Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Zajímavosti z cestování

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: Zajímavosti z cestování

Příspěvekod Jarouš v 19 srp 2009 20:49

Vracím se příští pátek.Měl bych na Ruzini přistát asi ve 3 hodiny ráno.
A Mirku neboj,abych moc nekoukal na to bude dohlížet moje žena,kterou tentokrát vyjímečně :lol: :lol: beru sebou :!:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod oltcit v 18 zář 2009 19:07

Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

Příspěvekod expertdb v 16 bře 2010 19:40

Nebudu zakládat nové vlákno,tak to dám sem.
Platí resp. měl bych vozit s sebou do zahraničí nějaké potvrzení od majitele auta,když nejsem jeho vlastník,ale jen mám auto mám půjčené? Pojistku platím já. Jedná se mi hlavně o chorvatsko,madarsko. máte s tím zkušenosti? Díky
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod hladik2 v 16 bře 2010 19:49

Rozhodně smlouvu o zapůjčení sepsanou s majitelem vozidla a na ní podpisy obou účastníků smlouvy,samozřejmě úředně ověřené. :D
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 16 bře 2010 19:55

V Maďarsku i Chorvatsku opravdu platí, že
Je nutná plná moc od majitele vozu. Jejich dovozce je však musí opět vyvézt.
Kód: Vybrat vše
http://www.uamk.cz/cs/index.php?option=com_turistika&Itemid=85&a=z&z=6&k=5

resp.
Pokud motorista používá cizí vozidlo, bude po něm vyžadována plná moc k řízení majitele auta ověřená notářem.

http://1chorvatsko.cz/viza/

http://www.uamk.cz/cs/index.php?option=com_turistika&Itemid=85&a=z&z=5&k=5

jezdím do obou zemí často, nikdy mne nikdo nezastavil, možná to bude tím, že jezdím dle předpisů (minimálně kolem radarů, které jsou v dB :lol: )

VZOR dokladu:

http://www.zbynekmlcoch.cz/info/vzory_pravnich_smluv/zapujceni_motoroveho_vozidla_potvrzeni_vzor_zdarma_ke_stazeni.html
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jarouš v 16 bře 2010 21:09

Ono tak ani kde to povinné není,tak je to lepší.Člověk se vyhne hromadě nepříjemností.Vždyť to sepsání tolik času nezabere a úřední ověření podpisu také moc nestojí.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod expertdb v 16 bře 2010 21:31

Jj,je to tak jak jsem předpokládal. Díky.
@ SvoDa: Díky za ten vzor o zapůjčení.
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 17 bře 2010 07:44

Není zač.
ještě si k tomu dovolím podotknout, že to potvrzení lze ověřit nejen u notáře, kde je to dražší, ale i na obecním úřadu.

Kdesi, když jsem se o to zajímal, jsem také četl, že Chorvati chtějí, aby to ověřené potvrzení bylo v jejich jazyku a nikoliv v češtině + ve "světovém" jazyku, např. angličtině, kdy ti to pak stačí pro jakoukoliv zemi jedenkrát. V diskusích na toto téma jsem totiž četl, že je pak problém nechat si ověřit chorvatský text (s angličtinou nebo němčinou notáři či obecní úřady nemají problém), ale jiní zas psali, že prý to stačí česky + ve světovém jazyku, tak nevím. Rozhodně jsem ale nečetl, že by někdo kvůli potvrzení v angličtině místo v chorvatštině měl problémy.

Já tam jezdím často, auto je psáno na ženu (mně patří jen navigace :lol: ), a to ikdyž jezdí žena se mnou, bo nikdy nevím, kdy na místě pojedu někam sám - třeba do servisu :? ) a vozím to potvrzení v angličtině a na furt (mám místo od:...do:... napsáno "na neurčito") a všude (Specifikace cílové země či trasy: mám napsáno Evropa), ale jelikož mne nikdy nezastavili a ani na hranicích to nevyžadovali, neměl jsem to jak ověřit, jestli jim to tak "vyhovuje". Předpokládám, že až budou v EU, nebudou to chtít třeba vůbec, a nebo jim to bude stačit ve světovém jazyku určitě.
Tady ještě ten formulář přímo na stránkách uamk:
http://www.uamk.cz/pdf/personal.pdf
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Miroš v 14 zář 2010 12:47

Tak to ani nemusím do zahraničí. V jedné nejmenované restauraci byla v nabídce "velmi ostrá směs s rýží". Já mám plechovou hubu, tak jsem si to dal. Jenže ono to nepálilo. Pozval jsem si servíra na kobereček, on tedy, že si nechává z ameriky vozit takové ostré omáčky, a že mi to přiostří. A přiostřil. Já brečel, mně teklo i z uší, přesně jsem věděl, kudy jednotlivá sousta v těle putují. Nevím, jakou chutí to jídlo bylo obdarováno, byl jsem bez chuťových pohárků, ale snědl jsem to. Zaplatil jsem a vypotácel se ven, srdce bušilo jak :idea: , poprvé v životě jsem byl pod parou z jídla.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod Ivo K v 29 zář 2010 11:06

Proč cituješ předchozí příspěvek a to ještě svůj vlastní?
Odkaz mimo fórum patří do "CODE".

Viz Pravidla fóra:
PravidlaFora1.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC