od yksyks v 04 led 2011 20:54
To jsem rád, že jsem mohl konečně taky něčím přispět. Přijít na to mi zabralo asi hodinu, prostě jsem si do Excelu nacpal svoje data, kterých bohužel mám dost málo, a pohrál jsem si s rozdíly mezi nimi. A vykouklo na mě, že když jsou blízko od sebe, tak ten rozdíl odpovídá počtu dní. A pak jsem si všiml, že když je to přes hranici měsíce, tak tam něco přibyde. A to něco se pokaždé měnilo, tak jsem z toho odvodil — a věřím, že správně — že to je počet dní v měsíci plus konstanta. Tak teď ještě odhalit ten skok při změně roku.
K čemu je ale tahle komplikovanost Primu dobrá, netuším.
S tím Excelem to byl můj původní záměr, ale obyčejným vzorcem to nepůjde, musí tam být cyklus, který projede konkrétní měsíce mezi daty a doplní počty dní, jenže to do vzorce už nejde, muselo by se do Visual Basicu, a ten já zrovna moc neumím. (Programování jsem vzdal před mnoha lety, takže mi zbylo jen to "programátorské myšlení", ale konkrétní řešení bych radši někomu přenechal.) Taky by se to dalo řešit nějakou předpočítanou pomocnou tabulkou pro jednotlivé měsíce, ale to by mělo svá omezení. Ale možná na to nakonec dojde.
Tak teď ještě nějaká data pro různé roky. Neuměl by to někdo nasimulovat v simulátoru? Já do svý navigace jiný datum nedostanu, leda tak ten rok 2007, když ji natvrdo zrestartuju bez signálu. Stačilo by pár dat pro různé roky.
Evolve Multitraxx 4GB (480 x 272) • Primo 2.0.1 (9.6.5.221194) • skin diMkaWA -TomSoft 1.5.3 (a) • NQ 2013.Q2