Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro Primo - návod a řešení problémů

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro Primo - návod a řešení problémů

Příspěvekod amatér v 30 pro 2010 20:52

Já už si připadám jako tatar. U úsekového radaru je možné nastavit začátek a konec, ne upozorňování dopředu, že se blíží jako u např. mobilního radaru.
1) activated_spoken_type=??? - jaký typ upozornění použít beep/speech = zvuk/hlas
2) approach_beep_spoken_type=??? - způsob upozornění při přiblížení zvuk ze složky audio (obecné, pro všechny typy, krom úsekového radaru, hranic města, školní zóny, železničního přejezdu, nebezpečného úseku, výjezdu hasičských vozidel,...) ale to už jsem moc daleko, tohle všechno bude obsahovat až verze 1.2, tak si ty radary vesele předělávejte podle svého, a nedivte se, že to nefunguje :lol: :lol: :lol:
3) section_start_spoken_type=??? - začátek úseku co má zaznít beep/speech = zvuk/hlas

Kód: Vybrat vše
approach_beep_spoken_type=
vyber zvuk ze složky audio, při přiblížení pak spustí tebou vybraný zvuk.

U úsekového radaru mám v igo9.ini nastaveno:
[speedcam_category:3]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Average speed camera ahead."
activated_min_speech_repeat_delay=-1

approach_beep_spoken_type=none
section_start_spoken_type=speech
section_start="Pozor, měřený úsek"
overspeed_spoken_type=speech
overspeed_speech="zpomal"
section_beep_spoken_type=none
section_end_spoken_type=speech
section_end="Konec úseku"

a v sys.txt mám
speedcam_need_approach_speech_on_section_cameras=1

Hlášku "Average speed camera ahead." jsem si do lang přeložil jako "Průjezd úsekem měření průměrné rychlosti."
Chce-li se někdo zeptat proč? Odpovídám jednoduše: "Protože mi to funguje" :D
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 30 pro 2010 22:51

Mirku, my víme o řadě těchto zápisů. Jde ale o tenhle problém. Čas od času ho někdo znovu nakousne. Když je měřený úsek dlouhý třeba jen 300m (např. na ulici 5. května v Praze, kde je nejdřív 80km/h a pak najednou 50km/h) a ohlásí to úsekáč až po 100m už v měřeném úseku a jede někdo rychleji, protože to tam nezná, tak musí dost brzdit, aby se do tolerance vešel. Proto hledáme, jestli někdo nezná řešení, jak by mohl být úsekáč hlášený před úsekem, nebo aspoň při vjezdu do něj.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod amatér v 30 pro 2010 23:13

Dobrá, tak ještě jednou. Z toho co jsem uvedl, dejte do igo9.ini pouze"

do sys.txt
A opravdu vám to nahlásí úsekáč na jeho začátku, ne v něm!

a při použití

to upozorní znovu, pokud je průměrná rychlost vyšší než povolená, v případě, který popisuješ, dokonce hned při vjetí do takového úseku. Alternativně
overspeed_speech="zpomal, úsekové měření"
amatér
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 31 pro 2010 01:33

Klíííííd. Vážně tě nechci já ani ostatní provokovat nebo vytáčet. Mám už řadu měsíců nastaveny prakticky stejné zápisy jako uvádíš, ale mě to na rozdíl od tebe prostě nefunguje. :oops: Je vidět, že i řadě dalších lidí, jak se tu čas od času nesměle objeví.
Mám přesně tento zápis:
[warning]
is_spoken=1
send_warn_event=1
;speedcam_need_approach_beep_on_section_cameras=1

activated_speech=Average speed camera ahead.
activated_min_speech_repeat_delay=-1

approach_beep_spoken_type=none         ;speech, sound, a, none

section_start_speech=Začátek měřeného úseku.
;section_start_sound=!sectionstartA

overspeed_spoken_type=sound
;overspeed_speech=Zpomal!
overspeed_sound=!alert5

section_beep_spoken_type=sound
;section_beep_speech=Jedeš v měřeném úseku.
section_beep_sound=!sectionbeepA

section_end_speech=Konec měřeného úseku.
;section_end_sound=!sectionend

min_frc=-1
approach_beep_sound=!proxi

Pravda, používám jenom sys.txt, neboť vývoj pro rozlišení 800x480 je na MP fóru tak rychlý, že nestíhám stále editovat nové releasy.

Není smyslem se dohadovat komu ano a komu ne, ale co tedy máme ještě odlišně a co by na to mohlo mít vliv. Odlišný typ zařízení PNAxPDA, verze OS CE5.0xWM6.1, verze Prima, datazip, skin, ...?

Mimochodem, stále jsi mi neodpověděl na něco, kde je tvůj výklad nejednoznačný, resp. je v rozporu:
U úsekového radaru je možné nastavit začátek a konec, ne upozorňování dopředu, že se blíží jako u např. mobilního radaru.

ale přestože to, jak píšeš, nedává valný smysl, tak zároveň definuješ hlášku pro blížící se úsek: :?
Hlášku "Average speed camera ahead." jsem si do lang přeložil jako "Průjezd úsekem měření průměrné rychlosti."

Podle tvého uvedeného zápisu a výše uvedeného paradoxu, co tedy vlastně slyšíš při vjetí do měřeného úseku :?: "Průjezd úsekem měření průměrné rychlosti." a/nebo "Pozor, měřený úsek"?
vu5936

Příspěvekod amatér v 31 pro 2010 02:31

Motto: "Mám už řadu měsíců nastaveny prakticky stejné zápisy jako uvádíš..."
Prakticky stejné, nemusí být notně totožné :lol:

1) Je rozdíl v zápise
activated_speech=Average speed camera ahead. = tvůj zápis
a
activated_speech="Average speed camera ahead." = můj zápis

2) Pokud dám do lang zápis Average speed camera ahead.="Průjezd úsekem měření průměrné rychlosti.", tak mi to vždycky na začátku toho úseku, ne několik metrů za začátkem zahlásí Průjezd úsekem měření průměrné rychlosti.
Pokud nechám v lang původní zápis Average speed camera ahead.="Před vámi je kamera pro průměrnou rychlost.", tak mi to vždycky na začátku toho úseku, ne několik metrů za začátkem zahlásí Před vámi je kamera pro průměrnou rychlost.

Ale to vše za předpokladu, že je vše tak, jak jsem několikrát popisoval. Tak jak máš dané zápisy ty, nedivím se, že ti to nefunguje.
Mě je to ale opravdu jedno, pište si co chcete, kam chcete, ale když to píšete blbě, tak alespoň netvrďte, že nefunguje to co popisuji já.

Abych to zjednodušil, do sys.txt si zkopíruj pouze toto:

[warning]

Pro odzkoušení to stačí, a pak si to upravuj dle libosti.
To co tam máš smaž.
amatér
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 03 led 2011 21:43

Ahoj, skoro se to už bojím napsat, ale stále to dělá to samé. Smazal jsem ze svého sys.txt obsah sekcí [warning] i [speedcam_category:3], poctivě přes copy&paste nakopíroval výše uvedený zápis, napíchal si oboustranně měřený zkušební úsek v místě, kde ho nebude nic rušit, ale výsledek je bohužel stejný. Pod prvním radarem úseku se objeví velká ikona radaru s počitadlem prům. rychlosti, ale hláška zazní až o 50m dále. Mám pocit, že problém nebude v zápisech, ale v něčem jiném. Zítra to zkusím ještě projet bez GJ skinu, jestli se na tom nepodepisuje ten.

@tomasii, můžeš prosím příležitostně připojit i svoji zkušenost, jestli Ti amatérův zápis pomohl problém vyřešit ? Děkuji.
vu5936

Příspěvekod amatér v 03 led 2011 21:52

A jak u těch zkušebních úsekáčů nastavuješ směry?
amatér
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 03 led 2011 22:02

Dělám to přes GJ skin. Umístím na silnici kurzor, vyberu úsekový radar a defaultně tam je nabídnutý obousměrný radar, který nechám. Popř. ještě upravím rychlost. Uložím a zkontroluji, že přibyla bublina radaru do mapy. Totéž udělám i pro konec úseku. Stejně to ale zlobí i pro Jasperovy radary definované v speedcam.txt :(

--- edit ---
s novým zápisem jsem projížděl bez naplánované trasy, ale to by snad funkci nemělo vadit?
vu5936

Příspěvekod Jasper v 04 led 2011 08:46

Já teda nevím ale mě osobně se úsekové radary se standardními soubory tak jak jsou tady ke stažení bez dalších úprav chovají trochu jinak k mé plné spokojenosti. Ony se totiž oznamují pouze vizuálně bez hlasového upozornění. Respektive hláška "pozor úsekový radar" se ozve ale ne po projetí prvním bodem ale kdekoliv v úseku v okamžiku kdy průměrná rychlost překročí tu měřenou. ;) Takže pokud vjedu do měřeného úseku a moje průměrná rychlost je nižší nebo stejná jako měřená pak se hlas vůbec neozve. Pokud vjedu do úseku vyšší než měřenou rychlostí pak se hlas ozve cca po těch 50 metrech což je doba kterou primo potřebuje pro vyhodnocení průměrné rychlosti. Stejně tak se hlaso ozve i v případě kdy průměrnou rychlost překročím až třeba ke konci měřeného úseku.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod Deer v 05 led 2011 08:35

Pro ty, co jim hlásí úsekový radar se zpožděním, nemáte náhodou v nastavení varování úsekového radaru: "Při překročení rychlosti". Já tam mám:"Při přiblížení a hlásí mi to:"Pozor, úsekový radar." (překlad originální hlášky "Average speed camera ahead.") těsně před vjezdem do úseku.
Ale co jsem ještě nikdy neslyšel ani nezprovoznil je hlášení začátku a konce úseku. Ať dám:
section_start_speech="Začátek úseku."
section_end_speech="Konec úseku."
podobně jak má vu5396
nebo
section_start="Začátek úseku."
section_end="Konec úseku."
podobně jak má amatér stejně to Primo nehlásí!
Mio H610, Mio C720
Deer

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE