Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod amatér v 28 srp 2010 21:17

Množí se mi dotazy, jak nastavit upozorňování na radary u hlasu Zuzana. Celý problém je v tom, že jsem již od začátku upozorňoval na to, že PRIMO je děláno na použití TTS hlasu, ne na používání audio souborů, pak začaly vznikat různé návody jak zprovoznit ohlašování radarů, co všechno psát do sys.txt ...
Pokud chcete používat bezproblémově upozorňování na radary u hlasu Zuzana, zazálohujte si někam všechny ty udělátka pro radary ze sys.txt, vytáhněte si z originálního (neposkvrněného data.zip) soubor igo9.ini, nebo použijte tento
igo9.rar
a tam najdete nastavení k jednotlivým radarům, zde např: mobilní radar
; S P E E D C A M - C A T : 1
[speedcam_category:1]
activated_spoken_type=speech ; řeč/pípání
activated_speech="Mobile speed camera ahead." ; není potřeba překládat, překlad je v každém lang pro PRIMO
activated_min_speech_repeat_delay=-1 ; počet opakování hlášení -1 = jen jednou před

approach_beep_spoken_type=none ; zvuk při přiblížení, vyberte ze složky audio v data.zip, nebo tam přidejte svůj
section_start_spoken_type=none ; zvuk na začátku úseku, -"-, -"-
overspeed_spoken_type=none ; zvuk při překročení , -"-, -"-
section_beep_spoken_type=none ;zvuk uvnitř měřeného úseku, -"-, -"-
section_end_spoken_type=none ; na konci měřeného úseku, -"-, -"-

min_frc=-1 ;kolikrát opakovat
approach_beep_sound="!proxi"

Celkem jednoduché, když Vám schází pípání :lol: Já mám všude none :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod hladik2 v 28 srp 2010 21:36

Tak děkuji za vysvětlení,to jsem chtěl vědět. ;)
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod kasy v 29 srp 2010 07:18

amatér: Také děkuji. :)

Edit: Právě jsem se díval do orig. data.zip, všechny ty zápisy tam jsou tak, jak uvádíš. Když změním nastavení nějakého radaru, je to v sys.ini. Tomu rozumím. :) Jde mi o to, zda je možné mít původní rozšířené hlášky zároveň se Zuzanou. Když třeba přepnu na Adama, abych měl i radary. To asi možné není?
MIO C520; Primo 9.6.2.209584 na MFD, Content na SD, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
Čína 7" s DVB-T, 4GB NandFlash, Primo 9.6.5.245577, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
kasy

Příspěvekod vu5936 v 29 srp 2010 08:43

@ Amater: Taky děkuji za vysvětlení a trpělivost, kterou s náma máš, ale s tím umístěním názvů zvukových souborů do section_start_spoken_type, overspeed_spoken_type, atd. mi to prostě nefunguje (opravdu mám zvukové soubory na správných místech v data.zip a modifikuji jenom igo9.ini).

Z defaultního zápisu v igo9.ini mi navíc není jasné, odkud se berou zvuky při překročení rychlosti, když jsou none, měly by být tudíž deaktovované, ale přesto Primo pípá. Za éry neTTS zvuků (funkčních, až na ty úsekové zvuky), se mi je dokonce ani žádným zápisem nedařilo změnit. Jsou zadané natvrdo v kódu?

Změnit standardní overspeed sound se mi podařilo až zápisy:
Kód: Vybrat vše
overspeed_spoken_type=<číslo>         ;1 nebo 2 - bohužel jsem si to teď rozhrabal a nevím které z nich zabralo
overspeed_sound="<soubor.wav>"        ;název vlastního souboru umístěného v data.zip v ui_igo9\audio

S úsekovými měřeními, kde je dalších zvuků nejvíc ještě zatím bezúspěšně laboruju. Zkoušel opravdu někdo k těm úsekáčům vyplnit všechny notifikace, které ta sekce umí a opravdu slyšel patřičné zvuky?

A možná to s tím souvisí a možná ne, a na mi také ještě nikdo neodpověděl, proč ani nepípnou driver alerts, když tuto vlastnost mají. Navíc, před pár dny, když jsem zkusmo nahodil GJ skin, tak nefungují ani dodatečně ozvučené akce v jeho jeho skinu. Na inspiračním fóru, kde se také marně tážu, je prezentován názor, že TTS a .wav zvuky spolu nemohou koexistovat a je to buď a nebo. Jak to tedy je?

Pro úplnost, zde jsou relevantní části mého sys.txt
Kód: Vybrat vše
[sound]
ding=0
queue_length=200
mute_os_key=1
pause_mp3_sooner=1

[warning]
is_spoken=1
mute_voice_announce_during_alert=1
pedestrian_warning=1
speedcam_enabled=1
speedcam_max_lookahead=400
speedcam_maxdistance_from_road=10
speedcam_snap_distance=200
speedcam_warning=1

[speedcam_category:xx] mám pouze v igo9.ini. To sem dávat zatím nechci, protože tam mám nachystané neověřené změny, až vyjedu testovat.
Díky a omouvám se předem za nevědomost a nebo případnou natvrdlost ;)
vu5936

Příspěvekod Danny_S v 29 srp 2010 12:45

Mám problém. :-(
Používám Primo 1.1 a zkusil Zuzanku, jenže když ji vyberu a chci se vrátit tlačítkem Zpět do Nastavení a poté do mapy, tak se mi celý systém ReStartuje. :-(
Dělá mi to pokaždé a nevím, jak z toho ven.
Mám tu patřičnou knihovnu v hlavní složce, ZIP ve složce voice a stejně mi to stávkuje a už nevím, jak dále. :-(

Používám NavOn N750.

Stalo se to také někomu?
Danny_S

Příspěvekod SvoDa v 29 srp 2010 12:49

Máš opravdu adresář tts_nua_v5 a soubor vautov5.dll v hlavním rootu ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod honzast v 29 srp 2010 13:12

@ Danny_S, také se mi stalo, ale stačilo provést restart mašinky a je vše OK.
NONAME Čína 5" Win CE6, 800x480, 128RAM, PRIMO 8.5.11.168090, Xperia Arc S neotevřený, Android 4.0.4 Primo pro Android Think 1.1 ver. 9.6.7.235654
honzast

Příspěvekod Danny_S v 29 srp 2010 13:53

Svoda> Ano, oboje mám v hlavní složce, kde mám exe a další knihovny - u mě to je MobileNavigator.

Honza> Díky za radu, zkusím to. :-)
Danny_S

Příspěvekod alex887310 v 29 srp 2010 17:12

to Danny_S: Taky se mi to stalo asi 3x po sobě, zkoušel jsem zoufale všechno možný ale porád nic, mě pomohlo až naformátování celé SD karty a nahrání celé složky Primo znova .......a světe div se - zatím vše frčí o.k. :D :D
Panasonic strada CN-GP50, iGo Primo 8.5.11.154123, iGo Primo 1.2 v9.2.1.178658 Feb 9 2011
alex887310

Příspěvekod Joska v 30 srp 2010 18:34

Ať dělám co dělám, nejdou mě přepínat hlasy. Vždy to restartuje a hlas zůstává.
Navon N670 plus Primo 2.0.1, skin fmilan & amatér
Freelander 7" PD10 3G Pro Android
Sony NV-U93TC
Huawey P9 Lite
Joska

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo