Tak se hlásím z místa činu - Camberley (kousek JZ od Londýna). Vědecká práce započala průzkumem hypersupermultimarketu TESCO a nákupem vzorků - za pár šušňů (10£) měli v akci 3× decku Glenfiddich ... 12, 15 a 18 let. Tak schválně, jestli poznám rozdíl... To si ale nechám až na doma, stejně jako flašku BOWMORE (tu jsem zatím v Čechách sháněl marně) - taky byla v akci (24£). Nekupte to, když je libra pod 30 korun!
Teď si tady popíjím dvanáctiletej Highland Park ... vynikající klasika z Vysočiny s jemným kouřovým aroma (tu měli půllitr v akci za 15£, tak jsem rozhodl o okamžité spotřebě; na tři večery to bude tak akorát). K tomu jsem na zkoušku koupil vynikající irskej čedar s originálním irským Porterem (to by podle všeho mělo být silné černé pivo - podrobnosti neuváděli) - vypadá to asi jako obrovské ztuhlé jelito, které má místo krup kusy sýra - ale chuť je vynikající. Zejtra koupím vzoreček Stiltonského sýra (znalci Tří mužů ve člunů vědí).
Zaplať příroda za TESCO a jeho akce!!
Tož to jen tak na ochutnání. A berte to i jako omluvu - kdybych začal psát nesouvisle, může za to démon alkohol a prožluklé kapitalistické slevy.