Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON N750

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON N750

Příspěvekod fahrer v 29 srp 2010 09:28

Jsem max.spokojenej s Miem a nemůžu sehnat navi, která by se mu přibližovala. Vpodstatě bych chtěl přímého pokračovatele 710-ky. Takže, v noci změna na inverzní barvy, libovolný počet průjezd.bodů přidaných pouhým klepnutím na displej, v info zjištění vzdálenosti a času příjezdu ke každému z těchto bodů (ne jen k 1. a poslednímu), aut.přepínání celkového náhledu a pohledu z místa řidiče. Zobrazení i trasy, kterou jsem už ujel. Jo, a taky dost často používám uložení projeté trasy. Tak abych např.příště věděl kudy jsem jel nebo kudy to bylo špatně. Předpokládám, že možností krátká, eko, rychlá, dálnice atd. má. To je zatím asi všechno na co jsem si teď vzpomněl a co u jiných marně hledám.
fahrer

Příspěvekod Meggy v 29 srp 2010 10:36

Část z toho jsem nevyzkoušel, ale jinak většina je stejná jako u MIA.
Je fakt, že jsem měl trochu problém z MIA přejít na NAVON, ale poměrně rychle jsem se adaptoval.
NAVON N750, MIO C710
Meggy

Příspěvekod fmilan v 29 srp 2010 20:28

Melkes píše:
Je vůbec nutné kupovat adapter 220V, když lze nabít z PC nebo z auta?

Já samozřejmě nabíječku 230V mám. Při "šochtlení" je to potřeba.
Ovšem i jinak je mnohdy pohodlnější ji mít, než běhat do auta nebo pouštět počítač. Hlavně když si s ní hraješ i doma ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod addam v 31 srp 2010 09:43

Nechci nic slibovat a nechci aby mě následně někdo chytal za slovo, ale i přesto bych chtěl s radostí oznámit, že jsem dostal informaci o tom, že pravděpodobně příští týden bych měl dostat od výrobce na testování nový firmware, který by měl řešit citlivost zapínacího tlačítka ;)
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod sirius1983 v 31 srp 2010 17:59

sirius1983 píše:Dobrý denn, dnes mi přišla N750 a v tom malém papírovém návodu je u kapitoly nabíjení uvedeno
"Při prvním použití přístroje je vhodnější pro nabití použít AC adaptér".

Vzhledem k tomu, že AC adaptér není standartní součástí balení, tak se ptám, jak moc je doporučení AC adaptéru při prvním nabíjení podstatné a jestli si ho mám doobjednat, abych mohl přístroj poprvé nabít. Nebo je to nepodstatné (proč by to tam ale jinak psali?) a můžu navigaci napoprvé nabíjet autonabíječkou?

Děkuji za radu.

Dobrý den, protože jsem chtěl navigaci poprvé nabíjet, tak jak je uvedeno v návodu, tedy přes AC adaptér ze zásuvky, tak jsem si koupil příslušný adaptér, do kterého lze zapojit jak autonabíječku (proud 800 mAh), tak i USB kabel (proud 500 mAh). V souvislosti s tím se chci tedy zeptat, zda je vhodnější do adaptéru strkat autonabíječku s vyšším proudem nebo USB kabel s nižším proudem. Nebo řeším hlouposti a je to jedno?

Děkuji za radu.
sirius1983

Příspěvekod addam v 31 srp 2010 18:31

Osobně bych řekl že je to naprosto nedůležité, nicméně nabití pomocí výstupu 800 mAh bude o trochu rychlejší než nabití z výstupu 500 mAh ;)
addam
Administrátor

Příspěvekod sirius1983 v 31 srp 2010 19:00

tak to je mi jasnék že to větším proudem bude rychlejší, ale je tam nějaký rozdíl v šetrnějším chování se k baterii? Podle tebe teda doporučení prvního nabíjení AC adaptérem je blbost?
sirius1983

Příspěvekod fmilan v 31 srp 2010 19:17

Rozebíral jsem to na předhcozí stránce: viewtopic.php?f=56&t=1440&start=93
Novým typům baterek je to celkem jedno.
Je však dobré je nabíjet častěji a nenechat je úplně "chcípnout"
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod addam v 31 srp 2010 19:27

Já osobně se k tomu stavím tak, že spotřební elektronika je tady od toho aby sloužila mně a ne od toho, abych sloužil já jí ;-)
To znamená, že když si koupím nový mobilní telefon, nebo videokameru, nebo MP3 přehrávač, nebo navigaci, nebo notebook, nebo cokoliv jiného, tak se snažím dodržet staré známé pravidlo - první cca dva až tři nabíjecí cykly provést kompletně - tzn. až do úplného nabití. Ale popravdě řečeno vůbec neřeším to, jestli ta první nabití dělám přes síťovou nabíječku, nebo přes auto nabíječku ;-)

Životnost baterie je daná počtem dobíjecích cyklů a nejpozději po 1,5 až 2 letech lze předpokládat že baterie (v jakémkoliv elektronickém zařízení) bude již na hranici smrti, takže si buďto koupím novou baterku, nebo nový přístroj. V případě GPS navigací je to o to jednodušší, že v autě je potřeba mít jakoukoliv navigaci mít permanentně připojenou na nabíječku, takže i kdybych měl nějakou starou GPS navigaci u které již bude baterie bez kapacity, tak je mi to v praxi úplně jedno, protože v autě ji budu dál vesele používat připojenou na auto nabíječku.

Zdůrazňuji, že toto je pohled konzumního spotřebitele elektroniky a spotřební elektronika je od slova "spotřebovávat".
Pokud jsou mezi námi kolegové slabo-proudaři, tak třeba vyjádří svůj odborný názor... ;-)
Pokud chceš mít pocit, že jsi pro svoji baterii (v jakémkoliv elektronickém zařízení) udělal maximum, tak dodržuj doporučení z návodů k použití od konkrétního výrobce... já osobně to ale neřeším -- jak už jsem psal - elektronika slouží mně a ne já jí ;-)
addam
Administrátor

Příspěvekod Amaranth v 06 zář 2010 10:39

addam píše:Nechci nic slibovat a nechci aby mě následně někdo chytal za slovo, ale i přesto bych chtěl s radostí oznámit, že jsem dostal informaci o tom, že pravděpodobně příští týden bych měl dostat od výrobce na testování nový firmware, který by měl řešit citlivost zapínacího tlačítka ;)

Tak to by bylo fajn, už mám N750 dost dlouho a stejně si občas omylem "brnknu"...
A pak bych měl ještě jeden návrh na vylepšení fw: moje minulá navi když se v autě po vypnutí zapalování uspala, tak se taky po zapnutí zapalování probudila (automaticky) - tuhle volbu jsem nikde v menu nenašel, takže počítám, že to bude záležitost fw, dalo by se to výrobci navrhnout?
Díky VK
Amaranth

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy