Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod amatér v 10 zář 2010 20:17

Do prvního postu jsem přidal dnešní aktualizaci. Díky uživateli josef.r je hlas Zuzana zas o kus výš, takže jsem ho označil již jako v.3. (což mimo jiné znamená, že ho nestačí jen přidat do složky voice, ale zároveň ho i navolit v nastavení)
V této aktualizaci josef.r přidal:

- u všech dálnic již umí na dálnici místo na silnici číslo (na dálnici D1, D5...)
- u všech tříd na začátku i na konci umí skloňovat (třídu Milady Horákové, Dlouhou třídu)
- doplněna i Alej (vyskytuje se málo, ale přece jen je...)
- u všech silnic typu "E" nyní hlásí na silnici E55 místo jako doposud na silnici číslo E55
- pár dalších drobných úprav

Já jsem si ještě dovolil změnit hlášku odbočte na silnici, za odbočte na ulici, pokud zjistíte, že se hláška na ulici ozve někde mimo obec, není vina na straně Josefa, ale nadávejte jen mně :D

Dále josef.r upravil některá hlášení na kruhových objezdech, něco jsem použil a podle jeho mínění hlášky opravil, některé jsem ale ponechal původní. Protože vím, co je to za piplačku, přiložil jsem do prvního postu i opravený commands.csv, tak jak mi ho josef.r poslal, takže máte možnost vyzkoušet jeho úpravy tohoto souboru.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod kasy v 11 zář 2010 07:50

Krůček za krůčkem k dokonalosti! :) Jen tak dál.
amatér: Přimlouvám se za zkrácení vzdálenosti hlášení k příštímu manévru z 3000m na 1000m (ty 3000 mi přijdou zbytečně moc, no a já to nebudu muset vždycky měnit). :) :)
Velký dík oběma.

Edit: Ještě toto - hlas se mi zvolil opět automaticky, i když je jinak označený.
MIO C520; Primo 9.6.2.209584 na MFD, Content na SD, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
Čína 7" s DVB-T, 4GB NandFlash, Primo 9.6.5.245577, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
kasy

Příspěvekod tomasii v 11 zář 2010 21:17

Jj. když smažeš předcházející, bere ten nejpodobnější (tedy názvem) a to je ten nový upravený (to fungovalo i u iGO8)

Dík oběma, hlas je stále lepší.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod janmanas v 12 zář 2010 16:28

Ještě pořád ta Zuzana tak krákorá nebo je to už lepší? :oops:
janmanas

Příspěvekod amatér v 12 zář 2010 16:29

Pořád krákorá. :lol:
amatér
Moderátor

Příspěvekod amatér v 12 zář 2010 23:04

Do prvního postu přidána aktualizace hlasu.
Změny:
- přidáno oznamování o nájezdu na dálnici i v ostatních státech Evropy
- přidáno oznamování o nájezdu na rychlostní silnice Evropy
- Na německých a rakouských silnicích upraveno hlášení z: na silnici číslo Bxx na: na silnici Bxx
- opravena chyba při hlášení o otočení do protisměru (josef.r)
- opraveny chyby Jeďte pak.... , již správně jeďte xx metrů pak...
- další drobné opravy textů.

Problém s hlášením čísel silnic jsem zaznamenal v Chorvatsku, mají totiž silnice číslované D1 - Dxxx (dálnice jsou u nich A). U nás a na Slovensku jsou pro změnu dálnice - D1|D2|D3|D4|D5|D8|D11. Z tohoto důvodu se na cestě po Chorvatsku při změně směru jízdy na silnice označené jako naše dálnice ozve hláška odbočte na dálnici :( ,( pro tento ořech zatím řešení neznám)

Na další problém jsem narazil ve Vídni, je tam zpleť jejich dálnic prakticky po celém městě, takže se v některých případech se ozývá hláška pokračujte/odbočte na ulici Axx, tento problém ale řeší použití zápisu v sys.txt
Kód: Vybrat vše
[tts]
always_say_road_names=3

Když už jsem u těch zápisů v sys.txt, ví někdo co řeší zápis: automatic_direction_conversion=1 v sekci [tts]?
Naposledy upravil amatér dne 13 zář 2010 08:19, celkově upraveno 1
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jiří Zeman v 13 zář 2010 07:52

Ahoj, kde mám opravit hlášku Hruškové Dvory? Zuzka mi hlásí pouze Hrus Dvory. Je to obec u Jihlavy? Zkoušel jsem to dopsat do rules2.txt, ale bez odezvy. Dík ;)
jura
Jiří Zeman

Příspěvekod amatér v 13 zář 2010 08:08

Podívej se v jakém je to tvaru na mapě. Dej cíl, a napiš přesně to co se zobrazí v názvu obce v horním proužku.
amatér
Moderátor

Příspěvekod Labant Jan v 13 zář 2010 08:25

Pěkný den,zobrazuje se mi hlášení jeďte 800 (i 300)metrů po hlavní silnici pak budete odbočovat dolevo ,je To na silnici Nětčíce u Kroměříže směr Rataje .Děkuji pěkně .
MioMoov M610 LCD 5",unlock Visual iGO Primo 2.0 skin fmilan & amatér,mapy NQ
Labant Jan

Příspěvekod amatér v 13 zář 2010 08:39

Díky za upozornění, ten problém je v commands.csv na řádku
"priority_left","call 07-tts-nua-v2 Jedete jeďte po hlavní silnici silnici. držte se vlevo vlevo, vlevo. budete odbočovat vlevo vlevo, doleva.","1",

Kdo si na opravu netroufá, zde je již upravený soubor, stačí vyměnit za ten původní.
commands.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo