<define_element DISTTEXT .....
ve druhém z dvojřádků, který se týká jednotek (první z dvojřádku se týká hodnoty) upravit poměr mezi velkikostí hodnoty a jednotky, např. místo 100 napsat 150 (velikost písma jednotky bude o cca50% menší než velikost písma hodnoty)
....fontsize=(OWNER.FONTSIZE * OWNER.PERCENT /150) text=(format_distance(distance, L"%u",OWNER.MODE)).....
Jak zmenšit mezeru mezi jednotkou jsem nepřišel, ale už jsem přišel na to, jak vypustit jednotky u vzdálenosti k cíli a u nadm.v.

Řešení: celý ten druhý z dvojřádků zrušit, tzn. napsal jsem před něj středník.
Schválně jsem zvolil dlouhou trasu přes 1000km, jak to bude vypadat a myslím, že to vypadá dobře. bylo to jen trošku víc vlevo, tak jsem ve skinu 2.16_Si ještě upravil vycentrování té hodnoty v navigatemap_480_272.ui
a výsledek je na screenu.<DISTTEXT gjm_tripinfo_txt3 xxx class="txt_22bd color_map_main" x=229 y=250 w=50..........
Má to ale jednu nevýhodu - samozřejmě se ale tím pádem vypustí ta jednotka u všech zobrazovaných hodnot vzdálenosti do cíle, tzn. i v trojtkačítku a bohužel i v itineráři, v info o trase,...
Analogicky lze v tomtéž souboru postupovat i v sekci <define_element ALTITUDETEXT.... pro nadm.v., ale tam mi ta jednotka až tak nevadí. Na screenu je ovšem vidět zmenšená jednotka "m" dle výše uvedeného postupu v element_def_480_272.ui při hodnotě změněné ze 100 na 150