Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod mkb v 02 zář 2010 08:14

Ještě k tomu problému Fandy.
Vše v navigaci v tom místě ukazuje správně. Ale Zuzka hlásí "opusťte dálnici na E50". Ale D1= E50.!! Opustit by znamenalo na E55.

ffscreen_00008.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fanda v 02 zář 2010 10:07

@amatér: to počasí zatím není moc dobré, ale třeba se to zlepší.
A teď k Zuzce. Kromě té chybné hlášky jsem potřeboval srovnat i hlasitost (na GC5010) a použil jsem tebou doporučené nastavení:
[dynamiccompressor]
compressor=1
gain=6
Teď už je to dobré, srovnala se hlasitost s hlasitostí standardních hlasů.
Ta navržená úprava Pokračujte po silnici E50 od voviho funguje dobře, ale trochu to mate. Já přece jel a jedu po D1 (kdo ví, že to je ještě silnice E50, pokud si to nepřečte), měl bych se maximálně držet vlevo. To je pouze můj náhled na věc, pro programátora to může být problém, protože zná další souvislosti, který běžný uživatel nevidí.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fmilan v 02 zář 2010 15:27

@ Danny_S: vyzkoušej nějakou mp3 přímo z přehrávače přístroje. Uvidíš (spíš uslyšíš :lol: ), jestli je něco s přístrojem nebo je problém v Primu.
A ještě překontroluj nastavení hlasitosti přístroje jako takového, ne jen v Primu.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Gambáč v 02 zář 2010 16:26

amatér píše:Pro kristapána lidi, přestaňte už konečně nesmyslně módit ty vaše sys.txt. Originální zápis v igo9.ini je
[speedcam_category:1]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Mobile speed camera ahead."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
Proč to dubluješ do sys.txt. Překlad téhle hlášky si to bere z lang. Pokud chceš ty švestky, otevři si soubor Dictionary.lang v Lang_Czech.zip a tam změň zápis.

To jsem potřeboval vědět. Úprava sys.txt je mnohem jednodušší a dá se upravovat přímo v PNA editorem, když hodně laboruješ. Občas se stává že něco pokopeš (hlavně zazipování) a PNA se třeba restartuje a jsi v terénu nahraný, přepsat sys.txt ale není problém. Navíc s každým upgradem data.zip nebo hlasu budu muset opět upravovat. SYS.TXT mám pořád stejný :)
Konkrétně hlášení radarů se stále mění a když testuju různé verze, je to nejjednodušší a nejrychlejší způsob.

Každopádně díky za info a už vím jak se to má dělat korektně. ;)
Gambáč

Příspěvekod josef.r v 02 zář 2010 18:30

Hlásím návrat z dovolené, no byla krátká, ale ta delší mě teprve čeká v říjnu a přidávám pár postřehů:
- Zjistil jsem, že ta proluka, o které jsem zde už psal v "odbočte na....ulici xyz", je způsobená čárkou za "na" v příslušném řádku v rules2.txt (při vymazání čárky je hláška už plynulá odbočte na ulici xyz) ..........."{RUL}\2 na \4" místo ............"{RUL}\2 na, \4"

- Dál mě napadlo, že někdy slovo ulici je zbytečné, místo např. odbočte na ulici Mánesův most, by mohlo být jen odbočte na Mánesův most, ale u odbočte na ulici Dlouhá, tak ta ulici je vhodná

Vyřešit by to šlo jako v němčině, kde mají také různé hlášky auf das, auf die atd. podle toho co následuje.

- Dál by bylo možná lepší dát ještě každé "potom" nebo "pak" slovo ",a", zní to lépe a srozumitelněji

- Hláška následuje ostrá vpravo -- by bylo lepší následuje ostrá odbočka vpravo, hned v prvních řádcích commands

Poslední, to je jen můj subjektivní názor, U poslední hlášky před odbočením bych přidal ještě "teď" nebo "nyní" Teď obočte vpravo místo současného "Odbočte vpravo"

@ jinak toho panáka si rád někdy dám :)
Naposledy upravil josef.r dne 02 zář 2010 19:09, celkově upraveno 1
josef.r

Příspěvekod honzast v 02 zář 2010 19:03

A co tato čárka?
)(?:PO!{KICKOFFSAMPA})?(?:[^{]+{\3ND})?)/-->"{RUL}\2 na kterém, \4"

a je jich tam více
NONAME Čína 5" Win CE6, 800x480, 128RAM, PRIMO 8.5.11.168090, Xperia Arc S neotevřený, Android 4.0.4 Primo pro Android Think 1.1 ver. 9.6.7.235654
honzast

Příspěvekod Joska v 02 zář 2010 20:08

pánové, mám dotaz, dle popisu jsem vypnul pípání radarů, vše v pohodě, nepípají, ale mám tam přejezdy a ty otravují s pípáním při překročení rychlosti. Jde to nějak vypnout? Pokud to tady někde je tak se omlouvám, ale nenašel jsem to.
Navon N670 plus Primo 2.0.1, skin fmilan & amatér
Freelander 7" PD10 3G Pro Android
Sony NV-U93TC
Huawey P9 Lite
Joska

Příspěvekod vovi v 02 zář 2010 20:45

Mělo by pomoci toto do SYS.TXT:
Kód: Vybrat vše
[warning]
overspeed_sound=0

To vypne globálně pípání při překročení u všech radarů a podle mých pokusů to přebije i nastavení u jednotlivých radarů v igo9.ini.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Joska v 02 zář 2010 21:02

dík, zítra odzkouším a dám vědět, a ještě gong před hlášením, te mě silně rozčiluje.
Navon N670 plus Primo 2.0.1, skin fmilan & amatér
Freelander 7" PD10 3G Pro Android
Sony NV-U93TC
Huawey P9 Lite
Joska

Příspěvekod Jerry v 02 zář 2010 21:27

[sound]
ding=0
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)