Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny DIMKA pro iGO8 v.8.0.0. xxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skiny DIMKA

Příspěvekod Zdenek C v 13 říj 2008 09:04

Jel jsem kolem usekoveho radaru (v Pardubicich je jen jeden, tak si ho tolik neuziju :D ), tak strucna i nformace o chovani Dimky. Radar ohlasil hlasem az kdyz jsem mijel vjezd do useku :( (na grafiku me nenapadlo se vcas kouknout). V useku se choval normalne a na konci ohlasil konec useku, zmizela ikona a prestal otravovat. Konec useku ale ohlasil anglicky, mam pocit, ze End of section. Nekde se tady psalo, ze skiny plusplus a dimka se v reakcich na usekove radary chovaji jinak (mozna i jine skiny). To by bylo celkem nadejne, protoze potom neni problem v samotnem programu iGO8.exe a v jeho verzich a mozna by se dala dat dohromaty chodiva verze.
Zdenek C

Příspěvekod vovi v 13 říj 2008 09:10

Tak takhle se Dimka chovat má - ten úsekáč hlásí vizuálně dopředu, hlasově v okamžiku vjezdu do úseku, konec také hlasově. To, že hláška End of Section je anglicky, jsem způsobil já - v původních namluvených hláškách se totiž nevyskytuje, ani se nedá jednoduše vysekat a poslepovat z nějakých fragmentů. Tak mi tehdy přišlo jako menší zlo nechat ji v angličtině, než ji nahradit něčím jiným nehlasovým.
Na srazu jsme se o tom bavili s Mikem - pánem hlasů, a ten slíbil, že se na to mrkne a zkusí tu "neexistující" hlášku pro hlasy Adam a Jitka vyrobit pomocí syntézy.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Zdenek C v 13 říj 2008 09:13

Jeste jeden problem u Dimky. Pouzil jsem nahravani trasy a kdyz jsem si chtel trasu prohlednout, tak jsem do obrazovky Sprava tras vlezl dlouhym stiskem nahravaciho tlacitka v Navigacni obrazovce (zatim nevim, na jakem presnem oznaceni jste se o vikendu usnesli :D ). Trasu jsem si prohledl a potom jsem zjistil, ze se ze Spravy tras nedostanu. Sipka pro navrat nefunguje. Nakonec jsem dal Nahrat, tim jsem se dostal do Navigacni obrazovky, nahravani jsem vypnul tlacitkem s cervenym krouzkem a bylo to. Pokud se to Spravy tras jse pres Menu-Sprava dat-Trasy-Sprava tras, tak je vse OK. A jeste jedna malickost. V prehledu nahranych tras je uveden GPS cas, ne cas mistni. Pokud si ale otevrete Info o trase, tam uz je cas spravne. Oprava asi bude drobnost, ale momentalne netusim, ve kterem ui se s trasami naraba.
Zdenek C

Příspěvekod Zdenek C v 13 říj 2008 09:16

vovi píše:Tak takhle se Dimka chovat má - ten úsekáč hlásí vizuálně dopředu, hlasově v okamžiku vjezdu do úseku, konec také hlasově. To, že hláška End of Section je anglicky, jsem způsobil já - v původních namluvených hláškách se totiž nevyskytuje, ani se nedá jednoduše vysekat a poslepovat z nějakých fragmentů. Tak mi tehdy přišlo jako menší zlo nechat ji v angličtině, než ji nahradit něčím jiným nehlasovým.
Na srazu jsme se o tom bavili s Mikem - pánem hlasů, a ten slíbil, že se na to mrkne a zkusí tu "neexistující" hlášku pro hlasy Adam a Jitka vyrobit pomocí syntézy.

Dik za informaci. Nestalo by ale prece jenom za to ukecat Dimku aby hlasil usekac o chvili driv. Takhle bych treba mohl brzdit jako o zivot aby mi na konci vysel prumer :D . S tim hlasem je to jasny, anglictina mi nevadi, spis to bylo trochu necekane.
Zdenek C

Příspěvekod vovi v 13 říj 2008 09:29

Jestli přijdeš na to, jak toho Dimku ukecat, tak to bude super. Nejspíš to bude natvrdo napsaný někde ve skriptech pro radary - anebo tam právě pro tuhle kategorii radarů takový skript pro varování předem vůbec není. Tomu by ostatně odpovídalo i to, že v origo hlasech jsou hlášky Section Start a End of Section, ale chybí tam něco na způsob "Pozor, úsekový radar".
Ale zatím je Dimka jedinej skin (z těch, co jsem zkusil), kterej ty úseky korektně hlásí aspoň takhle. A pražský úseky jsou celkem rozumně dlouhý - tak je čas i zastavit a dát si kafíčko, aby průměr spadl :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod vovi v 13 říj 2008 09:34

A teď jsem si uvědomil, že kecám: ten úsekový radar to vizuálně nehlásí předem, ale taky až při vjezdu do úseku. A místo vzdálenosti k radaru tam pak zobrazuje tu skutečnou průměrnou rychlost jízdy úsekem.
Takže zasahovat do tohohle rozhodně nebude jednoduchý. Jestli tě to moc pálí, tak asi nejjednodušší řešení je přidat na začátek každého úseku ještě jiný (mobilní?) radar, který skin dopředu ohlásit umí. Pak by to mělo vypadat tak, že se ozve i ukáže varování těch 400 m předem, pak to řekne "Section Start" a začně počítat ten průměr.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Zdenek C v 13 říj 2008 10:56

Ze to nebude jednoduchy, to tusim. Proto jsem to hodil do placu, ze co kdyby nekdo... Zatim netusim ani kde ty radary ve scriptech jsou a jak jsou napsany. Ale dik za upresnujici informace. Az budu mit nekdy cas a naladu na porazku od Iga :D , tak se na to mrknu.
Zdenek C

Příspěvekod TomášF v 13 říj 2008 12:57

Myslím, že to najdeš ;) . Hledal bych v souborech speedcam.ui, speedcam_voice.ui v common.
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod teac3@centrum.cz v 13 říj 2008 20:05

Mám se skinem problém,jakmile ho nahraji do mia (c710) naskočí a hned se mio restartuje a skočí do základní obrazovky...můžete mi prosím pomoct???DĚKUJI!!!
teac3@centrum.cz

Příspěvekod vovi v 13 říj 2008 20:08

Záleží na verzi, kterou sis nahrál - ta "naše" tady je udělaná jen pro 480×272, C710 má 320×240.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu