Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Příspěvekod 2swat v 18 srp 2010 19:57

Měl bych ještě jeden dotaz. Je možné zprovoznit MAP CHANGER s těmito zíkladními datazipy a skiny? Díky za odpověď.
2swat

Příspěvekod hladik2 v 18 srp 2010 20:03

Se skinem GJ ano,musíš si z jeho stránek ale stáhnout vše co k tomu patří.Je to zde popsáno podrobně ve vlákně právě pro skin Gurjon
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod 2swat v 18 srp 2010 21:34

Díky.
2swat

Příspěvekod Danny_S v 21 říj 2010 10:39

Mám problém. :-(

Nedávno jsem tu jinde - v jiném vlákně - popisoval svůj problém, že jak mám vlevo Průběh trasy, tak místo černobílého cílového obdélníčku mám oranžový, který by měl být správně jen pro Průchozí bod a v místě Průchozího bodu nemám nic, ačkoli mám nastaveno několik Průchozích bodů.

Ted jsem si nahrál orig. DZ pro Primo 1.1 z 13. srpna a už vše bylo v pořádku, ale jak jsem tam vrátil zpět svůj upravený a rozšířený, tak to mám zase tak, jako předtím.

Mohl by mi, prosím, někdo poradit, které konkrétní soubory se týkají nastavení a grafického zobrazení této lišty pro Průběh trasy?

Děkuji. :-)
Danny_S

Příspěvekod SvoDa v 21 říj 2010 13:28

@Danny_S:
V souboru navigatemap_480_272.ui
toto je podklad toho proužku o průběhu trasy
Kód: Vybrat vše
<layer ui_TripInfoPanel z=5000 w=480 visible=(%navigation.has_route && !%lua.dragMode && %lua.tripInfoVisible)>
   <SPRITE x=-1 y=-1 z=10 bmp="map_routeprogressbg_spr.bmp" overmaplayer>
</layer>

toto jsou ty žluté obdélníčky na té lince - poloha průjezdních bodů na trase
<element_template et_routeinfo_via>
   <SPRITE x=1 y=(!%navigation.is_in_simulation ? sc_ViaPosition(index) : -100) bmp="routeprogress_via_spr.bmp" visible=(index != %route.list.navigated.waypoints.list.size - 1 && %*.total_length.valid && !%navigation.is_in_simulation)>
   <SPRITE x=1 y=(%navigation.is_in_simulation ? sc_ViaPositionSim(index):-100) bmp="routeprogress_via_spr.bmp" visible=(index != %route.list.navigated.waypoints.list.size - 1 && %*.total_length.valid && %navigation.is_in_simulation)>
   <SPRITE x=1 y=(%navigation.is_in_simulation ? sc_ViaPositionSim(index):-100) bmp="m_ico_kisbogyo.bmp"       visible=(index != %route.list.navigated.waypoints.list.size - 1 && %*.total_length.valid && %navigation.is_in_simulation)>
</element_template>

toto jsou červené obdélníčky na té lince - události TMC na trase
<element_template et_routeinfo_tmc>
  <implementation>
   <property barh value=(min(258,max(7, (%navigation.distance_to_destination + %other.trips.@0.distance_total)> 0 ? %*.length * 258 / (%navigation.distance_to_destination + %other.trips.@0.distance_total) : 0)))>
   <property barpos value=(max(barh,(%navigation.distance_to_destination + %other.trips.@0.distance_total)> 0 ? (258 - ((( %navigation.distance_to_destination + %other.trips.@0.distance_total - %*.distance_from_end) * 258)/(%navigation.distance_to_destination + %other.trips.@0.distance_total))) : 500))>

</implementation>
   <SPRITE x=5 bmp="routeprogres_tmc_spr.bmp" setvisible=(%*.on_route) y=(barpos) h=(barh) >
 </element_template>
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Danny_S v 21 říj 2010 13:53

SvoDa>

Když mám několik takovýchhle soubor *.ui, ve kterým mám vlastní úpravy, mohu je ze všech možných ZIPů smazat a nechat jen ten svůj v ui_igo9?
... nebo jsou potřeba všechny soubory shodného jména ve všech cestách?
Danny_S

Příspěvekod Danny_S v 27 říj 2010 09:34

Může mi někdo poradit, který přímo soubor má na starost počítání a "cestování" šipky v levém průběhu trasy?

Zjistil jsem ten svůj problém, že mám někde v branding, ale nevím, který přímo soubor to řídi. :-(

Moc díky za info a kdyby mi s tím poradil někdo ještě dnes, budu jen a jen moc rád. :-)
Danny_S

Příspěvekod SvoDa v 27 říj 2010 09:38

to zobrazování info o průběhu trasy řeší soubor navigatemap_480_272.ui, skoro až na konci od sekce <layer ui_TripInfoPanel.... dál, tak , jak jsem uvedl v předchozí odpovědi.
ten výpočet je dán zápisy
<SPRITE bmp="map_routeprogresscar_spr.bmp" w=14 h=16 x=0 z=105 y=((%navigation.distance_to_destination + %other.trips.@0.distance_total)> 0 ? (((%navigation.distance_to_destination * 100 / (%navigation.distance_to_destination + %other.trips.@0.distance_total))*257)/100)+8: 500) bmpvalign="CENTER" visible=(!%navigation.is_in_simulation)>

resp.

<SPRITE bmp="map_routeprogresscar_spr.bmp" w=14 h=16 x=0 z=105 y=(%navigation.distance_total ? ((%navigation.distance_to_destination * 100 / %navigation.distance_total) * 258 /100 + 8) : 500) bmpvalign="CENTER" visible=(%navigation.is_in_simulation)>

jednoduše přeloženo do češtiny, poloha šipečky na lince o průběhu trasy je dána:
((((vzdálenost do cíle * 100 / (vzdálenost do cíle + celková vzdálenost)) * 257 /100) + 8) : 500)
resp.
(((vzdálenost do cíle * 100 / celková vzdálenost) * 258 /100 + 8) : 500)

hodnota 258 je celková délka úsečky trasy.
Jelikož úsečka nedosahuje až ke spodnímu/hornímu okraji, resp. tam nedosahuje pohybující se šipka průběhu trasy, vypadá to složitě, jelikož se tam musí projevit to, že délka úsečky průběhu trasy není stejná hodnota, jako výška displaye

Vzdálenost šipky(začátek úsečky) od spodního okraje při startu je 6, a od horního okraje v cíli (konec úšecky) je 8, proto je ve vzorci 258=272 - 6 - 8

Jestli se tedy někomu pohybuje šipka, či vyskytují oranžové obdélníčky (průj.bod) či červené obdélníčky (tmc události) jinde a jinak, bude chyba v těchto vzorcích, pravděpodobně používáním zápisů s jiného rozlišení displaye, kde jsou ty hodnoty jiné.

Snad jsem to popsal správně, už si to moc nepamatuji, ale vysvětloval jsem to podrobně Jasperovi v SZ, když ty hodnoty (vzorce) přepočítával pro výšku displaye 320 místo 272 a už to SZ nemám uloženou, takže třeba to Jasper někde vyloví, nebo mně doplní či opraví ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Danny_S v 27 říj 2010 11:31

SvoDa>
Tak jsem se díval a ty parametry jsem měl dobře, tak nevím, v čem je zakopaný pes. :-(
Pro jistotu jsem to přece jen překopčil Tvými údaji. :-)

Kde je dobré, aby byl tenhle soubor?
Já ho mám asi na pěti místech: DZ, BZ a v GJd a GJn a v hlavní složce ui_go9.
Přijde mi to docela zbytečné, aby stejné soubory byly na x místech.
... nebo to má nějaký význam?
Který soubor se načítá jako první?
Danny_S

Příspěvekod SvoDa v 27 říj 2010 11:37

já mám ten soubor jen jeden, a to v data.zip, jelikož úpravy (skin) do data.zip nakopírovávám.
Je potom zbytečné, ne-li přímo na škodu, mít upravený data.zip, totéž i v content/skin, natožpak ještě totéž i v branding.zip, pod heslem čím víc tím líp, popř. jistota je jistota.

Čili doporučuji používat buď
- origo data.zip + content/skin D/N a navolený příslušný skin nebo
- origo data.zip + úpravy v branding.zip (navolený výchozí skin) nebo
- upravený data.zip (navolený výchozí skin).

Co se týče nadřazenosti a podřazenosti, tak je to (doufám :oops: ) data.zip < branding.zip < skin.zip < samostatné ui_igo9
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu