Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GJ skin pro PRIMO 1.1.

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: GJ skin pro PRIMO

Příspěvekod SvoDa v 05 říj 2010 06:03

Taky jsem dlouho váhal, co je vlastně lepší - jestli s orámováním nebo bez.
Na začátku totiž byly prakticky všechny barvy orámované černou moc tmavé. S původní malou velikostí hodnot (výškou písma) a odstíny barev se na to nedalo koukat.
Když jsem písmo zvětšil, bylo to sice lepší, ale pořád tmavé a když jsem barvy těch hodnot zesvětlil, tak s černým orámováním to bylo OK, ale protože názvy aktuál. a příští ulice, č.p., vzdáleností k manévrům,... jsou orámovány bíle, ty zesvětlené barvy s bílým orámováním byly velmi nevýrazné a údaje nečitelné - barva textu vypadá úplně jinak, když je orámovaná bíle než černě.
Hledal jsem tedy nějaký "barevný kompromis", aby byly tytéž barvy "čitelné" jak s bílým tak s černým orámováním. Jestli se mi to povedlo je na posouzení vkusem každého soudruha, ale s těmi šesti barvami (bílá, žlutá, hnědá, modrá, červená a zelená) si každý může vyhrát v ui_igo9/480_272/main_scherme.ui (úplně na konci s nadpisem ;-gj font type).

Jak píše Ivo, je dobré, že se nyní dají pro texty ve spodním info řádku, používat barvy bílá a žlutá, protože s černým orámováním jsou již dobře čitelné. Bez orámování používat nešly. Nedá se ve spodním řádku však použít černá, jelikož s černým orámováním je hodnota jakoby rozmazaná.

Pokud si však chceš to orámování zrušit, tak ve skinu jsem nechal i soubor navigatemap_480_272_ok.ui, který má zápisy týkající se orámování pryč, tak si smaž stávající navigatemap_480_272.ui a soubor navigatemap_480_272_ok.ui přejmenuj na navigatemap_480_272.ui. Popř. ve stávajícím navigatemap_480_272.ui v sekci začínající ;-gj info bar si z příslušných řádků odmaž glowtype=1 color2=#000000 glowsize=1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 říj 2010 06:42

Ještě k posledním úpravám skinu - bylo zvětšeno skryté tlačítko (oblast pro kliknutí), "pod" ikonou radaru, aby nekonečné pípání při překročení, nebo Zuzčino opakované "Zpomal" bylo kliknutím do této oblasti umlčeno, takže se nyní za jízdy lépe do této oblasti trefuje. Příslušný screen pro názornost byl doplněn do příspěvku se skinem viewtopic.php?p=58121#p58121
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 05 říj 2010 10:58

Dane, pokud to je na mě, díky za návod. Asi jsem se nepřesně vyjádřil. Tou změnou barev jsem měl na mysli jen nástrojem GJA - Gurjonovo nastavení>Barvy fontů (údajů), které mně osobně zcela postačuje.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod SvoDa v 05 říj 2010 12:49

Jerry píše:Já sám si pro sebe časem (přesněji se pokusím) odstraním rozměr vzdálenosti „km“ a nadmořské výšky „m“ v tom spodním řádku.
Tu jednotku u nadm.v. asi odstaníš vynecháním toho "m" v současném zápisu, ale jak vynechat jednotku, nebo alespoň zmenšit mezeru mezi hodnotou a jednotkou vzdálenosti do cíle je - viz diskuse na předešlých stanách, oříšek, na který jsme nepřišli.Chtělo by to prošmejdit data.zip a hledat výraz kolem "navigation.distance_to_destination" v takovém tvaru, kdy neukazuje jednotky vůbec, nebo kdy jsou jednotky alespoň blíže hodnotě, tak, jak se to povedlo Milanovi s tou nadm.v., kdy výraz altitude=(%gps.elevation) zaměnil za combined_textmodel="$navigation.current_altitude$m", přičemž to "m" tam být nemusí vůbec.
Takže jestli se ti to povede, sem s tím. Myslím, že bychom se všichni obešli i u vzdálenosti do cíle bez jednotek (nejen zmenšením mezery s ponecháním jednotek), když víme, co který udaj ve spodní liště znamená, zvláště, máme-li je odlišené barevně ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Miroš v 05 říj 2010 13:11

Kdyby tam tak šlo na tu mezeru zadat nějaký pidi font. Škoda, že to není Autocad, tam máme pro písmo faktor šířky.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod expertdb v 05 říj 2010 13:11

@SvoDa
Já jsem si ten údaj km alespoň trochu zmenšil ;) .
Pro zvýraznění údajů v infobaru jsem ho přebarvil po vzoru iGo8+GJ. Pokud použiji světlejší barvy ,zdá se mi to výraznější.
Všiml jsem si jedné drobnosti. Ve výběru průhlednosti nesedí tahy pro "infobar" a původní "vše v jednom poli" ,v souvislosti se změnou těch údaju,myslím od verze 2.15a. Nepomůže ani přehození v langu,protože zápis má vliv i na jiné údaje. Přehodil jsem to v nastaveni gjm_settings_xxx_yyy. Ted je to ok. Ješte tento nový lang má trochu nešikovně přeloženy výrazy- infotlačítka trasy a informační řádek. Jedno z toho jsou ty satelity+bat a druhé infobar.Hádej,které je které :D ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 05 říj 2010 13:20

jj, na ten lang jsem taky myslel, ale nějak se mi to nechce předělávat, bo někteří, co používají "náš" lang, nepoužívají naší verzi "Si" úprav, navíc jsem posílal lang i gurjonovi a držel jsem lang odpovídající jak originálu tak "si" úpravám a ty změny v langu by pak zas byly matoucí v origo skinu a nechce se mi dělat dva langy. Teď již GJ web neprovozuje, tak bych mohl dělat lang jen pro Si úpravy, ale zas by s tím měly problémy ti, co používají origo skin.

Nějak jsem ale nepostřehl, jak jsi ten údaj km trochu zmenšil. :?
Vidím jen černý infobar.bmp bez "přepážek" a hodnoty posunuté víc doleva a tím pádem mohou být širší.
Přesně tuto úpravu mám rozpracovanou, abych mohl rozšířit "políčko" pro tu hodnotu vzdálenosti do cíle, ale stále doufám, že se nějak podaří ty jednotky u vzdálenosti odtranit úplně a ještě s tím čekám.
Mimochodem, tam, kde máš nyní repráček je i červená tečka nahrávání trasy, nebo jsi ji šoupl jinam ? Já ji mám v plánu, v případě posouvání chlívků, dát do pravého dolního kouta k aktuální rychlosti, popř. dát znak repráčku na proužku (i s jeho s přešrtnutím při vypnutém zvuku) níž a tu červenou tečku nad něj.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod expertdb v 05 říj 2010 20:32

Aha,s tím langem jsem si to neuvědomil že je vlastně univerzální. Ty chlívečky v infobaru jsem zrušil,možná je tam ještě časem dodělám až doladím všechny ty údaje.Záznam trasy jsem zatím neřešil, protože jsem to ještě nikdy nepoužil. Pravý dolní roh by mohl být docela dobré umístění. Velikost jednotek km a m v altitude jsem zmenšil zápisem v element_def_xxx_yyy. Jsou to ty OwnerPercent/1xx . obrázek je se 125%. U altitude jsem se můsel vrátit ke starému zápisu s Altitudetext. Už by ale někdo mohl přijít na to jak tu mezeru zrušit :D .
ffscreen_00003.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod mirek22 v 05 říj 2010 21:06

SvoDa:
Vidím že jsi zase poupravil skin jde ta tvoje úprava už stáhnout ?
Vypadá to dobře skvěla práce ;)
Navon N 750 / Primo 9.6.5.245577 (6.07.2012) ,Micro SD Kingston 32GB
Samsung Galaxi Sau ROM JW8 2.3.6 SGS
Semaphore 2.7.4
mirek22

Příspěvekod SvoDa v 06 říj 2010 06:17

@mirek22: jednak mám odkaz na poslední skin vždycky v podpisu a druhak je to o dvě strany zpět - viewtopic.php?p=58121#p58121 (není ideální číst jen poslední stranu vlákna, pokud se chceš dozvědět, co se tu napsalo od tvé poslední návštěvy ;) )

@expertdb: díky, prubnu ;)
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu