Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod vovi v 31 srp 2010 14:29

K tomu oznamování jmen a čísel silnic - našel jsem následující položky do SYS.TXT:
Kód: Vybrat vše
[tts]
priority="HIGH"      ; možnosti: CRITICAL   VERY_HIGH   HIGH   NORMAL   LOW   VERY_LOW
tts_buffer=32786      ;(10240=10k) 32786=32k

automatic_direction_conversion=1 ;(1) ? nejspíš vyčte hlášku z mapy ?
announce_exit_directions=0   ;(0) 1 řekne jméno prvního města na ceduli, 2 řekne jméno (číslo) silnice
skip_exit_numbers=0         ;(0) ?
skip_road_numbers=0   ;(0) 0, 1 nebo 2 ... 0 přečte číslo, další možnosti ???
always_say_road_names=2      ;(0) 0, 1, 2 nebo 3 ... na hodnotě asi záleží, co všechno se přečte ... ta dvojka by měla číst jméno i číslo ???

Ty první dvě se budou týkat spíš strojů se slabším HW nebo konfliktů s jiným SW.

Nemám to ještě ověřeno - zatím jsem ještě nestihl Zuzku2 implementovat, jsem totiž po 16 dnech poprvé v práci a mám ještě pár dní co vyřizovat. Pokud se vám tedy bude chtít experimentovat, můžete doladění urychlit ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod hladik2 v 31 srp 2010 14:34

nemá to význam jen pro loquendo???
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 31 srp 2010 14:38

Zdroj (tweakradje) to výslovně uvádí v SYSu pro PRIMO - a tam je defaultně NUANCE. Ale jak říkám, sám jsem zatím neměl šanci něco odzkoušet.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod hladik2 v 31 srp 2010 16:30

Tento zápis jak zde uvedl vovi:
[tts]
tts_buffer=131072
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority="HIGH"
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=2
Způsobí že nehlásí odbočte na exitu číslo xx,ale odbočte na MěstoXXXXX,dále hlásí název města.
Príma vovi :!: :!: :!:
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 31 srp 2010 17:19

Nevím zatím, zda tyto příkazy něco upravují, ale bez těchto zápisů Zuzana zahlásí exit č. pouze na dálnici (a u Teplic, jak jsem popisoval dříve) při vjezdu na dálnici Zuzana hlásí kterým směrem jedete > směr Brno/Praha/Kutná Hora... nebo číslo silnice, záleží na použité mapě. Tak bych měl otázku. Zkus, prosím, stejnou trasu bez těch zápisů, zda je v tom opravdu rozdíl.

fmilan píše:Takže jsem Zuzu2 protáhl půl hodinky po městě s hafo průjezdními body a po kruháčích v různých směrech a výjezdech.

:D Milane, tak jsi to trochu odflákl, to sis nevšiml toho bugu obdočte :lol: :lol: :lol: , šílený, opraveno.

EDIT: Zápis always_say_road_names=3 opravdu určuje prioritu při čtení názvu v místech, kde je název ulice současně s číslem silnice a čte název.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod honzast v 31 srp 2010 18:15

@ Amater. Ve voice mám jenom Zuzanu, kterou testuji. V předchozích dvou verzích to probíhalo bez problému, takže asi v železe to asi nebude. Zkoušel jsem kruháče, různě dlouhé trasy a různě komplikované a dělá mi jen zde, jak jsem dal přílohu. Zkoušel jsi trasu nainstalovat a projet? Udělá to jestli je tento kruháč po 2km, nebo po 100km. Těch kruháčů, které jsme v testu bylo hodně a všude v pořádku, jenom na tomto ne. Co znamená zápis v crash :

WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \ResidentFlash\PRIMO\iGO.map not found): ?
NONAME Čína 5" Win CE6, 800x480, 128RAM, PRIMO 8.5.11.168090, Xperia Arc S neotevřený, Android 4.0.4 Primo pro Android Think 1.1 ver. 9.6.7.235654
honzast

Příspěvekod amatér v 31 srp 2010 18:49

Zkusil jsem zadat tu trasu, jenže bydlím cca 300 km od Brna, takže mi vždycky naskočí začátek na poslední známe poloze GPS. Pokud jsem to dobře vyčetl ze souboru route, jedná se o cestu z Bělehradské do Tvarožné, na cestě byl jen jeden kruháč
ffscreen_00002.jpg

A ten v simulaci bez problému. pokud se jedná o jinou trasu. Napiš mi její začátek a její cíl.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod honzast v 31 srp 2010 18:55

Je to ten kruháč. Ulice je sice Bělohorská, ale na tom nezáleží. Je to zajímavé. Bude zkoušet dá. Co zanmená zápis v crash?
NONAME Čína 5" Win CE6, 800x480, 128RAM, PRIMO 8.5.11.168090, Xperia Arc S neotevřený, Android 4.0.4 Primo pro Android Think 1.1 ver. 9.6.7.235654
honzast

Příspěvekod SvoDa v 31 srp 2010 18:58

@ Mirku, proč si nevypneš GPS ?
Vím, že prosté on/off GPS tam není, ale vypneš jej tím, že si (při stavu bez trasy) nastavíš zatáček trasy (kamkoliv) a tím zůstává GPS vypnuté, a to i pro načtení uložené trasy.

Lze tak tudíž načíst trasu se startem odjinud, aniž by se ti tím přepočítala k pozici GPS, nebo po vypnutí GPS k poslední známé pozici. ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 31 srp 2010 19:05

Zkus to :D Cíl se sice načte, ale od toho nastaveného začátku.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo