Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GJ skin pro PRIMO 1.1.

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: GJ skin pro PRIMO

Příspěvekod SvoDa v 08 lis 2010 15:26

Jestli je to standardní chování nevím, mně tato hláška nevyskočila, nicméně v popisu readme_ backup je
Kód: Vybrat vše
Please note! If you defined very deep or unexisting path for the backups,
then you must create it manually before the first run. Script will tell you if
manual creation is needed.

Nicméně já adresář backup vůbec nevytvářel a vytvořil se sám a bez této hlášky. Asi nemá cestu moc hlubokou a cesta byla existující. Že bys měl tu cestu "hlubokou" je taky blbost (BackupDir=\SDMMC\Primo\backup není nijak zvlášť hluboko), takže ta hláška se objevila proto, že cesta neexistovala (měl jsi jiný název úložiště) nicméně zkus ji pro tu svou 750ku, kvůli té potenciální hloubce, napsat přímo do rootu karty, čili v backup.ini dát BackupDir=\SDMMC\backup

brosl píše:Udělal jsem. Rozbalil jsem ty soubory do rootu karty a v exploreru na PNA jsem spustil ten Del_PRL.exe. PRL soubory ze složky SAVE jsou pryč. Tedy toto prošlo.
Spustil jsem Primo, aby mi ty soubory PRL zase vytvořil a zkusil, pro velký úspěch, ještě jednou. Opět to zafungovalo. Jen nevím, co z toho plyne :-(
plyne z toho to, že tvé cesty, vč. názvu úložiště (\SDMMC\Primo\save\) jsou v pořádku, což jsi ale věděl i předtím, když ti to s těmito zápisy chodilo i předtím a že tedy chyba není ve scriptech, či chybách na kartě a pokud nezabere posunutí backup složky přímo do rootu karty, když máš cestu moc hlubokou a pokud není nějaký další problém mezi židlí a klávesnicí, o kterém nevíme :lol: budou asi zaflákané ty registry, jinak fakt nevím :(

P.S. dneska se toto vlákno rozrostlo o 9 stran a ještě asi nebude konec, to je sado maso :!: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 08 lis 2010 15:54

brosl píše:Udělal jsem. Rozbalil jsem ty soubory do rootu karty a v exploreru na PNA jsem spustil ten Del_PRL.exe. PRL soubory ze složky SAVE jsou pryč. Tedy toto prošlo.
EDIT: Spustil jsem Primo, aby mi ty soubory PRL zase vytvořil a zkusil, pro velký úspěch, ještě jednou. Opět to zafungovalo. Jen nevím, co z toho plyne :-(

Plyne s toho jak psal SvoDa, že název karty a cest jsou správně a že mazání na kartě v adresáři Save funguje.

Ty hlášky jsou v pořádku. Arkoko si ve scriptu hlídá všechny možné chyby a při zjištění chyby vyhodí hlášku. Stačí se podívat do scriptu a vše co začíná "showmsg" je hláška, která se může při chybách zobrazit.
showmsg "Backup" "Can't read AppDir key from registry."
showmsg "Backup" "Appdir from Registry does not exist"
showmsg "Backup" "Can't open file 'backup.txt'!"
showmsg "Backup" "Can't create '$backupdir$' folder. Please create it manually!"
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod brosl v 08 lis 2010 16:01

Kluci díky za snahu a za Váš čas. Provedl jsem flash a nepomohlo to. Na staré kartě se skinem 2.18 to funguje. S tím novým skinem 2.19.1 ani za boha. Kašlu na to. Zase tolik zásadních změn tam není. Třeba to 2.20tka rozjede.

Zkusil jsem jako poslední věc to co radil Dan. Tedy posunout adresář BACKUP o patro výš a změnit mu cesty. Bez výsledku.

díky, bo
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
brosl

Příspěvekod SvoDa v 08 lis 2010 17:31

Broňo, pochybuji, že 2.20 ti prošlápne cestičku.

Dle mého máš v registrech natolik "vyšlapanou" cestu pro ty scripty z předchozích verzí a nyní, kdy Arkoko ty scripty překopal (zjednodušil=odpadly backup.exe a clearsave.exe a složka Utility obsahuje jen Starter.exe, MapChanger.exe a utility.exe + jejich .ini a .nfrun, kdy starter.exe +starter.nfrun nahrazuje ty odpadnuvší exáče) si novou cestičku přes tvé registry nedokážou proklestit.
Možná by bylo pro tvou šochtli bylo řešení, kdyby jsi mohl používat s aktuálním skinem předchozí utility.
Možná by jsi si to (porovnáním starého a nového) dokázal překopat sám, možná, že se najde někdo kdo by ti to překopal, já si na to ovšem netroufám.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod happy66 v 08 lis 2010 17:40

Mě funguje u verze GJA_2.18Si vše jak má včetně backup i výmaz crash,taktéž save.A když to tak čtu jaké problémy verze GJA_2.19 přinesla,tak nemám odvahu se do ní vůbec pouštět a zůstanu radši u 2.18Si.... :lol:
MIO C520 - Primo 9.6.5.216230 - skin fm+a 2.0.6.+TTs Zuzana
SDHC Transcend 8gb class 10
SDHC ADATA UHS-I 16gb class 10
SD Kingston 2gb (servis)
mapy Here

Nevrtej do ničeho co funguje!!!
happy66

Příspěvekod brosl v 08 lis 2010 17:40

To co píšeš Dane, má svoji logiku. Ovšem tak nějak jsem se domníval, že tím přeflashováním se těchto starých cest ve windows zbavím. Ale asi bych potřeboval potvrdit od Adama, že tomu opravdu tak je. Případně se ho zeptám na názor, jak jednoduše natáhnout do N750 čisté windows. Asi toto jediné by bylo řešení. Flash jsem udělal, ale v této věci mi to nepomohlo.

Určitě bych ale nešel cestou kombinace nového skinu a starých utilit. To mi za to vážně nestojí a neocením to. Tedy tímto prosím kohokoliv, ať to ani nezkouší :-)

Rád bych však našel někoho s N750, kdo při přechodu z GJA 2.18 na 2.19 narazil na stejný problém a nebo naopak, komu to na N750 chodí i po přechodu. Já si totiž s navigací nehraji tolik, jako vy ďáblové a proto by mne vážně otrávilo, pokud obyčejným používáním si zaprasím registry natolik, že v takovém to okamžiku skončím...

díky, bo
Obrázek
brosl

Příspěvekod brosl v 08 lis 2010 17:46

happy66 píše:Mě funguje u verze GJA_2.18Si vše jak má včetně backup i výmaz crash,taktéž save.A když to tak čtu jaké problémy verze GJA_2.19 přinesla,tak nemám odvahu se do ní vůbec pouštět a zůstanu radši u 2.18Si.... :lol:

Nemáš co pokazit. Návrat je jednoduchý, stačí záloha před jakoukoliv změnou. Navíc se ukazuje, že u mne to je problém HW, nikoliv skinu. Neboť když jsem stejnou kartu s Primem strčil do jiného PNA, tak to fungovalo.

bo
Obrázek
brosl

Příspěvekod happy66 v 08 lis 2010 18:44

To je sice pravda,ale i tak se mě do toho vůbec nechce.... :lol:
MIO C520 - Primo 9.6.5.216230 - skin fm+a 2.0.6.+TTs Zuzana
SDHC Transcend 8gb class 10
SDHC ADATA UHS-I 16gb class 10
SD Kingston 2gb (servis)
mapy Here

Nevrtej do ničeho co funguje!!!
happy66

Příspěvekod Ivo K v 08 lis 2010 19:10

Je pravda, že jednou změnou z verze GJA_v18 na GJA_v19 je úprava spouštění právě "čističe" adresáře Save(clearsave) a zálohování souborů(backup).
Ve verzi 18 se jak clearsave, tak i backup spouštěly přímo :arrow: spouštěl se přímo exáč a ve verzi 19 se programem starter.exe spouštějí sobory clearsave.nfRun a backup.nfrun. Možná právě to se Navonům nelíbí. Obzvlášť, když ti funguje MapChanger, který má vlastní exe soubor.
Ještě by jsi mohl vyzkoušet, jestli ti funguje i funkce "Panic". Ta se také spouští vlastním exe souborem.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Miroš v 08 lis 2010 19:38

No tak to já mám na C520 s čističem jasno - pokud zafajfkuji čištění, tak mám jistotu, že po uspání mi Primo po snaze probudit se skončí s černou obrazovkou. Nedovedu si to vysvětlit, jedině snad že to neúměrně zatěžuje paměť.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu