Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON N750

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON N750

Příspěvekod addam v 22 zář 2010 07:00

Zatím nic nového není
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod ipavon v 25 zář 2010 12:01

Včera se mi na cestách N750 při probouzení z uspání kousla na zaváděcí obrazovce. Díky Adamovi jsem jsem zjistil, že na zadní straně je resetovací tlačítko (většinou se dívám na přední stranu), od té doby OK. Důvod zamrznutí neznám, takže Adame, díky.
NAVON N750 - IGO PRIMO v. 8.5.9.153032
ipavon

NAVON N750

Příspěvekod miquik v 19 říj 2010 14:21

Ahoj ľudia,
takýto skvelý pokec o navigácii mi na Slovensku chýba
Keď N750 bude mať menej múch, hneď si ju kúpim :)
miquik

Příspěvekod fmilan v 19 říj 2010 14:55

Co myslíš těmi muchami? Já ho mám dva měsíce a nemám problém. To co se tady popisuje není podle mě věcí N750, ale je to problém navigačního softu a úprav, co si do něj jeden každý soudruh udělá. Ne vždy je to vhodně provedeno a pak nemusí být stabilní a padá.
Mě chodí dobře a svižně, nic nezamrzá a po probuzení "vstává" dobře :lol: :lol: . Pokud se mu po udělání úprav něco nelíbí, smažu Save, restartnu a je to.
Jediné, co mi bych uvítal je dořešení tlačítka, ale to snad brzi bude.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod brosl v 19 říj 2010 16:35

Souhlasím s Milanem, že jediné trápení mám se zapínacím tlačítkem, které je zbytečně citlivé. Ale správnou volbou pevného pouzdra a umístění navigace v něm je i po tomto problému. Pokud se objeví i opravný firmware, bude ještě lépe.

Jen bych přidal ještě jednu věc. Zatím se mi nepodařilo rozkódovat nepředvídatelné chování při vypínání navigace a nabídky k uspání. Pokud používám navigaci stále stejným způsobem - připojím k uspané navigaci napájací kabel, zapnu HW tlačítkem, nechám se navigovat, poté vysunu napájecí kabel, vyskočí hláška Prima o uspání za 10 sekund, kliknutím uspím - funguje vždy a 100%. Ale pokud si s navigací mezitím hraji s napájením na baterie, někdy se mi po stisku HW tlačítka ON/OFF nabídka USPAT/VYPNOUT nezobrazí a po chvíli se navigace prostě vypne.

Milane, potvrdíš?

díky, bo
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
brosl

Příspěvekod vovi v 19 říj 2010 18:52

Tak tohle je nejspíš špatným vlivem Prima na hardware :( Mě se přesně takhle chová C720 od doby, kdy jsem nahodil Primo 1.1. A "podělalo" se to napořád, teď mi to dělá i s iGo8.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod fmilan v 19 říj 2010 19:24

bo píše:
Ale pokud si s navigací mezitím hraji s napájením na baterie, někdy se mi po stisku HW tlačítka ON/OFF nabídka USPAT/VYPNOUT nezobrazí a po chvíli se navigace prostě vypne.

Toto se občas "uděje" při opravách nebo dohrávání naviSW, případně při změnách nastavení. Pokud se potom Primo řádně neukončí, může dojít ke kolizi. Rád bych věděl, co a kam si všechno Primo zapisuje a pokud není ukončeno, může někde něco kolidovat.

Ovšem při běžném provozu jsem neměl problém ani po uspání s běžícím Primem. Ale je fakt, že pro delší čas Primo klasicky uspávám.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod agent007 v 20 říj 2010 08:59

Mě sice ne u NAVONU,ale u Mio520 nastal tento problém,který u iGO8 nikdy nebyl. Po vypnutí navigace večer a opětovném zapnutí odpoledne se jen jemně rozsvítí displej,skoro až neviditelně a pomůže jen tvrdý reset přímo pomocí tlačítka "zapnuto" a znova se samozřejmě spustí instalace Desktop IvoK /navigace nejde zapnout/. Pokud ji vypnu na nějakou kratší dobu,během odpoledne a nebo večera,vše je OK. Zkoušel jsem variantu ukončení PRIMO a vypnutí tlačítkem na přístroji i vypnutí tlačítkem na ploše desktopu a to samé. Někde před časem a pročítání fóra jsem o tomto problému četl,ale to jsem ještě s PRIMO nedělal.Takže asi nejsem jediný komu to dělá a nebo dělalo.Včera jsem vyndal kartu s PRIMO a provedl tvrdý reset a nasadil iGO8 a odpoledne uvidím a dám vědět,jestli půjde zapnout.
agent007

Příspěvekod miquik v 20 říj 2010 09:08

fmilan píše:Co myslíš těmi muchami? Já ho mám dva měsíce a nemám problém. To co se tady popisuje není podle mě věcí N750, ale je to problém navigačního softu a úprav, co si do něj jeden každý soudruh udělá. Ne vždy je to vhodně provedeno a pak nemusí být stabilní a padá.
Mě chodí dobře a svižně, nic nezamrzá a po probuzení "vstává" dobře :lol: :lol: . Pokud se mu po udělání úprav něco nelíbí, smažu Save, restartnu a je to.
Jediné, co mi bych uvítal je dořešení tlačítka, ale to snad brzi bude.

Ja sa na tú navigáciu fakt teším ako malý chlapec. Adam mi písal aby som mu zavolal a dohodneme termín návštevy a zodpovie mi na moje otázky.
Ešte by som rád sa opýtal ctenej GPS verejnosti aké máte skúsenosti s externým napájaním navigácie v prípade cyklistiky alebo turistiky, Je mi jasné že NAVN nie je na to určený, ale keď už mám aj SmartMap a na mojej slohnutej N560 to fajn fungovalo, určite budem N750 využívať aj na cykloturistiku. Batéria vydrží však v optimálnom prípade max. 3 hodiny čo je málo. Adam mi písal že to je možné riešiť cestovnym zdrojom ACUPACK, má niekto s tým skúsenosti ?

Kód: Vybrat vše
http://www.smartgps.cz/prislusenstvi-externi-zdroje/pouzdro-4xaa-r6-usb/
miquik

Příspěvekod vovi v 20 říj 2010 10:01

@agent007: jsme na tom stejně - moje C720 to ale teď už dělá i s iGo8 (i po přeflešování FW :( )

@miquik: Linky vedoucí mimo fórum dávej do tagů "code"!!

Tu krabičku na 4 AA koupíš i za polovic - třeba tady:
Kód: Vybrat vše
http://www.pselectronic.cz/k5113-0097-4xum3f-usb-vyp-plochy-bh341usb.html

Ale pozor - ne všechny nabíjecí aku jsou stejně "tlusté" - ty tlustší pak mají horší kontakt a občas vypadne napájení.
Mě se osvědčilo na kolo pouzdro na 4 velké monočlánky ve tvaru cykloláhve (vyrábí CatEye ke svým světlům), které se dá sehnat ve výprodeji za 100,- i za míň (já ho mám z FineBike.cz), vejde se do držáku a se čtyřmi aku typu D s kapacitou 10 000 mAh vydrží napájet celý dvoudenní výlet.
Viz viewtopic.php?p=19346#p19346 včetně odkazů a fotek.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy