Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod SvoDa v 31 srp 2010 19:12

To víš, že zkoušel, ale možná jsem to nenapsal přesně:
1. máš mapu bez trasy
2. naplánuj jakoukoliv "provizorní" trasu od jakéhokoliv začátku - GPS se tím vypne
3. tuto provizorní trasu smaž
4. načti jakoukoliv jinou trasu se začátkem jinde než na tvé skutečné pozici
5. dej průlet a "letíš" z místa začátku uložené trasy a nikoliv tebou zvoleného začátku dle bodu 2.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 31 srp 2010 19:16

Do prvního postu jsem přidal další aktualizaci hlasu Zuzana v.3, kde jsem opravil všechny chyby, na které jste mě upozornili v průběhu dne, na které jsem přišel sám na dnešních cestách, a josef.r mi ještě poslal fonetickou výslovnost názvů ulic, ty jsem doplnil do rules. >> key stejný jako u včerejší aktualizace, stačí tedy pouze prostá výměna ve složce voice.
Mimo to jsem upravil hlas Zuzana v.2, tak že jsem vrátil hlášky o vzdálenosti k dalšímu manévru, aby nebyli zbytečně nahuštěné v místech, kde je více po sobě jdoucích manévrů, nastavil jsem distanci na 3000 m, pokud je tedy vzdálenost k dalšímu manévru kratší, tato hláška nezazní. >> key je upraven, takže obě verze mohou být ve složce voice společně a výběr musíte provést manuálně.Tato verze je označena jako Zuzana v.3.1

Do hlasu Zuzana v.2.1 jsem zakomponoval jednu nachytávku :D , takže, kdo ji první objeví, má u mne panáka. :lol: :lol: :lol:

Edit: panáka má i mne josef.r viewtopic.php?f=74&t=1508&start=230#p55730
Naposledy upravil amatér dne 11 zář 2010 23:58, celkově upraveno 2
amatér
Moderátor

Příspěvekod Miroš v 31 srp 2010 19:39

Váš cíl je vpravo - to aby jsme neparkovali v protisměru?
Edit: ono to rozlišuje i cíl vlevo. V simulaci.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod fmilan v 31 srp 2010 19:45

amatér:
Milane, tak jsi to trochu odflákl, to sis nevšiml toho bugu obdočte

Tak to jsem si opravdu nevšiml :oops: . A teď zkouším původní verzi a hlásí "odbočte". U čeho to mělo být? já jsem u kruháčů jaksi podvědomě hlídal tu němčinu

@ Miroš: ono to rozlišuje i polohu průjezdních bodů ;) a obojí i v reálu :lol:
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 31 srp 2010 19:53

:lol: :lol: Jo jo, vpravo, vlevo cíl i průjezdní bod. To je proto, když tak pracně plánujete, aby jste věděli kam jít :lol: :lol: :lol:

@ fmilan, nebylo to všude, jen pro určité sekce, podle typu manévru (holt, uděláš jednu chybu a pak přes ctrl+v ji rozneseš jako vir :lol: )
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 31 srp 2010 19:55

ale to už tam bylo i v tom včerejším :!:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 31 srp 2010 19:55

Ahoj, před chvílí jsem s verzí 2.100830 projížděl trasu v Praze po Liberecké, která se pak mění na D8 a dál jsem sjížděl z dálnice na Březiněves a Mělník. Zaznamenal jsem toto:
- V místech, kde se Liberecká mění v dálnici D8, při míjení odbočky na Letňany, Tesco, atd. Zuzana hlásila "Odbočte vlevo na <pauza> silnici 8". Na rovné silnici, resp. dálnici je to těžko proveditelný manévr :) Spíše by asi mělo být držte se vlevo.

Na sjezdu na Březiněves a Mělník Zuzka nejdřív zahlásila:
- Jeďte 300m, pak odbočte vpravo na silnici 243 směr Praha Breziněves (řekla r, ne ř).
- Když jsem na sjezdu sjel a byl už tak 30 m za ním, tak ohlásila "Opusťte dálnici na <pauza> silnici 243 směr Březiněves". (bez té Prahy to už bylo OK)
- Docela je legrační zpěvná intonace slova Teplice, jakoby škytla nad i.

Na mém HW je Primo docela pomalé (CPU 528 MHz, RAM: 288 MB :o ) a obecně všechno (TTS i wav-y) hlási se zpožděním cca 30m. Manévr se sjezdem opusťte dálnici je ale v praxi hodně nepříjemný. Bylo by možné ještě zvážit ta dálniční oznámení typu odbočte..., sjeďte na ... a trochu je přečasovat jinak?

Jo a zapomněl jsem, nechce se se mnou rozloučit :(
Naposledy upravil vu5936 dne 31 srp 2010 20:02, celkově upraveno 1
vu5936

Příspěvekod amatér v 31 srp 2010 19:57

V dnešní aktualizaci už jsou dálnice opravené.
amatér
Moderátor

Příspěvekod josef.r v 31 srp 2010 20:24

Ahoj, v rychlosti další věci, co jsem vypozoroval při simulaci: Následuje "kruvý objezd" místo kruhový a potom to "odbočte na......silnici xyz", jestli by s tim něco šlo udělat, je tam taková mezera, jinak čím dál tím víc dokonalé.
Ještě k rules, p.==pod zlobí v hlášce I.P.Pavlova hlásí I.pod Pavlova, možná by stačilo dát nejřív ulice a pak až zkratky, jestli to Primo bere po pořádku, protože v seznamu ulici I.P.Pavlova je, ale jak Primo narazilo nejřív na p==pod, tak vzalo to co bylo první.
josef.r

Příspěvekod amatér v 31 srp 2010 21:11

Díky opraveno. Jsou to dva řádky v commands.csv
"template 12-tts-nua-v2","","","09_Roundabout u-turn situations %destname"
,"300[type_then_hwy,then3]*12-tts-nua-v2-t3-00","Následuje kruvý objezd.","THEN on the hwy"
,"100[type_then,then]*12-tts-nua-v2-t-00","Následuje kruvý objezd.","THEN"

To odbočte na .... s prodlevou je při jaké situaci? Kruhák? křižovatka?
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo