Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro PRIMO

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro PRIMO

Příspěvekod Jasper v 09 zář 2010 18:44

V této fázi nic zveřejňovat nebudu. ;) Není to hotové a navíc to budu opět měnit protože jsem debil. Znovu jsem to vše předělal a přesunul na pozici 10 která je v těch zápisech taky takže opět dvě vzdálenosti. Dneska na to už fakt se.. :twisted: Mám toho dost. :twisted:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 09 zář 2010 20:33

A odkud to Tome taháš? Já mám v Mirkově data.zipu ve skriptu stejného jména jenom:

<DISTTEXT class="txt_12bd bb_bb" x=75 y=198 w=40 distance=(%navigation.curr_speedcam.distance) visible=(%navigation.curr_speedcam.distance.valid && %navigation.curr_speedcam.category != 7 && %navigation.curr_speedcam.category != 10 && %navigation.curr_speedcam.category != 11 && %navigation.curr_speedcam.category != 13 ) >
<DISTTEXT class="txt_12bd ww_ww" x=75 y=198 w=40 distance=(%navigation.curr_speedcam.distance) visible=(%navigation.curr_speedcam.distance.valid && ( %navigation.curr_speedcam.category == 7 || %navigation.curr_speedcam.category == 10 || %navigation.curr_speedcam.category == 11 || %navigation.curr_speedcam.category == 13 )) >

A v Si skriptech jsou to taky jen dva řádky...
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 09 zář 2010 20:40

:o No to mi ho vyndej. :lol: Tak teď nevím kde se to tam vzalo. :roll: Já se fakt picnu. :?
Tome už mi raději nic neříkej. Teď jsem to předělal znovu a vlastně zbytečně. :twisted: Už nic nepředělávám takhle to zůstane :mrgreen: Teda jestli to funguje což předpokládám že jo. Ale zkoušet vzhledem k asi dvěma promile to pojedu až zítra :oops:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 09 zář 2010 21:01

Dneska jsem v terénu odzkoušel zbytek nastavení zvuků v zápisech v sekci pro úsekové radary [speedcam_category:3]. Nic, co by mne posunulo o kus dopředu jsem už bohužel neobjevil. Shrnutí mých poznatků pro zvuky v režimu TTS (is_spoken=1) je toto:

Oznámení o přiblížení TTS hlasem
Kód: Vybrat vše
activated_spoken_type=
  speech ;... přečte TTS hlasem text v záznamu activated_speech. Text přečte u obou radarů v páru, jako by se jednalo o dvě nezávislá měření.
  none ;... žádné hlasové oznámení. Toto nastavení je nutné, pokud nechceme oznámení TTS, ale jako zvuk ze souboru wav ze složky Audio.
activated_speech="Measurement panel ahead."
  ; text, který má přečíst TTS hlas. Překlad je třeba uvést do slovníku v lang.

Oznámení o přiblížení zvukem wav
approach_beep_spoken_type=
  speech ;... tato hodnota nedělá nic, pro tento případ navíc ani nedává smysl. Hlasové oznámení viz záznam activated_spoken_type=speech.
  none ;... defaultní hodnota, nijak se neprojevuje.
  alert ;... hodnota se nijak neprojevuje.
approach_beep_speech="Approach beep."
  ; tento zápis s ohledem na předchozí parametr speech nic nedělá.
approach_beep_sound="!proxi"
  ; v případě zapnutých neTTS zvuků přehraje uvedený zvuk !proxi.wav ze složky Audio. Zápis přehrává i vlastní zvuky.

Oznámení o překročení rychlosti
overspeed_spoken_type=
  speech ;... přečte TTS hlasem text v záznamu overspeed_speech.
  none ;(alternativně 0) ... žádné zvukové oznámení.
  alert ;(alternativně 1) ... udělá systémový defaultní beep. Vlastní wav soubor uvedený v parametru overspeed_sound ignoruje.
overspeed_speech="Overspeed sound."
overspeed_sound="!alert5"
  ; uvedený vlastní zvukový soubor ignoruje, místo toho přehraje defaultní Primo zvuk !proxi.wav.

Začátek měřeného úseku
section_start_spoken_type=
  speech ;... zápis nedělá vůbec nic, žádné oznámení TTS hlasem se neozve.
  none ;(alternativně 0) ... zápis se nijak neprojevuje, protože se neprojevují ani zápisy, které by měly
  alert ;(alternativně 1) ... zápis nedělá vůbec nic, žádný wav zvuk (zde vlastní dodaný !sectionstartA.wav) ani defaultní Primo zvuk se neozve.
section_start_speech="Section start."
  ; vzhledem k předchozímu zjištění záznam nic nedělá.
section_start_sound="!sectionstartA"

Konec měřeného úseku
section_end_spoken_type=
  speech ;... zápis nedělá vůbec nic, žádné oznámení TTS hlasem se neozve.
  none ;(alternativně 0) ... zápis se nijak neprojevuje, protože se neprojevují ani zápisy, které by měly
  alert ;(alternativně 1) ... zápis nedělá vůbec nic, žádný wav zvuk (zde vlastní dodaný !sectionend.wav) ani defaultní Primo zvuk se neozve.
section_end_speech="Section end."
;section_end_sound="!sectionend"

Začátek a konec úseku jsem testoval asi nejdůkladněji. Zkoumal jsem i závislosti, jestli třeba začátek a konec úseku není v kolizi s některým typem oznámení o přiblížení a nenahrazuje je. V žádném režimu ani v žádné zkoušené kombinaci activated_XXXX, approach_beep_XXXX, hlas TTS, hlas neTTS jsem nezaznamenal úspěch a kategorie zatvrzele mlčí.

Oznámení v úseku
section_beep_spoken_type=
  speech ;... přečte TTS hlasem text v záznamu section_beep_speech.
  none ;(alternativně 0) ... žádné zvukové oznámení.
  alert ;(alternativně 1) ... přehraje uvedený vlastní zvuk !sectionbeepA.wav ze složky Audio. Zápis přehrává i vlastní zvuky.
section_beep_speech="Section beep."
section_beep_sound="!sectionbeepA"
  ; zvuk !sectionbeepA.wav ze složky Audio, který se má přehrát.

Uvedená nastavení jsem zkoušel i s různým pořadím zápisů oznámení i pořadím min_frc=-1 před i po zápisech.

Tady moje invence končí :( . Je taky možné, že dělám nějakou školáckou chybu a nebo že pravidelná hygiena v podobě resetu a pravidelného promazání save při každé změně by pomohla. Nevím. Pokud máte nějaký vlastní úspěch, podělte se o něj s ostatními, protože navzdory polopatičnosti záznamů je to fakt mysterium. (I když v práci mám šéfa Maďara a už se raději nedivím vůbec ničemu... :roll: )
Naposledy upravil vu5936 dne 09 zář 2010 21:31, celkově upraveno 1
vu5936

Příspěvekod tomasii v 09 zář 2010 21:13

@vu5936: Moc tvým zápisům nerozumím (máš-li je přesně tak, jak uvádíš). Proč jsou vždy první nezastředníkované řádky ukončené rovnítkem bez hodnoty? např.:
activated_spoken_type=
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 09 zář 2010 21:24

tomasii píše:A odkud to Tome taháš? Já mám v Mirkově data.zipu ve skriptu stejného jména jenom:
<DISTTEXT ....
<DISTTEXT ....
A v Si skriptech jsou to taky jen dva řádky...

JJ, jak v origo data.zip tak v GJ jsou tyto řádky dva (různé), ale to nic nemění na tom, že tyto dva jsou tam právě proto, že se mají zobrazovat u radarů 2 údaje, ale jelikož mají stejné souřadnice (pod radarem) a různé "visible", tak buď ten nebo ten údaj se střídají.
U jasperových zápisů má třetí řádek (souřadnice jiné - o něco výše a vlevo) a jinak je visible totožný s řádkem druhým, tudíž je to duplicita.
Takže Tome asi fakt byly ty dnešní "stresy" zbytečné . Nicméně u radarů typu 7, 10, 11 a 13 má tento dvojí údaj o vzdálenostech (buď ten nebo ten) a na stejném místě jistě určitý význam, takže je nakonec dobře, tyto pozice si nechat do foroty až zjistíme, proč a na co to tam je, bude se to ještě nakonec hodit ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 09 zář 2010 21:36

Hmm, trochu jsem ten zápis poupravil, ale v zájmu přehlednosti se to moc nedá. Šlo mi spíš o úplnost pokusů a o vysvětlivky variant v zápisech než o copy&paste návod. Kdyby to bylo úplně matoucí, tak to klidně smázněte.
vu5936

Příspěvekod amatér v 09 zář 2010 21:57

Zde je mé řešení pro mobilní radar:
při překročení pípání defaul zvuk
;[speedcam_category:1]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Mobile speed camera ahead."
activated_min_speech_repeat_delay=-1

approach_beep_spoken_type=none
section_start_spoken_type=none
overspeed_spoken_type="a"
section_beep_spoken_type=none
section_end_spoken_type=none

min_frc=-1
approach_beep_sound="!proxi"

při překročení mluvené slovo, ale je to nepříjemné pořád dokola :( Chtělo by to najít nějaké řešení, jak prodlevu mezi opakováním zápisu prodloužit,
[speedcam_category:1]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Mobile speed camera ahead."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
overspeed_spoken_type=speech
overspeed_speech="Zpomalte"

Na řádku activated_min_speech_repeat_delay=-1 už jsem zkoušel všechno možné, ale prodleva je pořád stejná, žádný rozdíl.
Jo a nic nemusím promazávat v save, pokud tyto zápisy změním.
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 09 zář 2010 22:04

To "activated_min_speech_repeat_delay" už tu někdo popisoval ... určuje to počet opakování upozornění na radar, ne prodlevu mezi kecy při překročení.
Co kdybys napsal třeba "Zpomalte, , , ," ?
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 09 zář 2010 22:26

Když dáš -1 je to pořád dokola, dáš 1 - 1000000000000000000000000000000000000000, je to pořád dokola :D
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE