V navigacích NAVON jsou z výroby obsaženy mapy NAVTEQ, takže aktualizace zdarma po dobu 1 roku se týkají map NAVTEQ.
Pokud si koupíš jakoukoliv značku navigace, ve které je legální navigační program iGO (například iGO PRIMO), tak následně si nové mapy můžeš legálně nakupovat na na portálu NAVIEXTRAS.COM. Ceny map jsou dnes (24.12.2010) následující:
Map of Turkey TOPMAP = 14,95 EUR jednorázový nákup, nebo 19,95 EUR s aktualizacemi zdarma po dobu 12 měsíců.
Map of Ukraine TOPMAP = 14,95 EUR jednorázový nákup
Ovšem pokud jsou pro Tebe důležité i další státy východní Evropy, tak by možná bylo vhodnější si koupit rovnou tento balíček:
Map of Eastern Europe TOPMAP = 39,95 EUR jednorázový nákup (tento balíček obsahuje Hungary, Romania, Slovakia, Czech Republic, Poland, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Croatia, Bosnia Herzegovina, Montenegro, Ukraine, Greece, Cyprus, Turkey, Latvia, Lithuania, Estonia Albania and Former Yugoslav Republic Of Macedonia).
Ceny které uvádím, platí dnes a třeba zítra, nebo za týden, mohou být ceny jiné. Proto je vždycky dobré se podívat na aktuální nabídku naviextras.
Pokud se kombinují mapy různých výrobců - např. NAVTEQ vs. TELEATLAS vs. TOPMAP, tak může (ale nemusí) dojít k tomu, že na některých hraničních přechodech nemusejí přesně navazovat silnice. To je prostě riziko kombinování map a je potřeba s tím počítat. Já osobně používám standardně mapy od NAVTEQu a celkem často jezdím na Ukrajinu, takže jsem si koupil Ukrajinou od TOPMAP a po naplánování trasy se vždycky nejdříve podívám, jestli navigace použila takový hraniční přechod na UA, který bych si přál. Pokud ne, tak si trasu pozměním pomocí průjezdního bodu. Jakmile poté vjedu na území UA, tak už nic neřeším

Jinak co se týče rozhodování, tak já myslím že to máš velmi jednoduché - pokud chceš mít legální navigační program iGO PRIMO, tak si kup nějakou navigaci NAVON, protože to je v současné době jediná značka navigací, která program iGO PRIMO může exkluzivně používat.
Pokud nechceš mít legální navigační program, tak si kup jakoukoliv PNA navigaci (ceny navigačních krabiček třeba na
www.dealextreme.com začínají na cca 1000 Kč) a následně si do takto zakoupené navigace nainstaluj takové navigační programy a mapy, které si někde koupíš, nebo stáhneš z internetu (což může být nečestné, nelegální a nesportovní)