Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GJ skin pro PRIMO 1.1.

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: GJ skin pro PRIMO

Příspěvekod kasy v 06 zář 2010 13:49

Díky všem za vysvětlení. Není náhodou k mání manuál ke Gurjonovi, abych tu zbytečně neplýtval místem a nepřipravoval vás o čas? :)
MIO C520; Primo 9.6.2.209584 na MFD, Content na SD, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
Čína 7" s DVB-T, 4GB NandFlash, Primo 9.6.5.245577, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
kasy

Příspěvekod mirek1011 v 06 zář 2010 23:24

Zdravím, trochu sleduji tu těžkou práci kolem úprav skinů a radarů, jen mi uniklo, proč se ty dobré věci v dalších úpravách ztrácí. Například v GJ_v2.13 je zalená "ECO" trasa krom těch tří standardních a v úpravě "Si" to není, zato přibyly dle mého zbytečnosti v horním řádku (kláv.,commander,notepad), to si přece za jízdy nikdo neotvírá a tudíž si může výše zmíněné app. spustit někde ve spouštěči. Moc té práci fandím, ale ty "brejky" fakt nechápu, takhle to nebude nikdy v nějaké "normě", o kterou se tu předpokládám všichni snaží. :|
Xiaomi Mi Max3, Nextgen 9.35.2.223260 s UX bez skinu
Prestigio GV7777, Primo 2.4 s UX bez skinu
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
mirek1011

Příspěvekod SvoDa v 07 zář 2010 06:12

@ Mirku 1011:
1. zelená trasa v Si úpravách samozřejmě je, je jen otázka, jestli ji máš tak, jako v origo skinu či bez jakéhokoliv skinu navolenou v menu - nastavení - zelená trasa - vypočítat také zelenou trasu. A samozřejmě se taktéž počítá jako jedna z alternativních, nebo si ji nastavíš v nastavení trasy jako prioritní. V tomto se skin GJ a ani v úpravách "Si" neliší ;)

2. Externí aplikace v horním proužku po kliknutí na spodní proužek přibyly proto, že je někteří z nás používáme a zdálo se nám to jako jednoduché řešení pro přístup k nim. Volání externích aplikací z běžícího Primo pro nás (některé) zbytečnostmi nejsou.
Za jízdy na ně neklikáme (snak kromě BT a proto jsou v horním proužku, abys po spuštění spodního proužku za jízdy "omylem" na žádnou z těch nahoře neklikl a krom toho, nevím, jestli sis toho vůbec všiml, si všechny ty aplikace můžeš v menu - gurjon nastavení - system (až na konci) povypínat.
Dále, my jsme s IvoK přišli s voláním externích aplikací ze skinu v rámci úprav origo skinu 2.13 a Gurjon s nimi přišel ve skinu 2.14., ikdyž je volá odjinud. IvoK už několik dní intenzivně pracuje na tom, aby se externí aplikace, krom Gurjonova řešení jejich volání, volaly z mapy jiným, "elegantnějším" způsobem, než přes "naši" horní lištu a až to vyřeší, "naše" horní lišta tímto už nebude třeba, takže ji považuj za přechodné řešení, které v další verzi zanikne.

3. DB radarů (speedcam.txt pro skin Gurjon_Si viewtopic.php?p=55012#p55012 ) je "zatím" jiná jen proto, jelikož jsou tam jinak (z iGO8) pospřeházeny některé ikony, ale pokud sleduješ diskuse ve vlákně o radarech, už se na tom pracuje, aby to bylo jednotné a jednotné to bude.

4. Každý skin je do jisté míry "brejk" jinam a nikdo tě nenutí ten či onen používat, pokud ti nevyhovuje. Vyber si to, co ti vyhovuje, nebo sám přilož ruku k dílu ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 07 zář 2010 10:32

Mirek1011 píše:
Moc té práci fandím, ale ty "brejky" fakt nechápu, takhle to nebude nikdy v nějaké "normě", o kterou se tu předpokládám všichni snaží.

Máš pravdu, nikdy to nebude v nějaké "normě", a taky se tady o ni nikdo nesnaží. Každému vyhovuje jiný vzhled a právě proto se upravuje a upravuje.
Jediná "norma" je default a i ta se s vývojem mění , jinak jak už psal Dan ve 4. bodu předchozího příspěku.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 07 zář 2010 13:14

Kluci, verzi skinu GJ_2.14 v úpravách "Si" mám už nachystanou, ale jelikož se ještě stále diskutuje o novém řazení ikon pro jednotlivé typy radarů, což vyvolá překopání proužků s ikonami radarů, změnu souboru igo9.ini v data.zip, popř. zápisů v sys.txt a i změny v langu, počkám se zveřejněním GJ_2.14 v úpravách "Si", než se to vyřeší.

Ti, co zkoušeli originál GJ skin verze 2.14 však ví, že změna verze GJ skinu 2.14 oproti 2.13 spočívá jen v možnosti volání externích aplikací, které jsme my již ve skinu 2.13_Si, byť jiným způsobem, měli a jelikož nevím, kdy skončí diskuse a "ustálení" názorů kolem řazení radarů, skočíme asi rovnou s "Si" úpravami a s popisovanými změnami kolem radarů až do verze skinu 2.15.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

RE: GJ skin pro PRIMO

Příspěvekod liboramik v 07 zář 2010 14:35

: failed to open file: ui_igo9/480_272/ui/green_480_272.ui exiting application - tuto chybu mi to hlásí po nainstalováni a opětovném spuštění skinu GJ 2.13 si nevíte prosím někdo co to chce? Děkuji.
liboramik

Příspěvekod SvoDa v 07 zář 2010 15:00

nezkoušíš to třeba s předchozí verzí Primo. Skin 2.13 je pro Primo 1.1.
Pro primo "staré" Primo je skin 1.13
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod liboramik v 07 zář 2010 15:11

mam to Primo 1.1 je to v Navonu N750
liboramik

Příspěvekod SvoDa v 07 zář 2010 16:05

nezasahoval jsi nějak do data.zip ?
Bez skinu ti to jede OK ?
Promaž (po záloze) Primo/save a zkus to znovu, vč. navolení skinu
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mirek1011 v 07 zář 2010 18:33

Jasně, že ty stálé změny (k lepšímu) chápu a také si toho vážím, to byste mne špatně pochopili. Jen jsem se zmínil, že tam ta "zelená" není. Vím, že je v nastavení ta volba si zelenou zapnout či vypnout, ale mám ji jen u 2.13 a 2.14, jakmile dám ten skin s "Si", tak to vše z nastavení zmizí (MioMoov 370), tak nevím. Jinak nevím, komu to dělá také, ale pečlivě jsem pročetl všechny potřebné úpravy a pak také provedl, u hlášení radarů hlasem mi to hlásí jen některé. Čili ikona radaru je vidět, jak se k ní blížím, ale hlásí to tak polovinu. Vůbec to nehlásí ty ostatní "audio" jako přejezdy, nebezpečná místa apod., vše jsem udělal tak, jak tu popisujete. Dále nevím, kde je chyba, že občas spadne aplikace při změně skinu a někdy i při použití mapchangeru - pak je zapnutá poslední mapa např. Navteq, ale přístroj tvrdí (ikona), že je spuštěn Teleatlas. Ale nemusí nikdo reagovat, jen vysvětluji, co tu sleduji a co řeším.
Vážím si práce všech, co na tom dělají a snažím se pochopit směr, kterým to nakonec půjde. Pro nás nepokročilé by bylo jednodušší, kdyby se některé věci upravily jednou a pak jen změny skinu, hlasu apod., jako to bylo u iGO8. To, že se musí sahat na hodně míst kvůli změně skinu či scheme nebo db radarů, hlášení TTS a pod. je hodně náročné, zvlášť se pak vracet s úpravami zpět. Něco je totiž "vyměnte za ...", něco " smažte ", něco " přidejte nakonec" a právě že si dělám s každou změnou zálohy, návrat je téměř nemožný, vždy je něco špatně a nebo si to ta "sviňa pamatuje a musí SAVE do dža - a další čtvrthodina než to vše nastavím, o zápisu všech Oblíbených nemluvě.
Ale jinak, díky, počkám na budoucí řešení, sám bych to těžko časově zvládal.
Xiaomi Mi Max3, Nextgen 9.35.2.223260 s UX bez skinu
Prestigio GV7777, Primo 2.4 s UX bez skinu
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
mirek1011

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu