Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro PRIMO

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro PRIMO

Příspěvekod Jasper v 06 zář 2010 13:15

Mirku je to tam napsáno :) CZSK_100821_txt_Primo1.1.zip vychází z databáze PLUS tedy rozšířené kdežto CZSK_100821_txt_Primo1.1_základní.zip jsou opravdu pouze radary. Takže stabilní, mobil, úsekový a semafor. Ale tu od příští aktualizace nebudu dělat. Ať si prostě každý v Primu vypne to co nechce. ;)
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod amatér v 06 zář 2010 13:38

To mi jako chceš taktně sdělit, že je to má poslední aktualizace radarů? Co budu dělat třeba za rok?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod TerrySK v 06 zář 2010 13:44

Jasper píše:Dobrá otázka. A odpověď je že to nebude jednoduché. Protože od pozice 16 neznáme kódy jednotlivých typů radarů. :( Viz ta tabulka co je tady pár příspěvků zpátky.

Mysliš ako zaradenie v tvojom baličku a v ňom kod na priradenie k danemu poradiu ikony asik, ja sa ešte opytam na to či sa niekomu podarilo vložiť ďalšiu kategoriu upozornenia alebo radaru, myslim tam čo je možnosť nastavenia editacie, Zvuky a upozornenia/upozornenie na blízkosť.

Alebo mi poradíť kde hľadať konkretny zápis, by som sa s tym skusil pohrať. Dík za každu radu po PM
TerrySK

Příspěvekod Jasper v 06 zář 2010 13:50

amatér píše:To mi jako chceš taktně sdělit, že je to má poslední aktualizace radarů? Co budu dělat třeba za rok?

:lol: :lol: Já zapoměl. Ale zrovna ty takový profesionál že by si nedokázal v primu všechno vypnout a nechat pouze základní radary. ;) No tak teda jo. Já ji speciálně pro tebe budu dělat. ;) Ale pst nikomu to neříkej nebo se strhne lavina požadavků :roll:
Jasper
Administrátor

Příspěvekod expertdb v 06 zář 2010 14:04

TerrySK:
myslíš tuto část v common /ui/variable_def ? Tady si přidáš nebo zakážeš nebo přehodíš řádek ve vyběru radarů.
Kód: Vybrat vše
<userlist extendedSpeedCamList text="str" id="int" visual="bool" audio="int" visible="bool" speedlimit="bool">
    <view visibility_filter=visible/>
    <default visible=1 speedlimit=false>
    <row  text="Speed Camera"               id=0 visual=0 audio=0  visible=(%lua.speedcamAllowed) speedlimit=true>
    <row  text="Mobile Speed Camera"        id=1 visual=0 audio=0  visible=(%lua.speedcamAllowed)>
    <row  text="Built-in Speed Camera"      id=2 visual=0 audio=0  visible=(%lua.speedcamAllowed) speedlimit=true>
    <row  text="Average Speed Camera"       id=3 visual=0 audio=0  visible=(%lua.speedcamAllowed) speedlimit=true>
    <row  text="Red Light Camera"           id=4 visual=0 audio=0  visible=(%lua.speedcamAllowed)>
   <row  text="Railroad Crossing"          id=5 visual=0 audio=0 speedlimit=true>
    <row  text="Dangerous Area"             id=6 visual=0 audio=0 >   
    <row  text="Measurement Panel"          id=8 visual=0 audio=0 speedlimit=true>
    <row  text="School Zone"                id=9 visual=0 audio=0 speedlimit=true>
    <row  text="Dangerous Turn"             id=10 visual=0 audio=0 speedlimit=true>
   <row  text="Tunnel"                     id=11 visual=0 audio=0 visible=(%lua.speedcamAllowed) speedlimit=true>
    <row  text="Other Dangerous"            id=12 visual=0 audio=0 >
    <row  text="Hospital, Ambulance"        id=13 visual=0 audio=0 >
    <row  text="Police Control"             id=14 visual=0 audio=0 speedlimit=true>
    ;<row  text="Congestion Charge Zone"     id=15 visual=0 audio=0 >
    ;<row  text="Dangerous Area"             id=31 visual=0 audio=0 >
</userlist>
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod Jasper v 06 zář 2010 14:25

TerrySK píše:Mysliš ako zaradenie v tvojom baličku a v ňom kod na priradenie k danemu poradiu ikony asik, ja sa ešte opytam na to či sa niekomu podarilo vložiť ďalšiu kategoriu upozornenia alebo radaru, myslim tam čo je možnosť nastavenia editacie, Zvuky a upozornenia/upozornenie na blízkosť.

Alebo mi poradíť kde hľadať konkretny zápis, by som sa s tym skusil pohrať. Dík za každu radu po PM

Jde o ty údaje které jsou v té tabulce ve žlutém sloupci "mod" a zeleném "txt". Ten zelený jsou platné kódy pro Primo 1.1. Takže jak vidno umí pracovat s typy 1-17 a navíc 69 čili celkem 18 různých typů. Ty ostatní kódy neznéme a netuším kde je zjistit. Jestli je to někde v lua souborech. Fakt nevím. Jenže aby to nebylo tak jednoduhé tak rozšířenou databázi dělám ve formátu spud která zná pouze ty kódy ve žlutém sloupci "mod". Jenže ta utilta zná poze prvních 15 a víc nejsem schopen editovat. Samozřejmě že všechno jde a tohle by nebylo vyjímkou ale musel bych udělat dvě verze převodníku spud - txt a bylo by to komplikované a časově náročnější. A právě z tohoto důvodu jsem chtěl to sjednotit.

Shrnuto a podtrženo. Jsem schopen tvořit databázi 15ti typů "radarů" a tyto přiřadit do 17ti pozic v proužku pro Primo.
Ale teď mě tak napadá jedna podstatná záležitost. Jak donutíme Primo aby nám v nastavení radarů zobrazilo tu nepoužitou pozici 6 :? Jestli se nepletu tak vidět není. Bude stačit zápis do igo9.ini :?: Obávám se že ne :roll: Ty další tam zápiy mají ale v nastavení je nevidím. :?

EDIT tak jak se zdá tak na tu moji otázu mi odpvěděl expertdb. Ale ten zápis mi nějak nekoresponduje s proužkem pro Primo. Není to náhodou z Gurjona :?:
Jasper
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 06 zář 2010 14:31

Tak pro jistotu "používej" jen ty pozice, které viditelné jsou.
Čím míň změn v iGO9.ini, tím líp
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 06 zář 2010 14:43

Je to z Gurjona. :idea: Takže pro zobrazení té pozice by se musel upravit zápis ve variable_def. Začíná to být zbytečně složité :evil: Přestává mi to myslet. :oops: Takže kdo bude chtít aby mo chodily korektně radary tak bude muset stáhnout příslušné nové proužky, upravený igo9.ini, upravený dictionary.lang a ještě k tomu předělaný variable_def.ui :roll: No skvělý. Vůbec nemám pochybnosti jak to někteří jedinci zvládnou. I když gurjonisti to budou mít snažší. ;)
Jasper
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 06 zář 2010 14:47

Tome, myslím, že to přestanem komplikovat.
Vrať se k tomu, že budeš dělat x kategorií (viditelných a ručně editovatelných) a k těm se jen (jednou provždy) vytvoří 3 příslušné proužky (default a Gurjon) s předělanými ikonami.
To vyvolá pouze změnu v iGO9.ini, nebo kdo nebude chtít rýpat do iGO9.ini, tak v sys.txt a pak změnu langu, toť vše.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 06 zář 2010 16:14

amatér píše:Proužky pro radary jsou tři
- ve složce rozlišení je to:
- speedwarn_list.bmp - ikonky v nabídce nastavení konkrétnho radaru

- ve složce common
-ico_speedcams.bmp - ikonky v mapě při přiblížení (společně s rychl. limitem)
- speedwarn.bmp - ikonky v mapě

Všechna ostatní pojmenování proužků radarů jsou od konkrétního skinu.

EDIT: hraniční přechody přece hlásí PRIMO samo, dokonce si to můžeš nastavit, aby je hlásilo i při simulaci. Není zbytečné je dávat ještě do radarů?

Mirku já jsem z toho fakt už dnes nějaký zmatený. To co píšeš sedí ale ve složce rozlišení je taky soubor speedwarn.bmp a ten proužek má jinou velikost než ten stejného názvu v common. :roll: K čemu slouží :?:
Jasper
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE