou událostí Cannot write to GPS device.
vu5936

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi