Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro PRIMO

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro PRIMO

Příspěvekod vu5936 v 10 zář 2010 12:39

Díky, díky, vzdávám se. Už formátuju kartu ...
vu5936

Příspěvekod Jasper v 10 zář 2010 15:12

Přátelé hledám dobrovolníka který by předělal proužky radarů pro z Gurjona ve verzi od zdejších tvůrců. Já přecenil svoje schopnosti a nedaří se mi. Potřeboval bych změnit pořadí ikon aby odpovídalo pořadí dle přiloženého proužku a doplnit ikony pro nízké podjezdy a váhová omezení. Já sice ty ikony proházel ale te´d jsou jich vidět někde půlky jindy dvě najednou a manipulací s hodnotou stripes se to sice mění ale stále mi některé ikony utíkají. Tohle prostě není můj obor. Je tady někdo kdo by se toho ujal. :?:
ico_speedcams.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2010 16:04

Tak to bych si dovolil se k Jasperově prosbě připojit :D
Ono je to vlastně jenom kvůli mně a možná ještě pár jedincům, kteří jsme si zvykli u radarů na ikony z iGO8 a které korespondují s klasickým dopravním značením.

Navíc jsou tyto "naše" GJ ikony pro vizuální varování (ico_speedcams.bmp) větší než default a proto je nutno dodržet velikost ikony, abych nemusel přesouřadnicovávat její umístění, to by sice nebyl až takový problém, ale jde o to, aby byla opravdu tak velká (letmým pohledem čitelná) jako stávající.

"Naše" GJ Ikony radarů na silnici (speedwarn.bmp) mají takové alfakanály, které ikonu zprůhledňují s ohledem na vzdálenost k ní.

Co se týče proužku list_speedcams.bmp nebo pro ta menu ručního vkládání, tak tento neexistuje pro "náš" GJ vůbec a dosud tam byl default, který předtím neodpovídal řazení ikon a teď po sjednocení dB, by byla škoda, kdyby v tomto menu byly Jasper upravené default ikony, když na mapě budou ikony jiné.

Moc předem děkuji tomu, kdo to zvládne a kdo je ochoten pomoci. Pro jistotu, aby to dobrovolník nemusel někde lovit příslušné "naše "GJ proužky a soubory .spr přikládám (speedwarn_list.bmp a speedwarn_list.spr jsou vlastně ty Jasperovy,bo jak píši výše, v GJ skinu dosud tyto odpovídající ikonám na mapě nebyly)
gj.zip
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 10 zář 2010 17:04

Teď bohužel nemám už čas, ale pokud to sem někdo do rána nepověsí, tak to dopoledne udělám ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jasper v 10 zář 2010 17:12

Milane to by bylo super. Je to asi poslední věc co nám chybí a já si s tím nevím rady. Něco dělám blbě a nevím co. Možná je to tím vypětím za poslední dny kdy jsem na tom dělal téměř nonstop. A dnešní noc mi dodala. Dělal jsem na tom asi do jedenácti a pak si to ještě jednou rozmyslel a od čtyř ráno jsem to dával do finální podoby. :?
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod brosl v 10 zář 2010 19:31

Kluci, co se týče grafiky, nemám problém pomoci.

Ale na rovinu, diskuzi o radarech tady sleduji už od začátku a za celou dobu jsem se nechytl. Možná jsem neskutečně natvrdlý, ale absolutně nemám tušení, o co konkrétně jde. Já používám standardní černé radary a jsem v poho. Pokud jsem alespoň trochu v obraze, jde o to vytvořit podle nějakého originálního proužku jeho novou verzi, která bude obsahovat možná hezčí ikony, určitě však zpřeházené pořadí a hlavně by měla mít zachované velikosti ikon a jejich umístění v rámci proužku?

Když tak prosím o stručný, ale pochopitelný popis úkolu - na SZ + potřebné zdroje či reference.

díky, bo
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
brosl

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2010 19:41

Boňo, ptáš se zbytečně, pochopil jsi to zcela dobře ;) . Pořadí ikon zde viewtopic.php?p=56361#p56361a ikony, které je nutno dle něj přeuspořádat jsou zde viewtopic.php?p=56362#p56362 vč. popisu jsou hned pod tím v přílože
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod brosl v 10 zář 2010 19:50

Ptal jsem se amatéra na způsob, jak rozkódovat ty nečitelné BMP. Dostal jsem od ně nástroj "iPAQ 31x Image Explorer", ale ten EXE file mi nejde pod Win7 spustit. Zobrazí chybovou hlášku a proces skončí. Nefunguje to ani se zapnutou zpětnou kompatibilitou. Máte k dispozici nějaký jiný nástroj fungující pod Win7 a nebo nemůžete poslat již ve standardním formátu BMP?

bo

EDIT: Už neřešte. V mezičase jsem si stáhnul instalátor z ofi webu a zdá se funguje.
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
brosl

Příspěvekod deusexx v 10 zář 2010 21:33

To samo to dělá mě.Chtěl jsem si dneska pohrát s ikonama radarů,bo už mě to drásá nervy,když to na mě řve v místě, který bylo označený jako nebezpečný,že se blížím k výběru mýtnýho :lol: A taky mě ten soft padá.A co mě to dalo práce,než jsem to tady na těch rozdělených discích o velikosti něco málo přes 1TB našel.A pak nic :twisted:
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod josef.r v 10 zář 2010 21:45

@brosl

funguje normálně i ve Windows7. Normálně ho používám
josef.r

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE