Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON N750

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON N750

Příspěvekod camacho v 28 pro 2010 18:25

Dle návodu provedeno vše je ok. Ještě jednou díky.
camacho

Příspěvekod sadhu v 29 pro 2010 17:03

To addam: Koupil jsem si od tebe v srpnu Navon N750 s originálním iGO Primo. Teď bych potřeboval poradit jak:
1. Aktualizovat db policejních radarů.
2. Nahrát nějaký skin, který mi bude zobrazovat čas dojezdu do cíle.
3. Dostat do navigace další hlasy (např. Pavla Lišku).
4. Updatovat mapy na aktuální verzi (dle rady na entershop.cz je lepší z bezplatným updatem map počkat 11 měsíců, abych ho nevyplýtval hned, ale otázka je, zda to jde udělat i dřív)
Vyšel už pro Navon N750 nový firmware? Pokud ano, stojí za to ho nahrát? Pokud ano, jak?
Předem dík moc za rychlou odpověď.
Martin
sadhu

Příspěvekod fmilan v 29 pro 2010 17:24

Odpovím ti na otázky 1 - 3 : přečti si příslušná vlákna na tomto fóru:
1. viewtopic.php?f=74&t=1552 + viewtopic.php?f=74&t=1553 +
viewtopic.php?f=74&t=1148
2. viewforum.php?f=77
3. nejlépe stýček Google
4. osobně bych nějakou chvíli počkal
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod sadhu v 29 pro 2010 18:38

To: fmilan
Moc díky za odpovědi. Skin už mám vybraný, teď jen vědět, jak ho dostat do navigace. Po připojení přes USB kabel mi Průzkumník Windows 7 hlásí nové zařízení (disky F a G), ale po zadání volby "Otevřít složku a zobrazit soubory" se mi nic neukáže. Poradíš prosím, co s tím?
sadhu

Příspěvekod fmilan v 30 pro 2010 15:08

Když otevřeš disk F nebo G tak jsou prázdné :? To je Flashka a SDkarta, takže pokud máš dobře nastaven mód přístroje (USB na mass) a asi jo, když jej PC vidí, měl bys bez problémů vidět i obsah.
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod sadhu v 30 pro 2010 18:10

Přesně tak, po otevření se disky F a G jeví jako prázdné :-( Mód přístroje mám nastaven na USB mass storage a v Průzkumníku mám nastavené zobrazování i skrytých souborů. Kupoval jsem N750 v Entershopu a tak předpokládám, že by se měla chovat normálně. Co bych měl ještě zkusit?
sadhu

Příspěvekod addam v 31 pro 2010 15:14

Není možné aby jednotka vnitřní paměti byla prázdná (ledaže by sis ji sám vymazal, ale to by Ti zase nešel spustit navigační program). Takže po připojení navigace k PC se na displeji navigace zobrazí dvě velké ikony - když klikneš na ikonu vlevo, tak se navigace přepne do režimu nabíjení. Když klikneš na ikonu vpravo, tak se navigace přepne do režimu datového přenosu (MassStorage) a od této chvíle můžeš pracovat s daty která jsou ve vnitřní paměti přístroje (nebo na paměťové kartě, pokud je vložena v přístroji).

Pokud Tvůj problém přetrvává, tak zkus navigaci připojit k jinému USB portu svého počítače, nebo k úplně jinému počítači, abys vyloučil problém na straně PC.
Pokud i poté bude problém přetrvávat (což nepředpokládám), tak mi zavolej až budeš mít navigaci u sebe a budeš u počítače a zkusíme to spolu pořešit po telefonu...
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod sadhu v 02 led 2011 11:34

To Addam:
Vnitřní paměť jsem určitě nemazal - jde o první připojení N750 k PC. Po připojení N750 k PC se na displeji N750 žádné dvě velké ikony nezobrazí. Vyzkoušel jsem všechny 4 USB porty na soukromém notebooku a stejně tak další 4 USB porty na firemním notebooku s následujícími výsledky:
a. v lepším případě mi notebooky hlásí připojení nových disků E a F, ale když se podívám na vlastnosti, tak se oba tváří jako disky s nulovou kapacitou.
b. v horším případě mi notebooky hlásí, že nově připojené zařízení nebylo rozpoznáno.
Ještě mě napadlo, že by to mohlo být USB kabelem, ale používám ho pro připojení jiných zařízení (foťák, mp3 přehrávač) a funguje v pohodě.
Kam ti mohu případně zavolat? Na kontaktní telefony uvedené na entershop.cz?
sadhu

Příspěvekod fmilan v 02 led 2011 12:01

1. Ty dvě ikony se ukázat musí (zobrazí se do několika vteřin), abys měl možnost zvolit mód pro mass. Jinak se samozřejmě stane to co popisuješ - prázdné disky. Pokud se ti opravdu neukáží, pak je chba v FW. Ještě mě udivuje, že ti v tomto případě PC nenapíše, že nerozpoznalo zařízení (u XP to udělá).
2. Proč nepoužiješ kabel, který je u N750?

Ještě mě v této souvislosti napadá - funguje ti Bluetooth? To zamená, když zmáčkneš na ikonu BT, přeskočí do nastavovací obrazovky BT?
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Danny_S v 02 led 2011 18:52

Jak jsem už psal někde jinde a nejednou, tak mně pro připojení k PC na chvíli vidím oba disky, ale po načtení do systémového Menu to vyhodí chybu, že USB nebvylo rozpoznáno, BT mi nejde zapnout a Primo ho také nevidí vůbec a možnos obou voleb: nabíjení/připojení USB a uspání/vypnutí také vůbec nevidím a dříve mi to šlo, ale od jistého okamžiku prostě ne a ne to znovu rozběhnout. Vlastní nastavení systému se mi také po každém vypnutí zReSetuje a nevím proč. :-(
Jinak Primo mi chodí svižně, plynule a bez problémů. :-)

Prostě to pošlu ted po neděli addamovi do Poličky a on už uvidí, v čem je zakopané iGo8. ;-)
Snad pomůže přeFLASHování FirmWaru.

Možná, že tobě to tak bude také dělat ... kdo ví?
Rozhodně je nejlepší to poslat addamovi, než si s tím jakkoli hrát a pak aby se ti stalo to, co mně.
Danny_S

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy