Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skin fmilan & amatér pro PRIMO 1.1

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Úprava vzhledu Primo - fmilan

Příspěvekod Jasper v 03 lis 2010 11:22

Tenhle nesmysl už jsem někde slyšel. ;) Já jsem přesvědčený že to není pravda. Není to tak dávno co jsem někde viděl jakýsi dokument o těhle autech a způsobech měření a nic podobného tam nebylo. Navíc na základě toho dokumentu nějaký právník usoudil že důkazy proti řidiči jsou získávány v rozporu se zákony a tudíž by něměly být použity. Důvod je právě ten že posádka toho policejního auta aby získala důkaz musí sama porušit předpisy (jet stejnou rychlostí) což sice policie může ale musí při tom použít maják (což nedělá aby se neprozradila) a navíc podle zákona musí být vozidlo označeno nápisem "Policie" a to taky není.

EDIT No vida Vojta byl o něco rychlejší ale v podstatě napsal to samé.
EDIT 2 Tím nesmyslem myslím informaci o měření průměrné rychlosti ne Vojty příspěvek.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod deusexx v 03 lis 2010 11:25

Jasně,že měří svoji rychlost.A pokud si tě nechají popojet a pak tě dojíždí,aby vlastně měli tebou ujetej úsek,tak tu rychlost musí zákonitě překročit (pokud pojedeš pak už jenom 130) aby tě vůbec dojeli :lol:
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fmilan v 03 lis 2010 11:29

Udělat by to šlo, kam co dát už bych věděl, ale drobný zádrhel je v tom, že tripcom nefunguje bez signálu, takže v emulátoru nic neodzkouším :(
A sedat každejch pět minut do auta se mi fakt nechce.

Ovšem o praktičnosti taky nejsem přesvědčen. Pokud si toho vozu všimnu, jedu prostě tak jak je předepsáno dokud jede za mnou. A podle mě je ta průměrná rychlost na ho..o, když ti stejně změří okamžitou, případně překračování povolené v určitém úseku. Pokud by je zajímala průměrná, pak bys mohl jet chvíli 170 a chvíli 50, což je jistě ptákovima.

Takže nevím, jestli to není ztráta času ;)
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 03 lis 2010 11:34

Pokud to máš,tak mě to sem upni a já to testnu.Odpoledne pojedu,tak to nebude zbytečný sedání do auta.Pokud to nebude fungovat,tak aspoň písnu,jak se to chová nebo nechová.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fmilan v 03 lis 2010 11:39

Samozřejmě že to nemám, tak jednoduchý to není :lol: :lol:
Psal jsem jen, že bych věděl, kam co umístit.
Ono to trochu času zabere a já si nejsem jist o praktičnosti, takže dělat ptákoviny se mi moc nechce. Ještě to promyslím, ale praktické vzužití nevidím.
V tomto případě bych raději volil rychlé tlačítko pro spuštění zvuku při překročení rychlosti, pokud je tento normálně vypnutý.
Ta průměrná rychlost mi připadá opravdu k ničemu.
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 03 lis 2010 12:03

Tak to neřeš.To byl návrh do placu. ;)
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod velsak v 03 lis 2010 12:07

To mi nápad s dvěma 3in1 tlačítkama (jedno s údaji k PB a jedno s celkovými) přijde užitečnější ;)
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod SvoDa v 03 lis 2010 12:19

info o prům.rychlosti na celé tvé štrece nebo po ručním resetu na určitém úseku tvé cesty, má hodnotu čistě statistickou a informační, ale pro to, jak "vyzrát" nad pomahači a chrániči je to neefektivní.
My s Ivošem sice máme v úpravě GJ skinu krom prům.rychlosti jízdy na štrece i max. dosažené rychlosti i prům. rychlosti celkové (vč. zastávek) na mapě (volitelně) na mapě zobrazované a sem tam na to při jízdě kouknu, ale je to jen informace o tom, jak si to "hrnu" :D

O mnoho lepší funkcí o tom, "jak si to hrnu" je pro mne osobně např. GJ vychytávka o kontrole času dojezdu, kde jsem schopen zjistit, jestli jedu pomaleji/rychleji než bylo naplánováno, čili jaký měl být čas dojezdu při naplánování trasy a jaký bude při mé aktuální "poloze" na trase. U této funkce nutno přiznat, že hodnoty o "průjezdné" rychlosti u NQ map jsou tak dobré, že se výsledné časy liší od reality opravdu minimálně.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod dalanik v 03 lis 2010 14:05

SvoDa píše:O mnoho lepší funkcí o tom, "jak si to hrnu" je pro mne osobně např. GJ vychytávka o kontrole času dojezdu, kde jsem schopen zjistit, jestli jedu pomaleji/rychleji než bylo naplánováno, čili jaký měl být čas dojezdu při naplánování trasy a jaký bude při mé aktuální "poloze" na trase. U této funkce nutno přiznat, že hodnoty o "průjezdné" rychlosti u NQ map jsou tak dobré, že se výsledné časy liší od reality opravdu minimálně.

...pokud, samozrejme, nedelas prestavky behem delsi cesty :) :)
dalanik

Příspěvekod vovi v 03 lis 2010 14:16

I tak jsou docela přesné - nám to z Prahy přes Maďarsko do Chorvatska na Pelješac spočítá skoro přesně (cca 1350 km, 16 hodin). Proti předpokládaným časům zhruba tři hodiny najedeme a zhruba dvě až tři hodiny proodpočíváme, takže výsledek je těch plánovaných 16 hodin.

Překvapivě nejvíc se najede proti itineráři v Maďarsku po okreskách - na cca 220 km se dá najet (v noci) asi 1,5 hodiny.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu